Автор Тема: Совершенствование джиноварения  (Прочитано 1312 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн ГОГа

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 5035
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1367
  • -Получено: 2459
  • Блин, как мало я знаю...
Интересно, сегодня кто-то практикует раздельную перегонку?
Я практикую и уже давно. Мало того: кроме раздельного настаивания ( а-цитрусовые, б - кориандр, в - шишкоягоды можжевельника, г - остальная ботаника) я перегонку веду под вакуумом. Потом - купаж АрСов с сортировкой.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн DudleyАвтор темы

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 623
  • Спасибо
  • -Отправлено: 219
  • -Получено: 483
Голчастий кран я не використовую. Конденсований пар повертається в куб, флегму в колбі з сіткою для ботанікалів я зливаю і утилізую, щоб вона не досягнула рівня діоптра. Про точну кількість флегми у парціальному конденсаторі краще запитати у Льоши (Beaton), це він мені допомагав з розрахунками.

Онлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 12095
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2740
  • -Получено: 1885
  • Лучшее Враг Хорошего!!!
Я практикую и уже давно. Мало того: кроме раздельного настаивания ( а-цитрусовые, б - кориандр, в - шишкоягоды можжевельника, г - остальная ботаника)
и я! Б+Г только сразу.
а пробовать можно свеже-скупажированное.
через месяц оно будет еще лучше! но заморачиваться с этим не стоит.
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 16551
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1128
  • -Получено: 10398
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Дудлі, при всій повазі до вас обох, ... якщо пам'ять мене не підводить , Льошини розрахунки... як би пом'ягше  висловитись ... важко вважати досконалими. Неприпустимо в розрахунках такого роду не враховувати вплив флегми, що повертається :) Це радше припущення ніж розрахунки.  Іноді влучні, іноді - ні.

Але питання було в іншому. Якщо зконденсована пара повертається до куба, то від чого залежить доля зконденсованого парового потоку у співвідношенні до потоку, що йде у відбор? Від температура повітря? Від потоку та температури води ? Від чого, якщо ти ничім не керуєш. В такому разі все це залежить від зовнішніх факторів, тобто якісні параметри продукту залежать не вид тебе?
Я знаю, що помиляюсь, але ти ще не сказав у чому саме.
« Последнее редактирование: 14-11-2021, 17:29:46 от Игорь »
Не тот глуп, кто не знает, но тот, кто знать не хочет.
Григорий Сковорода

Оффлайн DudleyАвтор темы

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 623
  • Спасибо
  • -Отправлено: 219
  • -Получено: 483
Не Дудлі, а Дадлі!  :D
Контроль флегми, як я думаю, я здійснюю за допомогою регулювання потужності індукційної плитки та охолодження температури приміщення, де безпосередньо проходіть процес дистиляції. Ніякого утеплення не має, весь дистилятор голий, включаючи куб. Як я вже писав раніше, зараз це скоріше великій експеримент, ніж стабільна 100% контрольована дистиляція! До речі, я забув вказати важливий фактор, чому я тіло відбирав до 92 градусів! Як тільки спиртуозність в струї опустилася нижче 80%,  я припинив дистиляцію. Процес тривав майже 9год.

Оффлайн ГОГа

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 5035
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1367
  • -Получено: 2459
  • Блин, как мало я знаю...
Как вроде помнится мне, у Володи куб порядка 35 литров? Впрочем, это не так важно, важно то, что процесс весьма долгий: почти 9 часов, с учетом разогрева, наверное, как минимум 8 - 8,5 часа. Очень длолго. Ботаникалы смогли бы отдать всю ароматику раза три, как минимум. Долгий процесс плюс температура наварят много того, что не нужно. Мало того, часть (и значительная) ароматики, которая во флегме, что конденсируется и сливается из колбы с ботаникалами, теряется: утилизируется, т.е., как я понял, идет на другие нужды или в канализацию..
Ну и еще: раздельная перегонка разных ботаникалов или все в кучу?
Володя, не рассматривай это как критику))), возможно, что надо именно так, как ты делаешь..
« Последнее редактирование: 14-11-2021, 19:51:06 от ГОГа »
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн DudleyАвтор темы

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 623
  • Спасибо
  • -Отправлено: 219
  • -Получено: 483
Куб 32л. Основні ботанікали в кубі, без мацерації! Свіжий розмарин в сітку! А це розмаринова флегма! :)

