Автор Тема: Сейтан і крохмаль пшеничний  (Прочитано 2185 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн RАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 14
  • Спасибо
  • -Отправлено: 0
  • -Получено: 3
Робимо тісто з 2 кг муки пшеничної і 1 л води.
В баняк наливаємо 7 літрів води і кладемо тісто у воду. Тісто у воді лежить 2 години.
Місимо тісто у воді, так щоб крохмаль вимився.
Виходить не зразу, але виходить.
Спочатку місимо поки тісто не розвалиться на кусочки, потім витягуємо тісто і перекладаємо в менший баняк.
Чекаємо 10 хвилин, коли крохмаль у великому баняку осяде, тоді черпаємо верхній шар води до баняка з тістом.
Знову місимо. Потім воду з крозмалем переливаємо до баняка великого.
І так доти поки крохмаль з тіста весь не вимиється.
В результаті у великому баняку маємо крохмаль у воді без білка, і приблизно літру тіста без крохмалю.
Тісто без крохмалю називається сейтан. Резиноподібне. Дуже добре тримається купи і дуже важко рветься.
Термін з вегетаріанської кухні.
Його варять і їдять. Я його пробував, їсти можливо але тяжко, я б не сказав шо він смачний. Може я не вмію його варити.
Але є люди які його спеціально роблять і крохмаль виливають в каналізацію.

У воду з крохмалем я зразу заливаю харківський фермент, розмішую шоб крохмаль піднявся і грію.
При нагріванні настає такий момент коли рідина починає злегка густіти, але при подальшому нагріванні знову рідне.
І колір змінюється з молочно білого на сірий.
Доводжу до кипіння і виключаю.
Коли температура падає до 62 заливаю другий харківський фермент і чекаю поки не остигне.
Я спеціально не охолоджую, тому стигне довго.
За той час поки стигне випадає осад.
Осад можна відфільтрувати, але я не фільтрую.
Запах такий як у води після варіння дешевого макарону.
Бражка виходить рідка зовсім.
Майже як цукрова.
Але трохи осаду все-таки є, більше ніж просто дріжджі. І є біла піна, якшо розмішувати бражку під час бродіння.
Нема такого шоб бражка збігала при бродінні або пригорала при перегонці.

Оффлайн oleg_n

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 4247
  • Спасибо
  • -Отправлено: 803
  • -Получено: 830
  • SZLACHTA NIE PRACUJE
    • http://labspirt.com/
вопрос -  нафига этот мазохизм?  В чем тайный смысл этих телодвижений?
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

Оффлайн catfish67

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 699
  • Спасибо
  • -Отправлено: 147
  • -Получено: 211
Як що мета - сейтан, то брага з крохмалю буде бонусом

Оффлайн Ярославович123

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 358
  • Спасибо
  • -Отправлено: 107
  • -Получено: 89
Какой выход из 1кг муки  с такой схемой?
Баняк, это что за ёмкость?
наркотоики придумали кто? - Хиппи некультурные....
а Водку  сам👆 Д.И.Менделеев....

Оффлайн RАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 14
  • Спасибо
  • -Отправлено: 0
  • -Получено: 3
Вихід приблизно півлітра абсолютного спирту з кілограма муки.
Я вчора поставив бражку з 6 кг муки, очікую 3 літри абсолютного спирту.
Тим хто продає самогонку такий спосіб занадто трудозатратрий.
Але для себе, є зміст.
Бражка без білка, тобто самогонка краща.
Так можна варити пшеничне пиво високої міцності.
А також кисіль.
Як варіант дешевого цукру для варення.
Є такий продукт: кукурудзяний сироп, сироп зварений з кукурудзяного крохмалю. Дехто його купує по 100 грн за кг.
Я не робив, але думаю пшеничний сироп нічим не гірший за кукурудзяний.
Ще знаю хто бджоли тримає, цукровий сироп варять на зиму.

Оффлайн catfish67

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 699
  • Спасибо
  • -Отправлено: 147
  • -Получено: 211

Вихід приблизно півлітра абсолютного спирту з кілограма муки.
Це дуже приблизно...
Теоретично 0,42
Практично 0,4-0.41 лАС/кг пшеничного борошна.

