9-ти тарельчатая колонна: что скажут специалисты?

Автор ГОГа, 23-06-2013, 18:51:08

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

IgorKip

Ну да, у модера даже не спросили. Всякие табуреткины имеют право. Горлопаны они такие. Я ПРОТИВ ЗАКРЫТИЯ ТЕМЫ.   Если что.

komarova

Вобще-то я тоже против и ярлыков и закрытия, но 6 лет назад когда читал впервые тему и сейчас у меня совсем разные понятия и глубина в теме. И новичек который будет читать только её не уверен что сразу разберется что к чему.Как то так. ИМХО.

Delta

Значить напишем следующее:
Данная тема существует в ознакомительных целях, для общего понимания некоторых процессов дистилляции. Изготовление, копирование или доработку данного оборудования - Вы производите осознанно на свой страх и риск. Администрация форума не несет ответственности за Ваши действия.
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

ДЯДЬКА

Людина витратила гроші та свій час.6 років тому він вивчав процес ,займався  конструюванням.Це шлях,яким пройшла творча людина.А зараз ті,що своїми силами ніколи нічого не зробили,роздувають соплі бульбашками і намагаються повчати.
Я,на такій колоні зроблю цілком достойний продукт і навіть без автоматики а якщо підключу електрику та РОСУ ,то зовсім не буде питань.
Такі теми зносити неможна тому що вони висвітлюють шлях розвитку сврави самогоноваріння.Нуі що,шо застаріло?але і цей шлях пройти було потрібно.
Ось така в мене думка.
Российская "история"-сплошная пропаганда и написана для оправдания кровавых преступлений против цивилизации.
   ДЯДЬКА.

TOR69

Я тут на форуме новичёк  ,каких то полтора года.Но благодаря ему сделал НБК и вот уже год как успешно пользуюсь им.А если бы снести устаревшие темы по НБК  то думаю не так легко будет вникнуть во все ньюасы его создания.Производство спиртных напитков это как -"наука" .А наука имеет свою историю.Я  против закрытия каких либо тем.Это мое ИМХО.

Турист

Доброго дня. 
Форум курю довго.  Почав читати ще до війни.  Начебто всі теми переглянув про обладнання і на дистиляцію, і на ректифікацію.  Ніде не знайшов теми про ковпачкові тарілчасті колони.  Підкажіть, куди дивитися.  Мене цікавить дистиляція.  Фрукти та зерно.  Цукор не використовую.  Хочу собі ковпачкову колону на 3 дюйми та чотири тарілки.  Але не зню навіщо вона мені.  А купити просто тому, що подобається якось вже вік не дозволяє.  Підкажіть навіщо вона потрібна та як її використовувати.

Serhiy

Цитата: Турист від 21-12-2024, 17:48:17Підкажіть, куди дивитися.
На інших ресурсах дивись.
У нас з ковпачками ніхто не працює.
Або тихенько працює і нікому про це не розповідає.
Всегда

vova0869

Дивись в сторону шолома.Робили в нас тарiлчатi колони ну меньше 4 дюймiв то баловство.В мене самого недороблена лежить.Чотири тарiлки то максимум.Подтвись тема Одесская Берта в разделе оборудование.

Турист

У бік шолома вже дивлюся.   Хочу зробити так, щоб на куб можна було ставити або шалом, або колону.   Фланці будуть однакові.   Дуже цікавлять відгуки тих, хто робив дисцилят на такій колоні.

ДимаС

Думаю нічого гарного з дисциляту не вийде
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Игорь

Не зрозумів...
У назві теми йдеться про колону на 9 тарілок. 
Потім бачу 4. 
То про що йдеться? 
Придбати можна що завгодно, головне розуміти для чого.
Ну, наприклад... 
Є в наявності  таке обладнання... Куб, дефлегматор, холодильник. 
Не влаштовує продуктивність, роздільна здатність,  тощо.
Тоді треба думати що треба додати до схеми перегонки, щоб виправити те, що не влаштовує.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Сергій Леонідович

Цитата: ДимаС від 21-12-2024, 23:42:02Думаю нічого гарного з дисциляту не вийде
отак? Дисциляту? Чи може дистиляту?

22-12-2024, 20:19:41
Цитата: Игорь від 22-12-2024, 20:16:23Не зрозумів...
У назві теми йдеться про колону на 9 тарілок. 
Потім бачу 4. 
То про що писати?

про Новий рік
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Игорь

Я бачу поширений косяк... 
Багато колег вважають (на початках), що для отримання класного напою достатньо придбати якесь супер-обладнання, яке само зварить тобі віскі, коньяк, текілу та джин на додачу. 
Коли такий мрійник бачить у продажі блискуче обладнання к купою клампів, краників, скляних деталей, та з ціною на рівні крила від байрактара, то вірить, що ось воно - зараз куплю і стану отримувати шикарні напої. 
Буду відвертим... Багато хто приходить на форум тоді, коли виявляється, що щоб стати видатним скрипалем, недостатньо купити скрипку Страдіварі. Бо крім "чижик-пижик" з неї нічого отримати не вдається. 
А з часом, коли приходить розуміння, виявляється, що вмілому скрипалю скрипка Страдіварі не дуже й потрібна. Паганіні й на одній струні шедеври видавав... а мій покійний дядька на залізному кубі та на мідному змійовичку в діжці з колодязною водою, з'єднаному з кубом задубілим резиновим кисневим шлангом, робив такі дистиляти, що у мене на "правильному" обладнанні не виходять.  
До чого я веду... Спочатку треба зрозуміти чим саме не влаштовує існуючий комплект обладнання. Що саме хотілось би змінити, поліпшити. І потім вирішувати що для цього потрібно. Мушу визнати, рішення рідко лежить у площині придбання шоломів, ковпачкових тарілок та іншої блискучої заманухи ...  

Игорь

Не буду писати саме хто... Один з колег, що має солідний шолом, нещодавно ошелешив мене...
Окрім шолома, він має ще дводюймову царгу з кілограмом мідних кілець та з дефлегматором керованого парового відбору. Я робив такі як бюджетний та компактний замінник шолома.
Ошелешив він мене твердженням, що  замінник працює зрозуміліше ніж справжній шолом, тобто на ньому він легше та прогнозованіше отримує бажаний результат. 
Щодо тарілок ...
Невеличке укріплення при дистиляції теж є певною заміною шолома, але саме невеличке, не більш за дві теоретичні, або чотири фізичні тарілки.
Але щоб вони працювали як слід, їм треба давати певне флегмове живлення. Без цього ці тарілки будуть як Страдіварі в моїх лапах. Дорого, солідно, але безглуздо. Сольного концертах я не дам, шедеврів не буде. В найкращому випадку забацаю собачий вальс... або зварю весільну самогонку. 

ДимаС

Цитата: Сергей Леонидович від 22-12-2024, 20:19:03отак? Дисциляту? Чи може дистиляту?
то ж цитата з питання вище - де йдеться не про дистилят, а про дисцилят
Цитата: Турист від 21-12-2024, 23:13:17хто робив дисцилят на такій колоні
То я й написав що саме з дисциляту нічого не вийде путнього))) Схоже це називається сарказм
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk