ТЭНы для всего.

Автор Delta, 22-06-2014, 12:20:18

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Закоротко.
У пивоварінні беруть дуже грубо 1мм довжини ТЕНа на 1Вт потужності.
Тобто 3кВт має бути 3м довжини.
Зазвичай то є повітряний ТЕН.

Тобто 6кВт на 50% потужності якщо то є 3кВт має бути 3м довжини, але за умови що нагрів на половину, то можливо 1-1,5м буде достатньо довжини.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

KosKiev

А якщо так:
Поміряти довжину нагрівальної частини ТЕНу L (см) та зовнішній діаметр трубки d (см).
Вирахувати площу поверхні  ТЕНу у см.кв.
Цю площу помножити на 4 і отримаємо робочу потужність цього ТЕНу, щоб не було пригара
S=π×d×L (см.кв.)

Pробоча=S×4 (вт)

Під час заміру довжини, треба врахувати, що біля штуцера ТЕНу є холодна зона, десь 2 см.

ТЕН для води зазвичай роблять із розрахунку 15 вт/ см.кв. площі поверхні. А нам треба до 4 вт/см кВ.
Тоді такий ТЕН живимо на 4/15 тобто 26% потужності.
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

гуральник

я мабуть трохи некоректно запитав.)
можливо ви не вкурсі,але якщо переганяти  зернові браги ( рис і борошно ) на кодзях, або солод  по пивній схемі то можна обійтись звичайним теном,але його потрібно вмикати на 50 % потужності. Мій 3 кВт це дозволяє.
тому я запитав про 6 кВт,бо подумав що є на форумі юзери такого тену,або зустрічали інфу на інших форумах.
Любіть життя. Повторення не буде...

Игорь

Давайте не усложнять. Необходимости измерять длину ТЭНа нет.
Обычный ТЭН,на котором при полной мощности брага точно пригорит, дает 15 ватт нагрева на каждый квадратный сантиметр площади.
Воздушный ТЭН, на котором при полной мощности брага точно не пригорает, дает 5 ватт нагрева на каждый квадратный сантиметр площади.

Если водяной ТЭН будет давать не 15, а 5 ватт нагрева с кадждого см2 поверхности, брага не нем не пригорит. Для этого ТЭНу надо дать 33% нагрева (если Роса), или 127 вольт (если РМ-2).
Можно ли дать нагрева больше (Гуральник пишет про 50%)?
Ответа нет. Надо пробовать.
И еще. Если ТЭН - это блок-ТЭН, да еще и "скрепка", в котором трубки расположены близко, надо учесть, что пригопрание будет вероятней, особенно если дробина забьется между трубками.
Но если исключить контакт зерна или дробины с трубками ТЭНа (фальш-дно), то на мой взгляд даже 10 ватт/см2 (67% или 180 вольт) для водяного ТЭНа не приведут к пригоранию.

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: ДимаС від 02-01-2023, 12:36:49Закоротко.
У пивоварінні беруть дуже грубо 1мм довжини ТЕНа на 1Вт потужності.
Тобто 3кВт має бути 3м довжини.
Зазвичай то є повітряний ТЕН.
Не переконав, бо різні повітряні ТЕНи можуть мати різні діаметри. Але якщо мова йде про гнучкий воздушний ТЕН, то він має зовнішний діаметр 6,5 мм, тобто кожен його міліметр - це 0,2 см2 площі та 1 ват нагріву, по 5 ват/см2(KosKiev, зверни увагу, не 4, а 5!) .
Це співвідношення довжини тену та потужності не слід  переносити на водяні тени, бо вони зазвичай мають більший діаметр  і тому на одиницю довжини можуть давати більше тепла.

Висновок я би зробив таким. 
Щоб запобігти пригорянню зернової сировини на поверхні ТЄНу, слід зменшити напругу на тені до 130-180 вольт, тобто дати 1/3-2/3 потужності. Конкретну цифру слід підібрати єкспериментально.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

otto

Доброго дня е тен 3*1,5  але це разом 4,5 на проводку  забагато.Паралель це 3 квт але при ректифікації це треба буде половинити потужність  тобто 1750 вт+- мае бути приблизно.хто як підключае ?Щоб і на ректифікацію іна дистиляцію?
- Петро, а Петро, а ти ведро води вип'єш? -Ти що, хіба я кінь? -А ведро горілки? -А хіба я не козак?

гуральник

Підключаю 4,5 кВт, і Росою виставлю скільки потрібно.
Любіть життя. Повторення не буде...

DeltaTopic starter

otto, підключив 2*1,5 й типу один запасний. Але по досвіду скажу, що той запасний практично ніколи не знадобиться.
Якщо 4,5 кВт для твоєї проводки забагато, то підключай як я, буде "розгін" у меньш потужному режимі...до 3 кВт.  Ти ж сам у Р-1 виставляєш потужність. Наприклад у мене 85%, це десь 2,7кВт, а при підключенні на 4,5 кВт,  це вже буде 3,8кВт.
Але проводку краще мати с запасом! ;)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

SMF spam blocked by CleanTalk