Неприятные случаи которые произошли с нами

Автор Бандерівець, 30-06-2011, 21:23:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Beaton

Цитата: voffka75 від 26-03-2023, 22:39:54
Чистил медь в лимонной кислоте (замачивал в кубе). В итоге лимонка сожрала нержовый куб до дыр. Это полбеды. Я еще лимонку заливал в ПВК что бы окись с тэнов убрать. ПВК тоже похоже угробил.

О как интересно!
Что за куб что до дыр проело?

voffka75

спиртколона харьков. ну там кастрюля китайская.
ну тут наверно не в производители дело, а в моей ошибке.

DAP

ДимаС

Я у нержовій каструльці щоразу мідь з лимонкою кип'ячу. То у тебе схоже не нержа, або не лимонка))
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

voffka75

І нержа і лімонка норм. Купляв в атб.
Моя помилка. Два фактори: 1) концентрація 2) час.

vova0869

Да не может лимонка нержавейку хорошую сожрать.У меня ведро для чистки вываривания меди латуни в лимонке .Постоянно годами пользуюсь и все отлично.И кипятил и сутками стояло .Я по несколько раз использовал раствор добавляя лимонку.Это что-то не то .

voffka75

Лимонку покупал в АТБ. Самая обычная. Сыпанул ее я наверно много. Пачки 3-4. Наверно это первая ошибка. Сделал высокую концентрацию кислоты. Потом раствором этой лимонки заправил ПВК (ну типа что бы накипь с тэном смыть). Потом поменять на воду не менял, так как воды нет. Так и стоял. Кастрюлю после лимонки не помыл (это вторая ошибка), так как у нас в городе нет воды, и воду надо приносить руками. Кинул ее на полку. Она как криво стояла, там в нижней точке собрались остатки лимонки что стекло с кастрюли. Прошел месяц или полтора. И вот в этом месте оно сьело. Рытвины и две сквозные маленькие дырочки, такие маленькие что и иголка не пролезет. но на свет видно что сквозные. В ПВК тоже маленькая дырочка вроде. Ее пока не видно, но лужица была, думал тэн течет, а скорее всего и его лимонка съела.
Выводы такие: 1) концентрацию лимонки увеличивать не надо; 2) долго ее в нержавейке не держать; 3) после работы с ней, хорошо промывать посуду.

Игорь

Ингибиторы... Сухой спирт защищает нержу.
Вместо лимонки лучше использовать сульфаминку, она не дороже. Или Трилон-Б для очистки от накипи.

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

voffka75

Выводы по лимонке сделал. Теперь вопрос в безопасности дальнейшего использования ПВК.... не сижу ли я теперь на бомбе?

ДимаС

Цитата: Игорь від 27-03-2023, 10:57:17
Ингибиторы... Сухой спирт защищает нержу.
Вместо лимонки лучше использовать сульфаминку, она не дороже. Или Трилон-Б для очистки от накипи.
Дякую, раніше я теж використовував лимонну кислоту.
Промоніторив ціни - від 1 кг сульфамінова кислота 150грн/кг, Трілон-Б 290 грн/кг.
Ігоре, яка має бути концентрація на літр, щоб зрозуміти що краще брати?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Игорь

Для сульфамінки -1, максимум 2 відсотки. Такою концентрацією промивають трубопроводи на пивному та молочному виробництвах.

пЫво

Цитата: Игорь від 28-03-2023, 09:23:24
Для сульфамінки -1, максимум 2 відсотки. Такою концентрацією промивають трубопроводи на пивному та молочному виробництвах.
Це як? Один грам кислоти на 100 грам води?

А її гріти можно, чи краще не треба, для промивки, наприклад, ДЕФа через мембраний насос?
Со мной не спорил Батарейкин!)))
[url="http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476"]http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476[/url]

Игорь

Для промивки дефа, якщо він не забитий вщент, не треба насос. Дві баклажки на 5 літрів. В першу три літри води та 50 грам сульфамінки. Вода градусів 60. Баклажку на шафу, шланг-деф-потягнув -потекло крізь деф в другу баклажку.
Не треба чекати доки вміст баклажки витече весь. Коли лишитися треть чи чверть, треба зливний шланг занурити в майже заповнену нижню баклажку, підняти її на шафу, а ту, що була зверху, поставити на підлогу.
Розчин піде у зворотньому напрямку.
Можна повторити декілька раз.
На що звернути увагу. Сульфамінки добре миє, розчиняє кальцієві відкладення. Якщо вони є, на виході буде "шампанське". Закінчити процес можна коли бульбашки закінчаться.
Сульфамінка майже не впливає на відкладення рудої іржі. Їх доведеться руйнувати азотною кислотою. Якщо залізні відкладення забили деф щільно, це може бути складною задачею. Якщо воді містить залізо, або насос в автономній з чавунним корпусом, є сенс періодично робити профілактичну промивку

пЫво

Цитата: Игорь від 28-03-2023, 11:14:31Сульфамінка майже не впливає на відкладення рудої іржі. Їх доведеться руйнувати азотною кислотою. Якщо залізні відкладення забили деф щільно, це може бути складною задачею. Якщо воді містить залізо, або насос в автономній з чавунним корпусом, є сенс періодично робити профілактичну промивку
Ігорь, вибачаюсь, але я не можу ще відпустити тебе...))
Саме так і є. На початку кожної ректифікації зі зливного шлангу ДЕФа йде руда (іржава) вода. Тобто іржа утворюєтся в ДЕФі. Це наслідки київської води. В Сєвєродонецьку та Дніпрі такого не було.
Тому треба робити профілактику.
Припустимо, що я знайду азотку в Київі. Як правильно, на твою думку, зробити профілактику? Тобто - концентрація, час, крутити мембранніком, чи загнати в ДЕФ і хай стоїть відкисає?
Дякую!
Со мной не спорил Батарейкин!)))
[url="http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476"]http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476[/url]

Игорь

Це не та іржа, що може призвести до проблем. Це мілко дісперсна малорозчинна у воді фракція гідроксиду заліза, що легко виводиться, не накопичуючись. Єдина проблема, що може статися, суто косметична - шланги  потім темніють та мають вигляд, буцім-то ними не вода тече, а лайно :)
Проблема може бути при наявності шматочків води від чавунного корпуса насоса, або від старих сталевих труб. 
Доречі, розпилювач струму води в кухонному змішувачі - гарний індикатор такої води. Його фільтр затримує іржову крупку та засмичується. 
Якщо таке трапляється, треба на вході в дефлегматор поставити звичайний фільтр грубої очистки.

Треба зауважити... Все сказане вище стосується дефлегматорів з одним чи двома контрурами з гладкої труби ,по яким вода летить швидко, в яких застійні зони відсутні. Дефлегматор з гофротрубою працюють зовсім інакше.

SMF spam blocked by CleanTalk