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 16551
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1128
  • -Получено: 10398
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Контроль флегми, як я думаю, я здійснюю за допомогою регулювання потужності індукційної плитки та охолодження температури приміщення, де безпосередньо проходіть процес дистиляції. Ніякого утеплення не має, весь дистилятор голий, включаючи куб
отже... Якщо сьогодні експеримент дасть чудові результати, то відтворити їх завтра буде проблематично. Бо в приміщенні буде інша температура, у мережі буде інша напруга, отже флегмове число завтра буде не таким,як сьогодні. Так задумано?
Цитировать (выделенное)
зараз це скоріше великій експеримент, ніж стабільна 100% контрольована дистиляція
Великий експеримент - це коли лишаються записи на кшталт...
Зразок № 137. Нагрів 1210 Вт, флегмове число 1,12. 
Зразок № 138. Нагрів 1000 Вт, флегмове число 1,57. 
Потім лишається порівняти зразки, дійти висновку, що 138 - це добре, а 137 - погано (чи навпаки), та наступного разу знати з чого починати та в якому напрямку рухатись.
Якщо умови експерименту відтворити неможливо, якщо вони навіть не фіксуються, то хіба це експеримент?
Цитировать (выделенное)
важливий фактор, чому я тіло відбирав до 92 градусів!
Тому що ти не маєш важелів впливу на кількісні показники парціальної конденсації. отже виходить, що не ти керуєш обладнанням, а обладнання керує тобою :) Якщо б було навпаки, якщо ти б міг зменшити флегмоутворення на початкових етапах перегонки (коли воно, доречі, не потрібно), та збільшити на кінцевих, було б значно краще... IMHO. А ти як вважаєш?

ГОГа, на мою думку, ти втрачаєш спирту. Та й спільних експериментів ми вже давно не робили. Чи не маєш наміру спробувати ще один спосіб перегонки ботаніки? З еквівалентом пари мідних тарілок, з дефлегматором частковой конденсації, та з надійно керованим укріпленням? Це не вакуум, де треба було рухатись з нуля. Система стабілізації міцності на виході давно вже зроблена та випробована. А залізо тут дуже просте. На два - три вільних вечора роботи.

Дадлі, тобі пропонувати не ризикую, не хочу ставати поперек рейок паровозу від спиртколоновських спеців. Бо переїде. :)

« Последнее редактирование: 14-11-2021, 23:08:32 от Игорь »
Не тот глуп, кто не знает, но тот, кто знать не хочет.
Григорий Сковорода

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 16551
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1128
  • -Получено: 10398
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Цитировать (выделенное)
Основні ботанікали в кубі, без мацерації!
Да ну... Зовсім "без"? Ані години?
Не тот глуп, кто не знает, но тот, кто знать не хочет.
Григорий Сковорода

Оффлайн DudleyАвтор темы

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 623
  • Спасибо
  • -Отправлено: 219
  • -Получено: 483
Я вже давно привчив себе нотувати все, що впринципі я можу виміряти. Я навіть фіксую температуру дистиляту на виході. При всій повазі легковажний та безвідповідальний підхід до дистиляції, це не про мене. Дистиляцію я проводжу за класичною технологією 19ст. Ніякої мацерації! У мене і до цього були сумніви стосовно неї, а коли почав читати книгу Річарда Барнетта Джин.Історія напою впевнився остаточно, що мацерація як і джин-корзина є всього-навсього проявом сучасного підходу до виготовлення джину. До речі легендарний Лондон драй з'явився з появою колони Коффі. І відповідно для того щоб зробити той самий драй є обов'язковою наявність РК. Про сітки і тарілки не було вказано, а от висота віталася, чим вище, тим краще.

Оффлайн andy

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2322
  • Спасибо
  • -Отправлено: 246
  • -Получено: 384
Dudley, Друже, тобї треба до ГОГа, Леонидовича та Гачка.
Деньги под ногами, сумей поднять.

Оффлайн DudleyАвтор темы

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 623
  • Спасибо
  • -Отправлено: 219
  • -Получено: 483
Кожен, хто робить джин може перевірити чи у нього справді Лондон Драй! Цей вид джину не має географічної прив'язки, як наприклад Плімут, але є обов'язковим виконання наступних показників!

добавлено: 15-11-2021, 00:01:04
Що означає треба?

Оффлайн andy

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2322
  • Спасибо
  • -Отправлено: 246
  • -Получено: 384
Еще подскажет наш аккумулятор,Батарейкин, по джину Олег И Леонидович спецы
Деньги под ногами, сумей поднять.

Оффлайн DudleyАвтор темы

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 623
  • Спасибо
  • -Отправлено: 219
  • -Получено: 483
Це або не вдалий жарт, або Ви вчора прийшли на форум.

Оффлайн andy

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2322
  • Спасибо
  • -Отправлено: 246
  • -Получено: 384
Це або не вдалий жарт, або Ви вчора прийшли на форум.
Какие шутки, я реально говорю про коллег которые в этом деле просто не профи а супер.
Деньги под ногами, сумей поднять.