Автор Тема: Ще раз про джин. По-швидкому.  (Прочитано 805 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн ИгорьАвтор темы

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 17156
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1161
  • -Получено: 11406
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Зробив ось так...
96421-0
Взяв дистилят міцністю 82 відсотки.
При розведені до 45% - ідеально прозорий, дали опалесцує, при бажанні можна побачити блакитний колір :)
Ну що казати... Щойно з'їли челагач з картопелькою, з свіженьким джином. Літр вчотирьох.
Вердикт - наступного разу збільшити ялівцю.
Доречі на останньому фото Валера. Він береться за нову автоматику.
Не тот глуп, кто не знает, но тот, кто знать не хочет.
Григорий Сковорода

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 8829
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1241
  • -Получено: 2732
Або вже перед відбором викинути траву та покласти в мішечок цитринову цедру щоб не варити її занадто довго разом з травкою?
Міркую, що це найправільніше рішення... ;)
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн ГОГа

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 5130
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1466
  • -Получено: 2529
  • Блин, как мало я знаю...
Пару слов о «джине по быстрому»:
Я пробовал делать ароматные спирты на оборудовании с малышом - отбор по пару (стабилизация температуры пара: имитация аламбика)
Что я могу сказать:
- насос у меня немного избыточен, нужен менее производительный, мой насос стартует, увы, на слишком высоких оборотах. Тем не менее, температура пара более-менее держится.
- качество полученных АРсов примерно такое же, как и на обычном дистилляторе ( не забываем, что я дистиллирую настои на ректификате, а не пропускаю спиртовые пары от браги через имитацию джин-корзины).
- последний эксперимент Игоря очень напоминает действие аппарата Сокслета: ИМХО, это зло и вот почему - длительная варка всей ароматики.
- лучший АРс я получал на вакуумном дистилляторе ( огромная благодарность создателю аппаратуры - Игорю)
- для быстрого джина, аппарат и методика, предложенные Игорем, конечно же имеют право на жизнь, но ИМХО, это все равно будет эрзац.
На сегодня я пока что вижу один только момент, по которому можно использовать предложенное: получение джина по голландской технологии, но и там нужно подумать, как и что.
Аппарат и методика безусловно найдут себя в производстве дмстиллятов с ароматическими добавками, мало того, думаю, что при дистилляции настоев на ректификате при определенных ботаникалах, будут получен хороший продукт.
Но Что касательно джина, то меня гложут сомнения..
Я бы переименовал тему из «джин по швидкому» в «духм’яний дистилят по швидкому»
И подчеркиваю: это мое ИМХО.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн ДимаС

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1308
  • Спасибо
  • -Отправлено: 525
  • -Получено: 452
  • Нетешин
Про Сокслета з язика зняв, не встиг… нававарювання ботанікалів завжди зайве. Так, можна більше витягнути масел ароматичних, але завжди повинен бути баланс.
Тут схоже аналогія між РК, НДРФ та дистилятом - бо етиловий спирт - то є чистий продукт, який організм легко перетравлює, дистилят (самогон в усіх варіаціях) - це збалансований набір спиртів та домішок, які у такому балансі більш менш нормально сприймаються організмом, а от недоректифікат - це зло в усіх проявах, бо і не чистий спирт і як дистилят обдертий та кастрований у різних місцях…

добавлено: 13-05-2022, 07:30:43
Трохи поміркую уголос...

Тобто джин можливо поділити на дві абсолютно різні категорії:
1. Загальна мацерація (неважливо, у кубі чи у паровій зоні, наварювання усіх компонентів разом при широкому диапазоні температур).
2. Роздільна мацерація (наварювання одного компонента при одому диапазоні оптимальної для нього температури).
Інше - це варіації.

1. Це дуже умовно, як технологія дистиляції, де компоненти взаємодіють з флегмою та одне з одним. Об'єднана ароматика компонентів дає нові сполуки, назвемо їх проміжні АРС.
2. Це аналогія РК. Один компонент викохується в ідеальних умовах для саме нього. Потім купаж ідеальних "нот" повинен давати ідеальну композицію. Але чи так це?
« Последнее редактирование: 13-05-2022, 07:30:43 от ДимаС »
Не судите, да не судимы будете, ибо каким судом судите, таким будете судимы

Оффлайн ИгорьАвтор темы

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 17156
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1161
  • -Получено: 11406
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Цитировать (выделенное)
мой насос стартует, увы, на слишком высоких оборотах
это решается одним из двух способов.
Первый - настраивать минимум оборотов и ОБЯЗАТЕЛЬНО ограничивать максимум.
В крайнем случае можно забайпасить насос шлангом небольшого диаметра.
Не тот глуп, кто не знает, но тот, кто знать не хочет.
Григорий Сковорода

Оффлайн ДимаС

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1308
  • Спасибо
  • -Отправлено: 525
  • -Получено: 452
  • Нетешин
або краном перекривати частину потоку, так наприклад вирішують китайці на своїх пивоварках, замість регулювання обертів насосу.
Не судите, да не судимы будете, ибо каким судом судите, таким будете судимы

Оффлайн ИгорьАвтор темы

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 17156
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1161
  • -Получено: 11406
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Это плохо для насоса.
Не тот глуп, кто не знает, но тот, кто знать не хочет.
Григорий Сковорода