Скорость сбраживания(сахарной браги)

Автор oleg, 25-05-2012, 16:57:16

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

hachok

в мене точно зваряться) виробник чітко вказує що максимальна температура оточуючого середовища 30*, і це напевно для окремо стоячої емкості яка може відавати тепло у всі сторони і певного об'єму, в мене не окремо стоячі і об'єм браги більший нвж рекомендує виробник для однієї упаковки, тому підтримую максимум 25* навколо (це вже я так роблю оперючись на свою практику)

АЛЕ це я роблю для себе, і нікому не раджу так робити, в тебе звичайно все по іншому

yrabarskiy

Цитата: hachok від 15-11-2018, 13:07:48АЛЕ це я роблю для себе, і нікому не раджу так робити, в тебе звичайно все по іншому
Нічого проти немаю. Багато факторів впливає на процес. Так і я нікому не раджу.
     Вчора о 14 год поставив на бродіння. Дріжджі вніс при Т сиропу 25*С. Пройшла доба, на даний час це найактивніша фаза бродіння. температура у боксі 37*С, бражки відповідно на 2* більше. Завтра піде на спад і  буде триматися 35*С. далі на 3 добу відключаю нагрів, зазвичай перемішую. Постійно помічаю, що піновиділення  у бочках різне і кожного разу воно змінюється на інші бочки. На 4 добу можна переганяти.
Так було і з зерновою сировиною, тільки я взимку готовив сусло і потім переганяв його у перегонному кубі, підігрів та підтримання заданої температури бродіння непрямим нагрівом через вмонтований чіллер, температура носія була до 43*, сусло мало 37*. Можливо десь 1, 2* схибив, бо вже тонкощі забув.
Хмільна вода не приведе до добра!

Батарейкин

Цитата: yrabarskiy від 15-11-2018, 09:08:50З твого висловлення потрібно вважати, що бочка інфікованаі дає такий результат.

типа да! не обязательно инфицированая
просто паронормальная какая то.
говорю же года три назад у кого то такой случай был. но так и не выяснили причину

просто пронумеруй бочки. или ты их не моешь и они стоят  на одном и том же месте?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

yrabarskiy

Цитата: Батарейкин від 15-11-2018, 16:06:56или ты их не моешь и они стоят  на одном и том же месте?
Spoiler
Що ж я тобі такого поганого зробив, що ти так про мене подумав? :)
[close]
     Після мийки, розпилювачем від "Містер пропер" у якому підголовники, орошаю внутрішню поверхню бочки і кришки.

Povorot

Цитата: огник від 15-11-2018, 12:05:22
На упаковці сухих Саф Левюр написано, що їх необхідно вносити при температурі 38 гр. Напевно у різних сортів дріжджів різна "любима" температура  ??? .
Саф Левюр  покрыты специальной оболочкой, которая растворяется лучше при температуре 38*С, но после лагфазы они любят более прохладную среду. Давно их не пользовал но по памяти вроде 26 - 28*С

Сергій Леонідович

В мене зара гуляє бражка,38 градусів по цельсію,аж пінеться!
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

moh1971

Цитата: Сергей Леонидович від 16-11-2018, 01:05:17гуляє бражка,38 градусів
Сергей Леонидович, до 40-ка градусов конечно все бродит.Но я много раз  встречал информацию что выше 30-ти она набраживает не хорошие примеси.

yrabarskiy

Цитата: Сергей Леонидович від 16-11-2018, 01:05:17В мене зара гуляє бражка,38 градусів по цельсію,аж пінеться!
Цвкаво, а які дріжджі?  На Екстра піни 0, лише щільний прошарок вискакуючих з рідини  та схлопуючихся кульок СО2.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Delta

Цитата: moh1971 від 16-11-2018, 10:50:24Но я много раз  встречал информацию что выше 30-ти она набраживает не хорошие примеси.
Так а я о чем говорил...несколько постов назад ??? ???
У меня, когда бродит при Т*С 33*С и выше, то появляется какой то сладковатый запах в сэме...даже НБК его пропускает... :(
yrabarskiy, Сергей Леонидович, піна то окреме явище...Піна залежить від свіжості дріждів, (чим старіше, тим більше буде піна). також піна залежить від коливань Т*С...Приклад...вдень +33*С у приміщенні, вночі +20*С, то можуть бути прояви піни, та ще й не зразу, а на другу добу :o :o
Так що піна, явище ще не до кінця вивчене! ;)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Батарейкин

Цитата: yrabarskiy від 15-11-2018, 18:09:34Що ж я тобі такого поганого зробив,
))))
та ничего!
я просто советую пометить бочку.
и наблюдать за этими анамальными процессами
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

yrabarskiy

Щось у тебе пізнє "зажиганиє", що ти аж тільки відреагував на моє жартівливе висловлювання під спойлером :D. Добре буду спостерігати. Ну а бочки  завжди в одній і тій послідовності.

Батарейкин

Цитата: yrabarskiy від 16-11-2018, 19:44:28Щось у тебе пізнє "зажиганиє",
я не круглосуточно за компом )))) хотя у некоторых создается такое впечатление

yrabarskiy

Вибач будьласка, щось у мене заглючило, бо вважав, що ти відписувався, а тепер знову спамятав за це.

yrabarskiy

Цитата: Батарейкин від 16-11-2018, 14:51:39я просто советую пометить бочку.
и наблюдать за этими анамальными процессами
Так і зробив, а то завжди по накатаному, без прискіпливості.
     Цукор від одного виробника, купувався водночас та в одному місці, але виявляється він вироблений різними змінами (про що вказують дати та номера на етикетках) і вівдповідно наявна різниця у відбілюванні цукру та його зернистості. Заклад у бочку по 25 кг, тому дві однакові, бо з одного мішка, відповідно одна відрізнялася. Більше відбілений та мільчий цукор дає світлий окрас та впливає на інтенсивність роботи дріжджів. Жовтіший цукор рулить.

SMF spam blocked by CleanTalk