Цікавить для початку що купить.
Мука який сорт?
Дріжджі (з власного досвіду)
Можливо ще щось, квасне сусло є, солод ферментований є.
Тільки першого готунку. Ми з друзями завжди лантух на двох замовляємо, бо в магазинах в нас її немає. Це головне, вважай принциповим. На вищому готунку зовсім не те, ні смаку, ні текстури щільної.
Дріжджі сухі, львівські.
Квасне сусло - бомбовий хліб виходить, замовляй, рецепт потім дам. З ферментованим солодом не такий гарний як з суслом.
А далі по ходу сам розберешся.
добавлено: 08-05-2019, 10:54:25
Байдуже. Сорт борошна залежить від грубості помола. Головне, щоб воно хлібопікарне.
Та ні, може у вас на півдні все борошно гарне, а в нас не катить. Наприклад те "цільнозернове", що в нас в магазинах, саме по собі має дуже низьку "всхожість", тому треба або докуповувати клейковину, або мішати з вищим готунком.
Це просто в мене жінка технолог хлібний (колись була технолог), тому я вумний
та знаю , що головний показник борошна для хліба - вміст клейковини
. У першому готунку співвідношення клейковини та корисних "залишків" з оболонці зерна - оптимальне
У вищому готунку клейковини вдосталь, а от корисного залишку немає , дуже рафіноване борошно, тому і на смак різниця є і текстура інша. Другий готунок і далі там навпаки співвідношення. Тому різниця не в грубості помолу.
Вдома вже років вісім не було магазинного хліба.