Оффлайн RАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 14
  • Спасибо
  • -Отправлено: 0
  • -Получено: 3
Я не скажу шоб багато гнав, памятаю  шо вихід був ближче до 0,5 ніж до 0,4.
Але я гнав до кінця. Показує спиртометр 5%, я жену далі. До нуля.
Хоча може і якась помилка вийшла.
Я літри точно не міряв. Приблизно банками рахував скільки літрів вийшло.

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 13748
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3196
  • -Получено: 2336
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
Приблизно
и температурные поправки тоже не вводил....
и мерял бытовым ареометром ((((((((((

зато как звучит!!! 0,5
у меня из сахара не всегда так получается )))))))))))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Оффлайн RАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 14
  • Спасибо
  • -Отправлено: 0
  • -Получено: 3
Спиртометр у мене АСП-Т.
Такий великий з вмонтованим термометром. Відстань між поділками велика, тому є можливість зловити точно.
Але мені не треба точно.
Я самогонку не продаю, і вихід мене цікавить приблизно, орієнтовно.
До копійки не рахую, бо копійка до копійки не дає гривні, а дає два копійки, при моїх обємах перегонки.
Вихід трохи менший ніж з цукру, але не дуже.

Оффлайн Ярославович123

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 358
  • Спасибо
  • -Отправлено: 107
  • -Получено: 89
Если в муку в одном варианте  вливать холодную воду,  и в другом кипяток, то получается два очень разных теста,   может для оного процесса делать с кипятком?
наркотоики придумали кто? - Хиппи некультурные....
а Водку  сам👆 Д.И.Менделеев....

Оффлайн RАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 14
  • Спасибо
  • -Отправлено: 0
  • -Получено: 3
Я думаю що при температурі буде денатурація білка.
Тісто не буде триматись купи і вимісити крохмаль не вийде.
А крім того ше крохмаль розбухне від температури.

Є зміст попробувати на тістомісі, щоб вручну не місити.
Підозрюю що на промисловому тістомісі можливо промислові об'єми організувати.

Оффлайн Ярославович123

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 358
  • Спасибо
  • -Отправлено: 107
  • -Получено: 89
Интересный вариант , для тех у кого нет пвк...
Оно то что с сечкой по белой схеме ыбатута, что с мукой....
Как нибудь попробую...
Процесс то могна и автоматизировать однако
« Последнее редактирование: 14-01-2021, 18:51:28 от Ярославович123 »
наркотоики придумали кто? - Хиппи некультурные....
а Водку  сам👆 Д.И.Менделеев....

Оффлайн oleg_n

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 4247
  • Спасибо
  • -Отправлено: 803
  • -Получено: 830
  • SZLACHTA NIE PRACUJE
    • http://labspirt.com/
Я думаю що при температурі буде денатурація білка.
Тісто не буде триматись купи і вимісити крохмаль не вийде.
А крім того ше крохмаль розбухне від температури.

Є зміст попробувати на тістомісі, щоб вручну не місити.
Підозрюю що на промисловому тістомісі можливо промислові об'єми організувати.
С какой целью именно ты  делаешь по такой  схеме? Ты же сам написал, что этот сейтен тебе не нравится? Зачем мучаться? 
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

Оффлайн RАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 14
  • Спасибо
  • -Отправлено: 0
  • -Получено: 3
Мене цікавить не простота, не менше роботи, а перспективність.
Не самогонки нагнати, а шось придумати, покращити.
Якшо не зараз, то в перспективі.
Не скопіювати чужу ідею один до одного, а реалізувати свою.

Оффлайн oleg_n

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 4247
  • Спасибо
  • -Отправлено: 803
  • -Получено: 830
  • SZLACHTA NIE PRACUJE
    • http://labspirt.com/
Мене цікавить не простота, не менше роботи, а перспективність.
Не самогонки нагнати, а шось придумати, покращити.
Якшо не зараз, то в перспективі.
Не скопіювати чужу ідею один до одного, а реалізувати свою.
А в чём перспективность твоего метода? По сравнению даже не с НБК, а с примитивным ХОСом или ГОСом с последующей отгонкой на парогене?
Твоя методика - как  по мне сильно трудозатратна и геморна,  в больших объемах нереализуема, даже в средних  - теже 50 литров браги - труднореализуема.

Идея для кунсткамеры.
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе