Насадки для колонн

Автор ДЯДЬКА, 08-06-2011, 21:52:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Батарейкин

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

VitaliyR

Цитата: Батарейкин від 22-07-2025, 17:19:14тайну травления знает только Игорь
и  Человечек )))

тайна планети лабспіряндія )))) зіганув ;)

Цитата: Батарейкин від 22-07-2025, 17:18:43на форуме ты этой инфы не найдешь...
навіть не пробую

Цитата: Батарейкин від 22-07-2025, 17:18:43а внешние источники обманут (((

ну якщо шукати по ключу "травлення СПН" то може і надурять, а якщо просто читати про травлення металів то щось і знайдеться... мені лікар казав навантажувати мозок аналізом і задачами щоб відновитись, гірше не буде то точно.

ДимаС

Тоді ключ російською шукати, бо форум раніше був більш російськомовним.

А фото СПН схоже по них що то найгірший варіант обрано для заміни(((
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 22-07-2025, 17:32:04мені лікар казав навантажувати мозок аналізом і задачами щоб відновитись, гірше не буде то точно.
ну ты и в фидо с прошлого века.... но  есть нюансы (((
в данной ситуации проще скупить две рк с ветки продаж
их раздеребанить...
остатки слить саомгонщикам

да,нужен запас денег
я в свое время зажал 1000уе на готовый проект
решил сэкономить
потратил 1800уе+ на свое.... но со многим благодаря этому разобрался
потом Человечек устроил  цирк и продавал рк+пандора то ли 500 то ли 800уе не помню....
но я ГОРДО не купил!

так что у меня много опыта... в том числе и травления насадки
при цене 3л 100уе
я потратил 30уе на не травленную
потом на химию 10-20уе
обрел опыт
но лучше бы я его пролистал

речь о старом допотопном оборудовании
а не о новых технологиях

но без ТОГО ОПЫТА, я бы не дошел до нового (((

сколько тебе лет?

Spoiler
[close]

у меня уже нет времени на медленные танцы (((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 22-07-2025, 17:49:34Тоді ключ російською шукати,
и на русском тоже не найдешь...

там было 4 реактива
один я ДУМАЮ хлорное железо, ну очень похож)))
цена не травленной 10уе
травление +20уе

VitaliyR

Цитата: ДимаС від 22-07-2025, 17:49:34Тоді ключ російською шукати

Я просто оху ї ваю. Іде четвертий рік війни на знищення... манкурте іди собі далі, в реалі в морду би плюнув за таку пораду.

VitaliyR

Цитата: Батарейкин від 22-07-2025, 17:52:18я в свое время зажал 1000уе на готовый проект

Значить в той момент для тебе це були гроші витрати які ти не можеш собі дозволити. Питання взагалі не грошей. Ідеально коли "Боже, дякую що береш грошима"

Я вже кілька разів написав що якщо б на ринку було надійне готове рішення - я обрав би готове рішення. Але готового рішення на ринку немає, бо рішення для мікро-виробництва то є зона ентузіастів. Комерції з того не зробиш, хоча пропозицій від комерсантів багато.

ДимаС

Цитата: VitaliyR від 22-07-2025, 18:22:19Я просто оху ї ваю. Іде четвертий рік війни на знищення... манкурте іди собі далі, в реалі в морду би плюнув за таку пораду.
Плюнь своїй мамі при зустрічі, бидло ти неввічливе, судячи з того що кидаєшся на людей. Йди звідси, не місце тобі тут, якщо ти не поважаєш історію розвитку форуму, те, як та про що раніше говорили, й на той час не було мовного питання, то те що тебе зараз трігерить питання де тобі надали інформацію як знайти щось що буде корисне, то це твоя власна проблема, рабе своєї неосвіченості.
От дивись. Ти оперуєш терміном «манкурт», що походить з роману Чінгіза Айтматова «И дольше века длится день». Киргизський письменник, який писав російською. Ще б Пушкіна обирав у своїх недолугих нападках.
Й не треба акцентувати про отримані травми мозку на війні. Лікуватись треба, якщо є проблеми, а не прикриватись контузією як тільки треба щось складне робити чи поагресувати. Є правила й нападки такого роду мають жорстко блокувати невдекватних користувачів.
Спочатку на шанованого Батарейкіна накинувся, тепер на мене. Вгамуйся вже, все, війни на форумі немає між форумчанами  й не треба її починати.
Шкода що не можна блокувати окремих користувачів, щоб не бачити їх дописи.

Подав скаргу модератору по даному інциденту, а там вже вирішуйте, бо якщо кожен хто прийде з перших днів буде вести себе як бидло - нічого доброго з форуму, у який вкладені роки багатьох людей, не вийде.
Зрозумій, VitaliyR, ти навіть профіль свій заповнити не спромігся, що на форумах є ознакою ввічливості. То про що можна говорити що до тебе? Вибач, я буду намагатись ігнорити тебе на форумі усіма силами, немає часу на неадекватів.

