Всё о винограде

Автор VINOKUR, 25-10-2014, 08:44:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 4 Гостей дивляться цю тему.

Yarda

Наше дело правое!

Flax

Цитата: zava-da від 19-03-2018, 12:48:37Кабрио Топ подорожал.
Від цього ніхто не застрахований.Правильно зробили що берете.
Контактні дані скинув на мило.

graf46

ок тоже скинул

Flax

Завдяки    zava-da бажаючі прикупили хороший фунгіцид Кабріо Топ.
Але не треба забувати, що це препарат 2го класу токсичності з 60ти добовим строком очікування.
Тобто обприскувати ним виноград(особливо столових сортів) не більше 2-3 раз і не пізніше по гронам в стадії гороху.А далі в період достигання і розквіту хвороб, щоб не труїтися треба переходити на менш дієві препарати з більш коротким строком очікування. У цей період я вивішую 0,5л пп пляшечки з колоїдною сіркою,яка возганяється при температурі +25 гр і пари вбивають грибки оідіуму.Таких пляшечок треба дуже багато на кожні 0,5м шпалери.А  сірка теж не дешева. Знайшов дешеву(100 гр-10 гр) але мінімальна закупка 3000 грн.Може  комусь траплялася недорога колоїдна сірка з мінімальною закупкою до 200 грн- буду вдячний.

В.К.

А какая норма расхода тонус еко?. Посчитал по инструкции примерно 25 грамм на 10л.  Виноград и плодовые. Подскажите кто использовал.

zava-da

Всё оплатил. Тонус Эко есть просроченный, но через 4-5 дней обещают выслать уже 17г выпуска. Учитывая погоду, можем подождать :).

Homo

Цитата: Flax від 19-03-2018, 15:43:17Від цього ніхто не застрахований.
Контактні дані скинув на мило.
+1

graf46

Цитата: Flax від 19-03-2018, 21:52:07колоїдна сірка
есть у меня сера.могу поделится заодно услышать резюме-на нее попадала влага.не знаю повлияло это?

Flax

Цитата: graf46 від 20-03-2018, 08:56:38есть у меня сера.могу поделится заодно услышать резюме-на нее попадала влага.не знаю повлияло это?
Сірка повинна бути тонко помеленою. Чим дрібніші часточки, тим краще вона возганяється(випаровується) А для  знешкодження оідіуму  якраз потрібні пари сірки.
Зволожена сірка збивається в гранули(кусочки) То нічого страшного, просто треба її подрібнити.
Також з неї можна зробити прекрасний препарат ИСО

graf46

все норм но возле дома не есть гуд.после обработки 2 суток нельзя находится

Flax

Цитата: graf46 від 20-03-2018, 11:28:50все норм но возле дома не есть гуд.после обработки 2 суток нельзя находится
Це Ви трішечки перебільшуєте  :D.
Термін очікування після застосуванням сірки становить одну добу.
І можна навіть споживати оброблені продукти.
Зате сучасні фунгіциди запаху майже не мають, а розпадаються на безпечні 30-60 днів.
Тому на початку сезону я обробляю хімікатами, а на прикінці, перед дозріванням, природними та біологічними препаратами.
Кожен вирішує сам.

graf46

Flax

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Щоб припинити нашу дискусію пропоную Вам обробити кілька дерев рано весною і на другий день чи почуєте ви запах?
Втім можете споживати фрукти оброблені фунгіцидами через 48 годин.
Кожен вирішує сам.

arhimed

Рада спростила процедуру ліцензування для дрібних виноробів  http://www.unn.com.ua/uk/news/1721125-rada-sprostila-protseduru-litsenzuvannya-dlya-dribnikh-vinorobiv  http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/JH55X00A.html

vind11

Цитата: Flax від 20-03-2018, 13:26:05обробити кілька дерев рано весною
сера при низких температурах не работает
количество интеллекта на планете Земля = const

SMF spam blocked by CleanTalk