Пиво(Флудовая ветка)

Автор Бандерівець, 14-05-2012, 22:08:17

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

sector0007

Хочу похвастаться своим новым оборудованием от Вилена.
Вчера снял пробу, под футбол, вкус отличается в лучшую сторону по сравнению с пивом сброженым при более высоких температурах.
Температура брожения была 18-19 гр.

chelovechik

sector0007, на кравате никто не подпрыгивает?

sector0007

Цитата: chelovechik від 02-11-2016, 13:27:34на кравате никто не подпрыгивает?
Это спальное место тёщи. А вообще холодильная установка гудит не слабо.

antipa

Цитата: sector0007 від 02-11-2016, 12:39:14
Хочу похвастаться своим новым оборудованием от Вилена.
Вчера снял пробу, под футбол, вкус отличается в лучшую сторону по сравнению с пивом сброженым при более высоких температурах.
Температура брожения была 18-19 гр.

А холодильник б/у?
Тоже хочу иметь такой аппарат :)

CrayFlatline

Доброго ранку, шановне панство Приймете неофіта в свою колегію? :)
Збираюся зробити свою першу allgrain варку і намагаюся створити рецепт. Розумію, що замахнувся, як для початку, не слабо, але чом би й ні? :)
Рецепт обдумую вже кілька днів, читаю уважно, що пишуть заокеанські колеги. Хочу відтворити мій улюблений Citra/Cascade AIPA і одночасно утриматися в межах стилю 14В. Тому прошу покритикувати рецепт, а в першу чергу карту охмелення.
Планую ризикнути і зробити сухе охмелення, методом, який мені порадив один мій знайомий з Америки: закинути хміль відразу після фази активного бродіння ровно на три дні, а потім перелити на вторичку.

Мій варочний порядок: 50л бак (утеплений ізолоном в два шари) з фальшдном, варочник з кегу з теном і присобаченим до нього терморегулятором (правда зібраним з лайна і патичків на колінці, але працює нормально) і проміжна ємність на 35 л для промивочної води. Варочний порядок закінчив збирати буквально в на тому тижні, в п'ятницю зробив "нульову варку", прогнавши воду по всіх етапах, щоб створити профіль обладнання.

Ну і хочу вже в бій. :) Тому буду вдячній конструктивній критиці і порадам :)

P.s.: Не можу зааттачити bsmx файл :( тому пишу так розкладку.

Boil Time: 60 min Equipment: Cray's Full
End of Boil Volume 38,48 l Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Final Bottling Volume: 34,00 l Est Mash Efficiency 74,0 %
Fermentation: Ale, Single Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes: 
Ingredients

Ingredients

Amt Name Type # %/IBU
8,50 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 1 89,5 %
0,50 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 2 5,3 %
0,50 kg Melanoidin (Weyermann) (59,1 EBC) Grain 3 5,3 %
50,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 48,0 IBUs
10,00 g Citra [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
25,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 5 4,7 IBUs
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 3,0 min Hop 6 1,5 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 8 -
30,00 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 9 0,0 IBUs
30,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 10 0,0 IBUs

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,060 SG Measured Original Gravity: 1,060 SG
Est Final Gravity: 1,015 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,8 % Actual Alcohol by Vol: 6,6 %
Bitterness: 54,2 IBUs Calories: 562,7 kcal/l
Est Color: 20,4 EBC 

Mash Profile
Mash Name: Double Infusion, Full Body Total Grain Weight: 9,50 kg

Sparge Water: 17,99 l Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C Tun Temperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE Mash PH: 5,20

Mash Steps

Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 30,00 l of water at 74,6 C 69,0 C 60 min
Mash Out Add 10,00 l of water at 97,8 C 75,6 C 10 min

Sparge Step: Fly sparge with 17,99 l water at 75,6 C

gasblender

CrayFlatline, вітаю!
Порядок охмеления - самый правильный.
Единственное, что посоветовал бы: на горечь вносить то же кол-во магнума, но не в начале варки, а First Wort Hop, а в самом начале слива сусла из заторника.
И самовар у нас - электрический, и сами мы - довольно неискренние.