ДимаС

Як ти взагалі пережив те, що писав у темах, назви яких російською?
Розкажу як:
ЦитатаТака поведінка, коли людина критикує щось, але сама це робить, називається лицемірство або іпокри́зія (від грец. ὑποκρισία — «притворство»). У психологічному контексті це може бути пов'язано з когнітивним дисонансом, коли людина відчуває невідповідність між своїми переконаннями та діями, але не завжди це усвідомлює.

vova0869

Цитата: VitaliyR від 22-07-2025, 18:22:19Я просто оху ї ваю. Іде четвертий рік війни на знищення... манкурте іди собі далі, в реалі в морду би плюнув за таку пораду.
Ти не правий . За нашу iсторiю було багато ворогiв з рiзними мовами . Ти здобуваеш знання .Нашi вiйськовi командири теж багато знань кацапською здобували . А тепер цi знання нам на користь .Хамство i мат нам не притаманнi.

VitaliyR

Мову я розумію, але нею не спілкуюсь. Про це було сказано. Тобі вистачило розуму давати поради "шукай російською" тобто пораду перейти на російську. Ти отримав відповідну реакцію.

Delta

VitaliyR відпочинь три дні...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Delta

Багато...дуже багато сторінок на форумі написані рашенською мовою....і ніхто їх перекладати не буде. Тобі просто дали пораду...а ти відреагував, як відреагував...Ніхто не заставляє тебе переходити на другу мову...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 22-07-2025, 18:22:19манкурте іди собі далі, в реалі в морду би плюнув за таку пораду.
ты дол бо еб!!!!
ДимаС как раз с января воюет

тебе хотят подсказать
а ты гамно!!! не понимаешь...(((((

и парни воюют на моем и других направлениях частно если не всегда говорят на кацапской

Игорь

Цитататайна планети лабспіряндія )))) зіганув ;)
Забзділо  пердюхами. Я цього не люблю.
Вранці писав відповідь про травління, але чомусь не бачу. Може не відправив.
Напишу ще раз.

Якщо хтось пам'ятає, років 12 чи 15 назад я мав справу з хлопцями з гальванічного цеху. Забирав насадку від Діогена, віддавав на травління та вже готову розсилав по всьому СНД, і не тільки.  Доречі, Батарейкін помилився. 10 баксів за літр коштувала некондиція, нормальна була вдвічі дорожче, а травління додавала кожному літру ще 10 баксів.
Рецепту травління я не знав.
Тут теж був підход методом проб та помилок. Мені зробили декілька варіантів  травління, у мене була змога порівняти - перевірити кожен варіант на роздільну здатність, збереження форми та інші параметри, і я зупинився на двох з запропонованих, що давали однаковий результат. Мій зиск був в тому, що коли насадка була потрібна мені, для колон мого виготовлення, з мене за травління грошей не брали.
Спочатку я цікавився рецептами, але мені м'яко натякнули, що це не моя справа. Єдине, що я знав достаменно, це те, що протравка - це лише половина справи. Після цього був етап промивки насадкі від продуктів травління, які міцно тримались в протравлених кратерках та робили насадку візуально темно-сірою. Без ретельної промивки насадка давала спирту неприємний хімічний запах, який не пропадав після десятків ректифікацій.
Промивка проводилась спочатку розбавленою азотною кислотою в гарячому стані, потім - кількагодинна промивка чистою водою. Після цього - пасивація в міцній холодній азотці та кінцева промивка водою від залишків кислоти.

Отже, рецепту я не знав, але перевіряв на запах та візуально кожну партію. Все будо гаразд, але не довго. Людину, з якою я мав справу, вигнали (кажуть - піймали на ліваці, але не на моєму), я вийшов на керівництво напряму, але мої замовлення не викликали інтересу - малі обсяги, а геморою багато.
Але я "завербував" хлопця з тої фірми, він продовжив справу втиху. Він деякий час був на форумі, брав замовлення напряму. Але потрапив на АТО й не повернувся...
Від нього я узнав деякі секрети і спробував травити сам. Але дуже скоро втратив зуби і кинув цю справу.
Як я вже писав, рецептів є два.
Один - з гарячим концентрованим розчином хлорного заліза, в якому насадка закипає та видає такий дим з парою, що злізає нікель на всіх никельованих залізяках у радіусі декількох метрів, а якщо його вдихнути хоч трохи, кашляєш потім пару днів.
Витяжної системи я не мав, тому  не довго практикував такий спосіб.
Другий - з використанням плавікової кислоти. Візуально це проходило набагато спокійніше, але саме через цю кислоту я втратив зуби. Ось і всі секрети. Кто хоче сам травити -  травіть. Але я не раджу. 
Тим більш не варто травити завідомо гівняну насадку, якій травління не допоможе. Якщо насадка не має потрібної ажурності, якщо вона має вигляд як на фото декілька повідомлень назад, ось тут, можна не витрачати кошти, час та здоров'я на її травління. Їй це не допоможе. Все одно вона буде працювати як кільця Рашига, раза в півтора-два менш ефективно, ніж насадка нормальної ажурності.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SMF spam blocked by CleanTalk