Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Юр

Цитата: silverus від 07-02-2025, 08:40:07недорогое утепление-жаростойкий картон, сверху него фольгированный утеплитель.

У меня тоже "квадратный" куб, я взял экструдированный  пенополистирол 3см и приклеил на пену.

Батарейкин

Цитата: Юр від 13-02-2025, 07:41:24я взял экструдированный  пенополистирол 3см и приклеил на пену.
ттх дай
и пены
и тойхерни...

как напишешь - то поймешь какую чушь ты предлогал (((

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

vova0869

Олег а что не так с пеной ? Я одну хрень хочу утепить тоже высокотемпературной пеной с балона .

Диоген

Будьте осторожны с чрезмерным утеплением! Вспомните, что такое "Точка росы".
Брауншвейгские спирали Гроссе-Ётрингхауза

Батарейкин

Цитата: vova0869 від 21-02-2025, 17:17:59тоже высокотемпературной пеной с балона .
высокотемпературная это сколько???

я герметик купил для переборки глушителей на авто ( но мне на генератор) так он 900С держит
а все клея до 80
встречался один герметик для электрошкафов 120С но цена 10+ баксов. не помню
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Игорь

Виникло питання. Питання новачка. На перший погляд - безглузде.
Переганяти брагу можна з дефлегматором, а можна без.
Який варіант перегонки дасть більше спирту?
Перша реакція - Що за чухня???
Але не будемо поспішати.
Спирт, який є у бразі, при перегонці поділяється на дві частини – відбор та втрати.
Вважатимемо, що в нас втрат пари і рідкого дистиляту немає.
Але за будь-якої перегонки є втрати спирту з кубовим залишком, адже ми переганяємо не до 100 градусів у кубі, а припиняємо перегонку трохи раніше.
В результаті ми зливаемо в каналізацію не пусту барду, а барду, що містить певну долю спирту, ну, припустимо, 1%.
Це вже не половина відповіді, а чесних три чверті :)
Отже, більше спирту ми отримаємо при тому варіанті перегонки, у якому втрати з бардою менше.
Залишилося тільки з'ясувати, коли втрат з бардою менше - при перегонці з укріпленням (тобто з дефлегматором), або при простій перегонці без зміцнення?
Які будуть неочікувані міркування?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

makrak80

Гадаю що деф втримає в кубі якусь погану частину спирту , а прямоток вижене все до останьої залізки ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Игорь

Не треба робити з дефа супер-експерта з дистиляції. Для для нього нема поганих чи гарних домішок. Він лише конденсує пару, в складі якої є і спирт, і вода, і домішки.
Та й справа не а тому. Якщо вести перегонку до 98-99 градусів, склад кубової рідини буде однаковим незалежно від того, на якому обладнанні йшла перегонка. Вода, залишки дріжджів, 1-2 відсотка спирту, та грам по 5-10 домішок на кожен літр спирту. Левовою долею домішок буде оцет. Решта домішок буде у тілі та в хвості.

makrak80

Цитата: Игорь від 02-03-2025, 09:46:25Він лише конденсує пару, в складі якої є і спирт, і вода, і домішки.
так , алеж він вертає більшу частину в куб , тому гадаю що щось там всеодне залишиться ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

З браги не буде рiзницi по спирту а домiшки будуть рiзнi.

Игорь

1. Домішки різні ДЕ? В кубовому залишку?  Ні. Якщо гнати до 99, домішки в кубовому залишку будуть однакові, незалежно від наявності дефлегматора при перегонці .
2. Різниця по кількості отриманого спирту буде. Не дуже велика, але помітна. 

Игорь

В конкретних цифрах.
Якщо переганяти 100 літрів браги 12% без укріплення, та припинити перегонку при 99°С в кубі, то кубовий залишок буде містити 1.2 літра спирту.
Зауважу, це десята частина всього спирту, що був у бразі. 
Якщо ту саму брагу перегнати з укріпленням в одну теоретичну тарілку, то втрата спирту буде вже не 1.2, а 1,4 літра, тобто на пляшку горілки більше. 
Чому?
Тому що вміст спирту в барді однаковий, а об'єм  барди при перегонці з укріпленням більше.
Кожен літр барди - це втрата 17 мл спирту. Більше барди - більша втрата спирту.

Ivan 68

У мене теж є запитання. До якої температури в кубі, або міцності у відборі бажано переганяти при другому дробному перегону, якщо потім ці хвости ідуть на кільцювання? Цікавить не скільки з точки зору кількості спирту, скільки з точки зору ароматики з одного боку і боротьбою з кислотами з іншого.

02-03-2025, 12:56:20
Ще питання. При першому перегоні фруктової, або зернової браги якою буде більш правильна збірка обладнання :
куб + два повороти + холодильник, чи
куб + шолом/або царга + два повороти + холодильник?
І чому?
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Якщо тобі цікава моя думка, то  в трубу я би ще добавив яйця Рашига
Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

Цікава. Але для чого?
Краще ніяк, ніж як небудь.

SMF spam blocked by CleanTalk