Колеги, будь-ласка покритикуйте конструктивно наступну конструкцію. Мета - фруктові і зернові дистиляти для бочки.
Куб, дефлегматор 25 см, підключений прямо до клампа на кришці, у горловині кришки і на пару сантиметрів вглиб у дефлегматор - мідна насадка Панченка, неплотно скручена у шар висотою десь 7-9 см. Така собі коротенька недоцарга. Головна ідея - мати розділення вище за простий дистилятор, але таке, щоб не обдирати всі корисні домішки як на повноцінній колоні. Трохи парціальної конденсації, помірковане укріплення, мідь у паровій зоні. Нагрів газом, охолодення півметровим прямотоком.
Попробував на кукурудзяному сирці на бурбон. Голови (3-5% від АС), та тіло до міцності 80% відбирав з сухим дефлегматором, коли пішло нижче 80% підключав охолодження у дефлегматор. Вода у дефлегматор - помірковано гаряча після холодильнику, на виході, поза 70 градусів. Міцність відбору при такому режимі у діапазоні 80-90. Планую розводити до 65-70 і заливати у бочку. Я не любитель невитриманих зернових напоїв, але спробував 50 грам розведеного до 40 градусів. Чути сивушні і зернові нотки, є легенька опалесценція. Буду заливати у бочку як є, потім холодна фільтрація для прозорості.
Але щось мені неспокійно... Чи не концентрую я сивуху як на БКМ?