Колегі, для того щоб джин був повноцінним і збалансованим, а найголовніше мав смак і аромат ялівця, потрібно розуміти як екстрагуються ботанікали! Ялівець містить велику кількість ефірів і його екстракція відбувається в останню чергу. Тобто якщо Ви покладете в куб велику кількість ялівця, а тіло відберете до малої температури, джин всеодно не буде містити ялівцеві ноти. В першу чергу іде цитрус, а вже потім інші ботанікали. Для мене питання звучало по-іншому. Що стало причиною такої економії? На старому дистиляторі я заливав 45-ти градусну основу, і в залишку отримував 7-8% спирту, а на новому 40 і залишок лише 4%. Я думаю, що це особливість нової конструкції дистилятора, яка базується на парціальному конденсаторі. От і стало цікаво, наскільки залишок 4% спирту у хвостах хороший результат. Про жадібність поговоримо коли я отримаю результати хроматограми, тестування нового джину барменами і сомільє + моя контрольна дегустація!