Взяв гідро млин (гемогенизатором для зернових я його поки назвати не можу). Продавець погодився на повернення якщо він не підійде для нашої справи. прогнав для єксперементу на ньому (в "заводські комплектації") 8 кг кукурудзи та 40 літрів води температурою 8,5С. далі спостерігав за температурою.
7,00 -8,5С
7,30- 26,2С
8,00- 41,1С
9,00- 65,1С
9,30- 70,4С почалося "крахмаловиділення" добавив 1,кг зеленог солоду з ячменю для розжиження затору.
10,28-91,1С
10,40- 95,5 зупинив процес, охолодив до 65С, закинув 2 кг зеленого солоду, за годину часу йодна проба, йод колір не поміняв. охолодив та збродив.
Перегнав на НБК. Виход не заміряв все те що вийшло вилив в каністру з хвостами які чекають на предбання мною рек. колони. Чому вилив, бо в "заводські комплектаціі" стоїть пластікова 50 літрів ємність яка хоть і витримала 95,5, але віддала в затор всі свої аромати.
на тому всі єксперементи з нагрівом прекратив. мелю зелений солод.
Ємність зварили, нерж. варили полуавтоматом. попереджаю роблю щоб спробувати. зацікавила сама ідея так як с зерном свої болячки. Всі крани, перехідники та зеднання вже придбав, чекаю на зварювальника коли звільниться. догрівать буду звичайним кип'ятильником. Як все буде зварене, скручене, утепленне та " грать" відпишусь про свої єксперементи з зерновими. Ще що не зробив то це фото затору та весла в каші, але далі буде.
Давайте свої пропозиції по роботі ГМ будемо пробувати.