Автор Тема: Зменьшення кількості метанолу: науковий підхід  (Прочитано 1166 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн don-castelanoАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 60
  • Спасибо
  • -Отправлено: 15
  • -Получено: 11
Знайшов цікаву статтю сербів, які досліжували вміст метанолу у сливовому бренді і засоби його зменшення.
Один з авторів, N. Nikićević - знаний авторитет, найкращий спеціаліст по сливовиці.
Коротко основні висновки:

- у найгіршому випадку вміст метанолу зі сливового сусла 1.8 % по відношенню до етанолу;
- в кислому суслі метанолу наброджується меньше;
- дикі дріжджі наброджують метанолу в два раза більше ніж культурні. Всередині всіх культурних різниця невелика, і навіть звичайні пекарські діють непогано;
- довга витримка після ферментації збільшує метанол;
- відбираючи голови (4%) колоною, залежно від режиму колони можна відокремити від 45% до 75% метанолу
« Последнее редактирование: 07-10-2020, 12:05:42 от don-castelano »
Прикладна мікробіологія та експериментальна фізика фазових переходів

Оффлайн Ярославович123

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 358
  • Спасибо
  • -Отправлено: 107
  • -Получено: 89
Илья Черёмушкин по этой теме -“Метилового спирта” в фруктовых брагах высказывался, на своём  ютуб-канале Ил-68, конкретно о изготовлении кальвадоса. Суть в том что когда дрожжи едят танины, то они набраживают метиловый спирт. Если танинов нет, или мало, то и метилового спирта , или не будет, или будут наброжены  тысячные доли процентов...
Пы сы ,-  в дополнение ...
наркотоики придумали кто? - Хиппи некультурные....
а Водку  сам👆 Д.И.Менделеев....

Оффлайн oleg_n

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 4247
  • Спасибо
  • -Отправлено: 803
  • -Получено: 830
  • SZLACHTA NIE PRACUJE
    • http://labspirt.com/
Суть в том что когда дрожжи едят танины
Может пектины?
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

Оффлайн Ярославович123

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 358
  • Спасибо
  • -Отправлено: 107
  • -Получено: 89
О пля... осечка...
Точно пектины...
Спасибо.
наркотоики придумали кто? - Хиппи некультурные....
а Водку  сам👆 Д.И.Менделеев....

Оффлайн don-castelanoАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 60
  • Спасибо
  • -Отправлено: 15
  • -Получено: 11
Пектини розщіплюються до метилового спирту білковими ферментами. Боротьба з усіма білковими ферментами - проста, нагріти до +70 градусів. Але така маніпуляція шкодить смаку
Прикладна мікробіологія та експериментальна фізика фазових переходів

Оффлайн Ярославович123

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 358
  • Спасибо
  • -Отправлено: 107
  • -Получено: 89
Боротьба з усіма білковими ферментами - проста, нагріти до +70 градусів. Але така маніпуляція шкодить смаку
Так о то ж...
Замкнутый круг получаесся...
наркотоики придумали кто? - Хиппи некультурные....
а Водку  сам👆 Д.И.Менделеев....

Оффлайн oleg_n

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 4247
  • Спасибо
  • -Отправлено: 803
  • -Получено: 830
  • SZLACHTA NIE PRACUJE
    • http://labspirt.com/
Пектини розщіплюються до метилового спирту білковими ферментами. Боротьба з усіма білковими ферментами - проста, нагріти до +70 градусів. Але така маніпуляція шкодить смаку
Пектины - это полисахариды. Нагревание не поможет. В современном производстве используются ферменты - пектиназу.
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

Оффлайн don-castelanoАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 60
  • Спасибо
  • -Отправлено: 15
  • -Получено: 11
Пектины - это полисахариды
Сами пектини - так. Але згідно того що читав, їх гідроліз, який як раз і синтезує метанол, відбувається за участі ферментів, і в основному не повязаний з бродінням. Ферменти - білки, які легко деактивуються нагрівом
Прикладна мікробіологія та експериментальна фізика фазових переходів

Оффлайн oleg_n

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 4247
  • Спасибо
  • -Отправлено: 803
  • -Получено: 830
  • SZLACHTA NIE PRACUJE
    • http://labspirt.com/
Пектины - это полисахариды
Сами пектини - так. Але згідно того що читав, їх гідроліз, який як раз і синтезує метанол, відбувається за участі ферментів, і в основному не повязаний з бродінням. Ферменти - білки, які легко деактивуються нагрівом
Сомнительное утверждение. Хотелось бы ссылку на источник. Я думаю кипячение не особо поможет - дрожжи сами по себе выделяют ферменты. Хотя кипячение осветлит сусло и уберет значительную часть пектинов - но какой ценой. Я не слышал, чтобы  виноградное сусло кипятили или  другое фруктовое.
Редактировать сообщение

Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе