Пиво(Флудовая ветка)

Автор Бандерівець, 14-05-2012, 22:08:17

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 3 Гостей дивляться цю тему.

makrak80

фотограф, можна , коли пиво созріє , дріжжі сядуть на дно пляшки , і воно буде прозоре . Залишиться тільки аккуратно налити в келих ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Рамуальд

Цитата: Рамуальд від 19-05-2021, 21:16:12Всегда варил без мэшаута, тут думаю мэшану после осахаривания (45 мин), чтоб фильтровалось легче. Ну и дурак же: при инфузионном затирании надо было просто долить необходимое кол-во воды необходимой температуры, так нет - перемешал! И знал, что нельзя. И как уже ни фильтровал - всё мутноватое.
Тут дело не в дрожжах. Это косяк при мэш-ауте. Мутняк ещё до дрожжей. Вот его и думаю убрать желатином.

добавлено: 21-05-2021, 11:21:10

Сойка небезосновательно предлагает агар-агар. Но желатин я уже купил, а я - украинец всё-таки :-)

ГОГа

Цитата: фотограф від 21-05-2021, 10:47:36А хіба можна отримати  прозоре пиво у пляшці, коли там ще розмножуються дріжджі?
Еще как!
Когда брожение (карбонизация) в бутылке закончится, то дрожжи выпадают в осадок. Да, последняя часть бутылки (примерно пятая - шестая) идет мутноватой. При резком открывании бутылки также возможен подъем дрожжевого осадка в пиво. И очень редко бывает (у меня не было), когда пиво остается мутным после месяца-двух выстаивания в холодном помешении (в подвале).
Пиво также может мутнеть в холодильнике: принес прозраччное, охладил до 6-7 градусов...а оно, блин, помутнело. Но эта мутность проходит при повышении температуры пива.
Единственный "грех" на земле - это глупость

фотограф

Цитата: makrak80 від 21-05-2021, 11:18:48Залишиться тільки аккуратно налити в келих ...
А, так і я вмію  ;)  Нахилив пляшку - і наливай в такому положенні до кінця,  до дріжджового осаду, тільки міняючи посуд,  щоб не ставити пляшку.
Цитата: ГОГа від 21-05-2021, 11:23:19Когда брожение (карбонизация) в бутылке закончится, то дрожжи выпадают в осадок. Да, последняя часть бутылки (примерно пятая - шестая) идет мутноватой. При резком открывании бутылки также возможен подъем дрожжевого осадка в пиво. И очень редко бывает (у меня не было), когда пиво остается мутным после месяца-двух выстаивания в холодном помешении (в подвале).
Пиво также может мутнеть в холодильнике: принес прозраччное, охладил до 6-7 градусов...а оно, блин, помутнело. Но эта мутность проходит при повышении температуры пива.
Значить в мене як і у всіх , все правильно :)
Просто я думав що вже є метод прозорого, без осаду і без штучного СО2
Цитата: Рамуальд від 21-05-2021, 11:19:00ут дело не в дрожжах. Это косяк при мэш-ауте. Мутняк ещё до дрожжей. Вот его и думаю убрать желатином.
Я взимку купив славутський солод. Завжди використовував канівський ( колись купив декілька мішечків) , закінчився, треба було усього 20 кіло, вони і продали. Так канівській у порівнянні зі славутським  за кольором пива як віденський з базовим, канівський затор пахне солодом, славутський кашею пшеничною. Канівський можна було відразу  з 63 градусів затирати, а славутський так зробив - сусло мутне, пиво мутне,  у пляшках так і не відстоялося.  Наступного разу зробив всі паузи. Сусло все одне мутне, але у пиві  мутняк випав в осад у пляшках. Якщо місцевий солод, то може в цьому проблема.

makrak80

так , я пиво варю вже роки 2-3 з імпортного солоду , з місцевого тільки горілку ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Soyka

Шановні колеги, переглянувши всі пости, хочу сказати:
- Якщо ви знаходитесь на початковому рівні домашнього пивовара, і зброжуєте сусло у пластиковому відрі,
а потім проводите карбонізацію праймером, чи глюкозою, то розлийте пиво по пляшках, додавши потрібну кілкість праймеру,
та чекайте, коли пляшки стануть твердими, а дріжджі осядуть, обережно наливайте у келих і з задоволенням пийте.
  Все дуже просто!
А коли хочете кращого, то потрібно придбати деякі інструменти пивовара, які коштують трохи грошей.
  Я вже писав, що найкраще бродити пиво під тиском в ЦКТ - цей інструмент придумали давно до нас, і його можна самому виготовити, або замовити у Вілена, або в іньшому місці.
Також можна зброжувати пиво під тиском у кегах, пластикових, чи нержавійки.
Охолодили сусло, перелили в ЦКТ, добавили дріжджі, закрили, усстановили шпунт на 0.2 атм. чекаєте 4-5 днів, поки пройде перше бродіння, зливаєте через нижній кран осад (білок, мертві дріжджі та все іньше, що осяде). Накручуєте пружину до 1.5 -  2.8 атм. залежно від температри бродіння, та який рівень карбонізації ви бажаєте.
Чекаєте доки бродіння зупиниться, загалом до 20 днів. потім знову зливаєте осад через нижній кран, готовите Агар, та вводите його в ЦКТ, через 2-3 дні розливаєте пиво, за допомогою піногасника ( пегас, вінтап, та іньші).
Таким чином ви отримаєте прозоре пиво, а також велике задоволення ві своєї роботи.

добавлено: 21-05-2021, 19:04:09

Цитата: makrak80 від 21-05-2021, 17:32:39так , я пиво варю вже роки 2-3 з імпортного солоду
А я вже другий рік підтримую нашого виробника, варю з Малтюроповського (чернігівська солодовня) політ нормальний!
Замовляю базовий, та Віденьський - мішок 50 кг. (доставка Деливері).

gorbzil

Цитата: Soyka від 21-05-2021, 18:35:50
Шановні колеги, переглянувши всі пости, хочу сказати:
- Якщо ви знаходитесь на початковому рівні домашнього пивовара, і зброжуєте сусло у пластиковому відрі,
а потім проводите карбонізацію праймером, чи глюкозою, то розлийте пиво по пляшках, додавши потрібну кілкість праймеру,
та чекайте, коли пляшки стануть твердими, а дріжджі осядуть, обережно наливайте у келих і з задоволенням пийте.
  Все дуже просто!
А коли хочете кращого, то потрібно придбати деякі інструменти пивовара, які коштують трохи грошей.
  Я вже писав, що найкраще бродити пиво під тиском в ЦКТ - цей інструмент придумали давно до нас, і його можна самому виготовити, або замовити у Вілена, або в іньшому місці.
Також можна зброжувати пиво під тиском у кегах, пластикових, чи нержавійки.
Охолодили сусло, перелили в ЦКТ, добавили дріжджі, закрили, усстановили шпунт на 0.2 атм. чекаєте 4-5 днів, поки пройде перше бродіння, зливаєте через нижній кран осад (білок, мертві дріжджі та все іньше, що осяде). Накручуєте пружину до 1.5 -  2.8 атм. залежно від температри бродіння, та який рівень карбонізації ви бажаєте.
Чекаєте доки бродіння зупиниться, загалом до 20 днів. потім знову зливаєте осад через нижній кран, готовите Агар, та вводите його в ЦКТ, через 2-3 дні розливаєте пиво, за допомогою піногасника ( пегас, вінтап, та іньші).
Таким чином ви отримаєте прозоре пиво, а також велике задоволення ві своєї роботи.

добавлено: 21-05-2021, 19:04:09

Цитата: makrak80 від 21-05-2021, 17:32:39так , я пиво варю вже роки 2-3 з імпортного солоду
А я вже другий рік підтримую нашого виробника, варю з Малтюроповського (чернігівська солодовня) політ нормальний!
Замовляю базовий, та Віденьський - мішок 50 кг. (доставка Деливері).

Такі пости тільки надихають. А Український солод непоганий, але різновидності такої як імпортної немає.

DDD

Мужики, этому лагеру 21 день после брожения. 21 день пиво в кеге стояло с подключенным со2 при Т -1 гр. бродило 8 дней при стабильной Т 14 гр. и в кег на созревание. Ни каких агаров шмагаров и тому подобное, без лишних сливов  и т. д.
Не усложняйте себе жизнь :) в ней и так много всего интересного.
П.С. ЦКТ без рубашки охлаждения, просто кастрюля для брожения под давлением.
Проще приобрести холодильник, поставить в него любой ферментер (лучше нерж) и бродить при правильной, стабильной температуре, а ЦКТ актуально при больших объёмах.

Soyka

Цитата: DDD від 21-05-2021, 20:22:00П.С. ЦКТ без рубашки охлаждения, просто кастрюля для брожения под давлением.
Отакої, а я й не знав! :-[

DDD

Цитата: Soyka від 21-05-2021, 21:08:41Отакої, а я й не знав! :-[
Ок, пусть будет сосуд :) имеется ввиду, важно поддерживать Т брожения, а в чем бродить нет разницы, при объёме до 60-70 л.
Это ИМХО.

Сергій Леонідович

Цитата: Soyka від 20-05-2021, 22:49:00Я користуюсь Агар-Агаром
Будь ласка,дай посилання де береш.Дякую
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Soyka

Купую у супермаркеті - віддділ для спецій.
На базарі, також навалом!  :)

Сергій Леонідович

Дякую,вже замовив 0,5кг  :)

makrak80

Приветствую панове ! Сегодня откушал свой почти лагер , ему почти месяц с разлива .... Можно уже пить , но дам ещё с месяцок постоять . Фото на ваш суд ... Роман , за тебя помню , как настроюсь , отправлю на следующей неделе ...

Сергій Леонідович

SMF spam blocked by CleanTalk