Автор Тема: Аппарат для чачи  (Прочитано 16069 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 12572
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2848
  • -Получено: 1989
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
Батарейкин, Олеже , навіщо мені 3 кг ?
для мене )))

просто поинтересуйся и прозреешь сколько она сейчас стоит

человек поделился своим опытом.... зачем его хаить? и ты уверен в чистоте своей меди?
для меня медь и самогоны ЗЛО!!!

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Оффлайн makrak80

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1791
  • Спасибо
  • -Отправлено: 436
  • -Получено: 598
  • кулинар
А де ти бачив , щоб я взагалі , тут на форумі когось хаяв ? А що до міді , так кому кавун , а кому свинячій хвіст ... В мене у царзі мідь , а холодос з нержі . А ти що , впевнений що у нього правільна мідь , а мене неправільна ?

добавлено: 01-08-2022, 22:50:02
Ничего страшного,если над тобой смеются...Гораздо хуже,если над тобой плачут.

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 12572
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2848
  • -Получено: 1989
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
та втож , готові першокласні кільця на метрову царгу дешевше б були ...
вот к примеру
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Оффлайн Назим

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 86
  • Спасибо
  • -Отправлено: 34
  • -Получено: 45
Зробив кільця Рашега для царги
Костя. а чем планируешь чистить кольца? механически наверное мучительно будет такие малышки...
Нет неудач, есть только опыт.

Оффлайн KosKiev

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 164
  • Спасибо
  • -Отправлено: 101
  • -Получено: 39
Костя. а чем планируешь чистить кольца? механически наверное мучительно будет такие малышки...
Звісно не механічно. Зробив першу чистку так:
На 3л води 5 столових ложок лимонної кислоти, кип'ятити 30 хвилин.
Ретельна промивка.
Виклав на рушник.
У гарячу духовку на 30 хвилин при t=120°C.

Така методика вже обговорювалася. Цитрат міді після 95°С розкладається. На поверхні утворюється потрібний нам окис міді.

Колеги, виправте якщо щось не так.

добавлено: 02-08-2022, 05:59:53
Розділяв свої 4,89 кг на дві партії. Каструля 7л, щоб при перемішуванні не летіли бризки.
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

Оффлайн vova0869

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1617
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1030
  • -Получено: 364
Какая разница есть заусенцы или нет если чистить не механически .Только эстетика .  Я брал обрезки немецкой трубы на металлоприемке 150 за кг цена была и болгаркой нарезал .Вид как у Игоря которую  ему прислали.

Оффлайн makrak80

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1791
  • Спасибо
  • -Отправлено: 436
  • -Получено: 598
  • кулинар
Прасю пардону , побачив оце , а що 3" прогавив ...
До 1000 мм треба ще 2-2,5 м труби.
Ничего страшного,если над тобой смеются...Гораздо хуже,если над тобой плачут.

Оффлайн KosKiev

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 164
  • Спасибо
  • -Отправлено: 101
  • -Получено: 39
Прасю пардону , побачив оце , а що 3" прогавив ...
Цитата: KosKiev от Вчера в 20:46
До 1000 мм треба ще 2-2,5 м труби.

Немає питань. Розібралися.

добавлено: 02-08-2022, 11:58:28
Какая разница есть заусенцы или нет
Коли миєш руками після кислоти, щоб не подряпати руки - якось так.
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

Оффлайн ИгорьАвтор темы

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 17285
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1161
  • -Получено: 11515
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Зараз  обмаль часу,згодом уважно перечитаю. Не зрозумів навіщо пресостат у тампері. не треба гріти рідину у замкненому посуді, тим більш насичену газами.

добавлено: 02-08-2022, 14:23:47

Ми ж малювали з тобою два варіанти. Або тампер має власний холодильник, або він сполучений з основним холодильником через невеличкий, сантиметрів п'ять, гідрозатвор.
А ще бачу зайвий гідрозатвор на виході у вигляді папуги, що плює у стелю
Навіщо тобі ця хрінь? А якщо дуже потрібна, чому ти не зробив поросячий хвостик для випуска газів?
« Последнее редактирование: 02-08-2022, 14:24:55 от Игорь »
Не тот глуп, кто не знает, но тот, кто знать не хочет.
Григорий Сковорода

Оффлайн ИгорьАвтор темы

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 17285
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1161
  • -Получено: 11515
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Про гідрозатвор між тампером та холодильником я писав 9-го листопада.
Не тот глуп, кто не знает, но тот, кто знать не хочет.
Григорий Сковорода

Оффлайн KosKiev

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 164
  • Спасибо
  • -Отправлено: 101
  • -Получено: 39
навіщо пресостат у тампері
Пресостат вимикає насос наповнення тампера при досягненні 35л.
Зараз я відкриваю додатковий кран 1/2' у тампері. Крізь отвір у країні запускаю трубку пресастата. Вмикаю наповнення. По досягненні рівня 35л пресостат вирубає насос. Витягую його та закриваю кран 1/2'.
У планах- доварити трубку нерж під цим краном. Пресостат буде стаціонарно під'єднаний зверху крана. Для наповнення кран відкрив. Після спрацювання пресостату кран закрив. Все. Режим ДИСТИЛЯЦІЯ


добавлено: 02-08-2022, 22:15:01
два варіанти. Або тампер має власний холодильник
Так, варіант #1= свій окремий холодильник тампера з вільним виходом для пари та голів. Голів не було, може пару крапель.

добавлено: 02-08-2022, 22:28:45
Про гідрозатвор між тампером та холодильником я писав 9-го листопада.

Знайшов твій пост:
На паровой линии из верхнего куба к змеевику нужно сделать гидрозатвор глубиной миллиметров 50-100. чтобы не пустить пар тела в верхний куб.

Я так зрозумів, це потрібно зробити при варіанті#2. Коли в нас спільний комбінований холодильник.
В мене варіант #1- окремі холодильники.

Чи я туплю?

добавлено: 02-08-2022, 23:09:49
А ще бачу зайвий гідрозатвор на виході у вигляді папуги, що плює у стелю
Навіщо тобі ця хрінь? А якщо дуже потрібна, чому ти не зробив поросячий хвостик для випуска газів?
Таки да, провтикав. Ця конструкція може і не буде додавати тиску у нижній куб бо є на верхній частині комбінованого холодильника зв'язок з атмосферою, але = треба переробити. Мабуть якось так
« Последнее редактирование: 02-08-2022, 23:11:14 от KosKiev »
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

Оффлайн ИгорьАвтор темы

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 17285
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1161
  • -Получено: 11515
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
З контролем наповнення за допомогою пресостата все гаразд.. Це я не те зрозумів.
Розрив потоку на вході в папугу, який ти показав на фото, мабуть більш зручний, ніж я пропонував з поросячим хвостиком. Шланг відбору, що встромляється в трубочку на папузі, під час відбору голів можна витягти і направити в окрему пляшку.
Не тот глуп, кто не знает, но тот, кто знать не хочет.
Григорий Сковорода