Неприятные случаи которые произошли с нами

Автор Бандерівець, 30-06-2011, 21:23:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

grofer

В мене приблизно  так само, тільки я не кип'ячу.
Остальне в такому самому порядку.
Напевно в перший день мішати тільки після внесення дріжджів, а далі добу не чіпати, хай помалу перебродить частину, щоб не мало такої сили.  :)

dimonarti

Сегодня ночью, производил свою первую ректификацию, колона Игоря автоматика ИРТ-4, настроил все довольно хорошо и без проблем, все работало можно сказать идеально, отбирались головы по времени 7 часов, и тут произошла не приятность,сорвало шланг с дефлегматора на обратке (наверное он нагрелся и расширелся) и при этом произошло короткое,в автоматике
перестало работать Рм-2 и ИРТ-4 пришлось прекращать весь процесс, утром отвез автоматику vitko112 он ее починил сказал, что повреждены дорожки были на плате и он припоял перемычки, вот такое разочарование прийдеться весь процесс,начинать с начала в следующую суботу и при этом довольствоваться вонючими головами  :D :D :'(
У каждого свои проблемы: у кого-то хлеб черствый, а у кого-то бриллианты мелкие.

Игорь

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Misьko

В мене дома нездорова ситуація з електроенергією. На жаль, я в цьому зовсім не розуміюся, але.
Три фази, трьохфазних споживачів нема, фази розведені по зонах.
В розетках 238-240 вольт за день міряв кілька разів на одній з фаз було 253 вольта. Наскільки мені пояснили - ноль має поганий контакт. Завтра викличу рем, хай дивляться.
Спалив дві РОСИ, одну два рази і два дзвінки до них. От такоє от.

Delta

Цитата: Misьko від 18-06-2017, 22:28:34В мене дома нездорова ситуація з електроенергією. На жаль, я в цьому зовсім не розуміюся, але.
Три фази, трьохфазних споживачів нема, фази розведені по зонах.
В розетках 238-240 вольт за день міряв кілька разів на одній з фаз було 253 вольта. Наскільки мені пояснили - ноль має поганий контакт. Завтра викличу рем, хай дивляться.
Спалив дві РОСИ, одну два рази і два дзвінки до них. От такоє от.
Редактировать сообщение
Misьko, забий...сьогодні день медпрацівника й день ТАТА!!! :D :D :D
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Misьko

Та я забив, так, разів шість за день поміряв напругу в розетках, і все. )))
Свято ніби подвійне, я колишній медпрацівник і тато двом синам.. спирту залишився один літр.

Delta

Цитата: Misьko від 18-06-2017, 22:48:24спирту залишився один літр.
Так ми ж знаємо де взяти якісний спирт!!!!!!! ;)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Misьko

Цитата: Delta від 18-06-2017, 22:50:50
Цитата: Misьko від 18-06-2017, 22:48:24спирту залишився один літр.
Так ми ж знаємо де взяти якісний спирт!!!!!!! ;)
Мати колону, провести дві повні результативні ректифікації, і не знати де взяти спирт, так не буває)))

dimonarti

Цитата: Игорь від 18-06-2017, 21:30:41dimonarti, а хомут был на шланге?
Не было, но уже появился и автоматику на кег крепить не буду, а если и буду то сделаю для нее защитный козырек  :D :D :D
У каждого свои проблемы: у кого-то хлеб черствый, а у кого-то бриллианты мелкие.

Игорь

Цитата: dimonarti від 19-06-2017, 05:29:52если и буду то сделаю для нее защитный козырек   
Если закрепишь на стенку, тоже козырёк сделай. А вдоуг соседи затопят, или крыша потечет?
Маловероятно? Согласен.
Значит и пролив воды тоже надо сделать маловероятным, тогда и на кубе козырек не понадобится. Хомутов достаточно.

Не нужно всегда ходить с зонтиком в ожидании дождя. Лучше сделать дождь невозможным.

Кстати, по поводу хомутов. Они затягивают шланг неравномерно и в зоне винта могут оттягивать "ушки". Чтобы этого избежать, последнее время я под хомут одеваю отрезок растянутого в кипятке такого-же шланга, а потом "термоусаживаю". Через такую защиту хомут ушей на шланге не делает.

