Дубовая бочка

Автор andrik, 02-04-2013, 20:39:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 3 Гостей дивляться цю тему.

Delta

Цитата: ДимаС від 09-05-2025, 07:47:14Зараз глобальний моератор підріже йому крила))
В слідуючий раз дзвоніть!!!
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

фотограф

Цитата: ДимаС від 09-12-2024, 19:12:39Віктор Шульга сказав відправити на ремонт, відправив...
І чим закінчилась історія? Я на його рекламу натрапив, думав купити 40-50 літрів, дешевше ніж там де я купував раніше.  А тут таке...

ДимаС

Цитата: фотограф від 17-11-2025, 19:30:37І чим закінчилась історія? Я на його рекламу натрапив, думав купити 40-50 літрів, дешевше ніж там де я купував раніше.  А тут таке...
Відремонтував він.
Наступна заливка все ж через півроку десь бачив що була течія, чи велика не знаю, не зливав та часу досліджувати не було. Думаю відчутно.
Але загалом бочки за якістю мені сподобались. Хз, ну може не повезло з однією. Немає достатньої статистики бо бочок небагато
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Zag

Доброго дня. Дилема наступна. Є відреставрована стара 100-літрова бочка з під домашнього вина. Походження не відоме, але явно кінця радянських часів. Не обпалена і обпалюватися не буде. Хочу залити в неї зерновий дистилят. На ферментах і без кукурудзи. Що буде кращим? Пшениця чи ячка, щось інше, чи якась суміш? і чи є в цьому сенс?
PS. Штучний інтелект сказав, що найпростіше для даних умов зробити пшеничний дистилят)
https://chatgpt.com/share/6926b630-26d0-8005-83c4-fc5e2b6ca9df
Шануймося,  бо ми того варті!

ДимаС

Ну, якщо зробити наприклад 70/20/10 пшениця/солод/ячка гірше не буде. А там тільки власне відчуття й бажання щось отримати конкретне.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Щось я мало чув, щоб витримували пшеничні дистиляти. Вони м'які, а бочка ще більше м'якості додає.
Зроби зерновий дистилят з додаванням пшениці, але не з основою з пшениці.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Ivan 68

Що стосується старої бочки. Великого чуда не чекай. Такі бочки чудово підходять для довитримки, але смакового дубового профілю не дадуть.
Краще зробити трохи інакше. Спочатку настояти 3-4 місяці на хороших друзках від Олпол, а потім перецідити і залити в бочку.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Zag

Я розумію, що не буде баба дівкою, а отже немає сенсу заливати в неї щось на основі не зовсім дешевого солоду, а крупа плюс ферменти значно дешевші для експериментів та набуття досвіду. Залишилося вирішити, як саме його набувати.
В якості друзків є дубові кругляки, які вже четвертий рік висихають на відкритому повітрі.

гуральник

Перед витримкою в бочці має бути щось на неї схоже,точно не дубова штахета...бо вона роками грілася на сонці і мокла під дощем...
 Ну і дистилят по перевірених сжемах, бо в іншому випадку, потім піде на спирт.

Любіть життя. Повторення не буде...

Zag

Хлопці, ви все правильно кажете. Але ж не викидати цю бочку. На довитримку дистиляту ще немає. Треба якось її використати, а заразом і перевірити на що вона здатна після декількох десятиліть витримки вина. От чому б і не перевірити її в умовах наближених до бажаних.

Zag

Є така сама бочка з таким же родоводом. Її вже майже закінчив заливати кукурудзяно-ячмінним дистилятом. Можу сказати,що колір бочка дала майже відразу. Роки витримки вина далися взнаки. Бочки хоч і прочищені зсередини, але клепка все одно взяла своє. Про смак скажу через пару років. Зрозуміло, що і ця бочка поведе себе аналогічно.

vova0869

На мiй погляд пшениця дае поганий результат на смак i витримка не спасае . Краще ячмiнь /мелене зерно/та кука .Пiсля винограда пшеничне пойло ти пити не захочеш .Бочка без гарного обпалу на зернi не працюе .Без обпалу це для вина або довитримка i то не факт .Якби пшеничнi дистилляти мали кращу органолептику через дешевизну вони заполонили ринок алкоголю.Колiр то таке.

Батарейкин

круто
8 лет сидел в засаде )))

ЦитатаДата реєстрації:08-03-2018, 16:34:00
Місцевий час:06-03-2026, 23:11:03
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

SMF spam blocked by CleanTalk