CrayFlatline

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

CrayFlatline

gasblender, дякую! Приємно, що виходить з рецептом. А що б Ви сказали по кількості хміль на аромат і смак? Нормально?
Правильно я зрозумів, що тільки я почав фільтрування, в варочник висипаю магнум?
P.s. Клятий телефон відправив порожню відповідь тільки що :(

Horu

Если просадишь кислотность, есть шанс получить противную, размазанную горечь на сухом - от цитры...

CrayFlatline

Цитата: Horu від 07-11-2016, 12:24:48
Если просадишь кислотность, есть шанс получить противную, размазанную горечь на сухом - от цитры...

Боюся, що тут я пас - в цьому питанні я плаваю повністю. Як я розумію, мені треба контролювати pH затора і підтримувати на рівні 5.2 ? pH моєї води 7.5 (подяка ОСББ нашого будинка, який вивісив детальний аналіз води внизу) :) Зараз буду розбиратися, як розрахувати в бірсміті потрібну кількість гипсу, щоб досягти потрібного pH. Я ж все правильно зрозумів? :)

Blade

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 09:38:45Правильно я зрозумів, що тільки я почав фільтрування, в варочник висипаю магнум?
Правильно, это называется First Wort.

Horu

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 13:19:30Боюся, що тут я пас - в цьому питанні я плаваю повністю. Як я розумію, мені треба контролювати pH затора і підтримувати на рівні 5.2 ? pH моєї води 7.5 (подяка ОСББ нашого будинка, який вивісив детальний аналіз води внизу)  Зараз буду розбиратися, як розрахувати в бірсміті потрібну кількість гипсу, щоб досягти потрібного pH. Я ж все правильно зрозумів?

7,5 - нормалек.

С гипсом мозги себе не ломай.

CrayFlatline

Супер, раз з pH розібралися, з хмелевою картою розібралися, то лишилося три останніх важливих питання:
1) чи нормальна кількість цитри/каскаду на аромат/смак? З гіркотою розібратися легко - там Бірсміт рахує. А тут більш емпіричним шляхом треба йти, як я розумію. А в мене досвіду-то й нема. :)
2) Чи нормальний гидромодуль я обрав? На затирання 1/3, на мешаут - 1/4. Може є сенс знизити гидромодуль на затирання і більше води лишити промивання?
3) Обраний вариант сухого охмелення - чи все ок?

Як розберуся з цими трьома питаннями - то піду закуплятися на першу варку :) От тоді прийде довгоочікуваний момент - накосячу досхочу! Ото вже насміємося :)

Blade

CrayFlatline, купи на https://homebeer.com.ua/nabory-pivnye какойнибудь из понравившыхся пивных наборов, свари по рецепту который идет в составе "смеси" и долгожданый час прийдет гораздо быстрее. :D
И ты еще не подсчитал необходимое количество дрожжевых клеток. ;)

CrayFlatline

Цитата: Blade від 07-11-2016, 15:56:24
CrayFlatline, купи на https://homebeer.com.ua/nabory-pivnye какойнибудь из понравившыхся пивных наборов, свари по рецепту который идет в составе "смеси" и долгожданый час прийдет гораздо быстрее. :D
И ты еще не подсчитал необходимое количество дрожжевых клеток. ;)
Дякую, друже, але не буду :) Звісно, що це була перша думка. Але ми простих шляхів от взагалі не шукаємо! Мені треба щоб - стоячи і в гамаку! :) На більш складних прикладах легше вчитися :)
Щодо стартеру - то бірсміт підказує, що для цього мені треба розбродити 0,8 л стартеру на магнитній мішалці :) Від чого в мене волосся на голові дибки. :) Сиджу, читаю, складаю план-конспект, вже починає прояснюватися :)

SMF spam blocked by CleanTalk