Автор Тема: Анісова горілка (узо, арак)  (Прочитано 723 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн BEERчукАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 33
  • Спасибо
  • -Отправлено: 26
  • -Получено: 20
Хто був на турецько–єгипетських курортах, думаю, пробував цей напій, який подавали під назвою «узо», «арак» - одним словом – анісова, яка при добавлянні льоду мутніла, анісовий смак  – зашкалював, але пилося легко. Вирішив зробити щось аналогічне, хоч і не на базі виноградного чи фінікового дистилятів (де його взяти?) і без надлишкового аромату.
Рецепт домашньої анісової горілки:
 На 3,0 л  горілки
Складники: 1 літр  спирту 97%, 700мл води,  аніс - 50 г ,Бадьян - 10 г, Фенхель 15 г, Кориця в паличках – 3,75  г, Імбир свіжий – 3, 5 г .
Процес приготування   - в принципі, робив все аналогічно до джиноваріння, але від роздільного настоювання складників відмовився, оскільки напій дуже специфічний, багато і часто не вип’єш, тому багато не робив: 
Засипати всі інгредієнти в банку і залити воду зі спиртом.
 Настоювати 10 днів у темному місці, час від часу помішувати. Після процесу настою, профільтрувати настій, з трав вимити водою залишки ароматного спирту, (250 мл води). Всього разом V   = 1000 сп +700води + 250промивка  ~ 1950  мл  51%. Перегнати на малій потужності , відібрати 20-30 мл головних фракцій,  - основну фракцію переганяв до  77%.  Далі – почалися неприємні «шматяні» відтінки – це вже в окрему тару –або в канал, або дезінфектор ( у кого яка фантазія і потреби).
Вихід аром. спирту 750-800 мл. 81%.
Основну фракцію розбавити горілкою і водою до  50% ( нижче – може помутніти).
Я розбавляв дистилятом ректифікату 45 %.
Вживаю – з льодом. Смачного!
Не буду більше пити я!..Хоч правда,
Яка розумная цьому альтернатіва?