Технология простая. Утконосы вставляю в отрезок насколько влезут и опускаю в кипяток. Через 10 секунд  утконосы можно вставить в отрезок насквозь.
Снова опускаю утконосы с насаженной трубкой в кипяток, теперь уже секунд на 20, внимаю, и быстро растягиваю трубку, разжимая утконосы. Тут-же пихаю трубку в холодную воду. Растянутая форма сохраняется.
После этого одеваю растянутый отрезок на место под хомутом и опускаю в кипяток (или поливаю). Отрезок вспоминает свою форму и плотно затягивает шланг. После этого обжимаю хомут.

zava-da

По поводу сбегания бражки, температуры и силы брожения.
Последний раз охлаждал затор до 19грС. Температура бражки выше 26грд не поднималась.
Делал так.
Первые 85л затора охладил до 19грдС, дрожжи, ночь без мешалки. Температура браги утром 23грдС. Следующие 85л 19грдС туда же. Мешалка. Через сутки Т=26грдС. Добавил холодной воды 30л.
И до конца брожения 23грдС максимально. Интенсивность брожения заметно снизилась.

Misьko

В мене продовжується епопея з електропостачанням. Згоріла пральна машина. Сходив в обленерго. Прислали двох фахівців, які в жизні займаються тим, що знімають показники, з тестером, вони поміряли напругу, вийшло 240-250вольт, про що склали акт, і звалили. Сьогодні ще одна група майстрів на уазіку приїхала і зменшила напругу на одній з фаз до 210 вольт. Поки все. Сьогодні трифазний двотарифний лічильник перестав показувати)))
Завтра буду робити доросле заземлення, планую чотирма арматурами зайти в воду і з'єднати землю з нульом. Це наразі єдина толкова рекомендація(на мою друмку), яка мала спробу наукового обгрунтування.
По результатах напишу книжку "майн кампф", якщо назва ще незайнята)))
Якщо хтось знає, що треба робити в такій ситуації - прошу порад.

oleg_n

Цитата: Misьko від 20-06-2017, 22:33:30Завтра буду робити доросле заземлення, планую чотирма арматурами зайти в воду і з'єднати землю з нульом.
уголок  нужен - у него площадь  контакта  больше -  арматура не  очень для заземления.  схем  заземления  в  нете навалом, лучше  сделать правильно  и потом  договориться с  электротехнической  лабораторией и  испытать его.
Закапывай поглубже. :)
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

Misьko

В мене вода під всім участком на глибині 5 метрів. Думаю, що як залізу в воду, то це буде найкращий варіант.

Игорь

Я не вважаю, що заземлення вирішить проблему, але зайвим воно не буде.

Потрібна арматура 12-16 мм відтинками по 1,5-2 метри й зварювальний апарат.
Забивай перший відтинок майже весь, до нього приварюй наступний й бий далі. Більше 5 метрів забивати нема сенсу, але якщо у тебе є грунтові води глибше 5 метрів, можеш забити на сім. Треба забити три такіх стрижні по кутах трикутника на відстані 1,5-2 метри один від одного. Між ними треба прорити заглиблення на сантиметрів 40 мінімум та з'єднати стрижні зваркою. Від заземлення треба під землею прокласти подвійну арматуру до будинка, вивести десь під стіною та приварити болт М8-М10, до якого ти приєднаєш між двома гайками провод заземлення з хати. 
Роз'ємне з'єднання необхідне для перевірки опору контуру.

Питання по твоїй мережі. Чи нема десь на твоїй лінії якихось споживачів з потужними промисловими двигунами?

Перше, що треба зробити у твоїй ситуації - перевірити надійність нуля. Для цього потрібен тестер. На кожну фазу по черзі треба грузити потужну нагрузку (ТЕН 4,5 кВт - саме то), лишаючи інші фази без навантаження.
Кожного разу треба перевірити як вмикання-вімикання ТЕНу на одній фазі впливатиме на напругу на вільних фазах. Якщо напруга на вільних фазах помітно росте (більше як на 5-10 вольт), це зветься перекосом фаз та потребує перевірки з'єднаннь загального нуля з нулем на вводі в будинок. Якщо вулична електротраса на стовпах, треба перевірити надійність з'єднання нульового проводу вводу з нулем на стовпі. 

Якщо навантаження однієї фази не призводить до помітного зростання напруги на інших, причину проблем треба шукати чи на підстанції, чи у співкористувачів на твоїй лінії.
Але спочатку треба впевнитись, що причина не в твоєму кіловатному моторі... Доречі, коли зіпсувалась стиралка, мотор працював, чи ні?
Найпростіший, але не найкращий спосіб перевірки - невеличка лампочка розжарювання. Саме розжарювання, це важливо. Її треба поідключити по черзі до кожної фази та повмикати-повимикати насос. Подивитися чи не блимає лампа. Особливу увагу треба звернути на короткочасне блимання з підвищенням яскравості світла. Якщо воно є, треба ставити на насос фільтр, такий, як у стиралці.

SMF spam blocked by CleanTalk