Зацікавився покращенням РК, яку вже маю в наявності :
- рідний КТДефлегматор хочу змінити на
дімрот - датчик тиску
- автоматика
РОСА та Пандора
- клапани, крани, коректний порядок в магістралі відбору спирту
Звертаюсь до товариства про поради/ підказки як краще, вже на базі існуючого обладнання, адаптувати і вірно зкомпонувати з "правильними" і більш сучасними на сьогодні.
Звичайно, основна ціль - легкість роботи і отримання якісних напоїв.
Коротко про базову комплектацію:
Куб 30л, фланець
ТЕН 3кВт
Царга 2" (50,8мм)- 55см
КТДЕфлегматор 5х20см трубка 12/10мм
2 коліна на 90°
Насадка відбору продукту з ТЗА
Самостійно доукомплектовано:- СПН 3,5 нерж нетравлена, 2кг
- вузол відбору типу Бокакоб
- царга з блоком під гільзу термометра (45см)
- діоптр (16см)
Автоматику зібрали самостійно з товаришем, на базі РМ2 та ИРТ-4к
- 3 датчики DS (розгін, стоп на 99С, ТЗА (контроль води) і 1/3 - управління клапанами по рідині та пару)
- логіка роботи - через Нормально Відкритий клапан.
Основні варіанти компоновки:
добавлено: 26-12-2019, 16:04:38
Датчик тиску
Форумчани пишуть, що зкористались датчиком один-два рази для визначення захлину.
Потім - заховали в кладовку.
Як важлива ремарка - захлину я не зміг досягнути, зважаючи на певні вади обладнання (дефлегматор) і зпровоковані проблеми з тугими пижами (це вже сам намудрив).
У мене є датчик від старенького набору вимірювання кров'яного тиску.
Щоб не поспішати дірявити кришку куба - чи можливо ним зкористатись, щоб виміряти тиск, під'єднавши блок клампів з гільзою на кламп куба? Загальна висота від фланця до гільзи складе 5см.
P.S.
Не поспішаю дірявити кришку - дивлюсь на електронні датчики тиску в кубі. Можливо, якщо придумаю рішення - пов'язати зменшення нагріву з показниками тиску в кубі (щоб різко не виключати систему, а максимально пом'якшити зниження)