Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Батарейкин

какие то вы  сказочники ))))
или типа пивные стартеры по неделе за три приема разводите....

мы лохи-сахарники на мешок (50кг) сахара кладем 3-4кг мокрых свежих дрожжей. и то временами переэиватьприходится
а тут
Цитата: makrak80 від 19-03-2025, 15:13:12На зернові досить 1,5-2 грама на кг ...
100грм на 50кг.... ну наверное сахар намного токсичнее
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Цитата: Батарейкин від 19-03-2025, 15:57:47мы лохи-сахарники на мешок (50кг) сахара кладем 3-4кг мокрых свежих дрожжей.
Не знаю яки ви лохі , але на 20 літрів пивного сусла я кладу пачку дріжджів , а це 11 грамів , ось і рахуй ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

yrabarskiy

Мабуть я вніс якусь непонятку. Взагалі то я із зерна пшениці робив спирт-сирець для подальшої його ректифікації. В сусло із 20 кг зерна об'ємом 80 л для зброджування вносив 250 грам пресованих дріжджів Екстра спиртові.
Хмільна вода не приведе до добра!

Andrik_K

Пшениця мелена(дерть)-32кг, вода-160л, дріжджі сухі зернові-45г. Зварив, оцукрив ферментами. Бродіння 3-4 дні (з дробиною
Я знаю, що нічого не знаю

makrak80

Якщо перегон буде парогеном або ПВК , то згоден - 3-4 доби досить , якщо прямим нагріванням - замало , буде 100% пригар (маю на увазі перегон з дробиною ) , тому що все одне за такий короткий час ферменти не догризуть весь крохмаль  в нуль ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 19-03-2025, 16:08:53але на 20 літрів пивного сусла я кладу пачку дріжджів , а це 11 грамів , ось і рахуй ...
а я на 20л при норме кажется 40гр клал и 20 и 10...
но чаще пользовался стартерами из жидких фирменных дрожжей...
на сухариках лентяи делают
проще всего засыпать 1 пакетик сухарей даже без регидрирования
а потом три дня вокруг бутыля ходить и дрочить... заведется или не заведется... или пора за сан-лефюром в гастроном бежать  ))))

мы про какой уровень пивоварения  говорим???
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Цитата: Батарейкин від 19-03-2025, 17:53:06мы про какой уровень пивоварения  говорим???
Олеже , зрозуміло що аматорський , Вже може 7-8 років пиво варю .
Цитата: Батарейкин від 19-03-2025, 17:53:06а потом три дня вокруг бутыля ходить и дрочить... заведется или не заведется... или пора за сан-лефюром в гастроном бежать  ))))
Ввечері задаю дріжджи , зранку вже шапка піни ...

ГОГа

Читаю и охереваю...Буря в стакане воды.
Да, жидкие дрожжи - это то, что надо, но где их взять, особенно в наше время? Сливать осадок из фирменного забугорного пива? Или доставать из морозильника замороженные, полученные еще до войны, размораживать, размножать и гадать: живы или дохлики? Бежать в магазин за саф-лефюром? 
Да, пакетик сухих - для ленивых, но можно посмотреть срок годности и сделать соответствующие выводы. На сегодня - сухие в пакетиках по 10 или 11 грамм - оптимальное решение. Рассчитан пакетик на 20 литров. Если есть время и вдохновение - можно (и нужно) провести разбраживание в колбе на магнитной мешалке. Тогда  (5-и литровая колба) хватит и на 40 литров. Во время разбраживания в колбе на магнитной мешалке четко видно каково состояние дрожжей в пакетике.. У меня ВСЕГДА сусло в ЦКТ заводилось через 3-5 часов "аж гай шумить".
Если пишите про дрожжи - надо обязательно указывать какие они: сухие или просто прессованые "мокрые".
И напоследок: читайте про имеющиеся у вас дрожжи рекомендации производителя. И не наступите тогда на грабли. Каждые дрожжи имеют свой диапазон использования. И нехрен те, которые для сахара, применять для зерна и наоборот. Кулибины, ептить...
Кстати, килограмм сахара при должной культуре спиртоварения, выдает 600-620 мл спирта. Должно быть больше (теоретически), но есть потери различного характера. Об этом (выход спирта ) неоднократно писалось на Форуме.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Andrik_K

Цитата: makrak80 від 19-03-2025, 17:15:32Якщо перегон буде парогеном або ПВК , то згоден - 3-4 доби досить , якщо прямим нагріванням - замало , буде 100% пригар (маю на увазі перегон з дробиною ) , тому що все одне за такий короткий час ферменти не догризуть весь крохмаль  в нуль ...
переганяю з дробиною в кубі з "Сито(бункер) для затирання" жодного разу не пригоріло(хоч на тені хоч на газу, тен "пульсаційний"). тільки в цьому році більше тони сусла. На 5-й день сусло освітлюється
Я знаю, що нічого не знаю

Я

Доброго всім здоров*я шановне паньство.
      Підкажіть будь ласка якщо хто мав такий досвід чи розуміє що то воно сталось.
      Приватний будинок, поперед входу в дім,  розташований не опалюваний коридор, в якому з серпня місяця стоїть 50л. дубова діжка заповнена ректифікатом (3-5л. було вільного місця), міцністю 60грд. Ввечері повернувся з сімєю до хати, а на полу розлитий мій напій. Вимочив з полу близько 5л., при цьому кран закритий, верхня пробка на місці, видимих потіків по бочці, капель на дні бочки чи щось подібного візуально не виявлено. Поряд в ємності стояв не розведений ректифікат понад 20літрів - хоч би що.
      Я не знайшов відповіді. Хіба, що ангели за своєю часткою приходили і той напій їм не сподобався? :-))

Enginegr

В последний раз сбраживал 20 литров солодового сусла 15% по белой схеме 2 граммами SafSpirit M-1 (1/2 чайной ложки), выбродило в "0" за 5 дней. 4 грамма сбраживают за 3 дня.

makrak80

Цитата: Остапич від 20-03-2025, 11:54:32Ввечері повернувся з сімєю до хати, а на полу розлитий мій напій. Вимочив з полу близько 5л
Такого не може бути . Якщо не має нияких слідів витоку , то значить то не з бочки , або ти погано дивився ... Візьми окуляри , а краще лупу та роздивись . Ну і питання - якого х.. в бочці робить кран ? Частіше всього він бува винуватцем течеї . Його тре було з новья викинути та забити туди якусь пробку ...

Я

Цитата: makrak80 від 20-03-2025, 14:27:19
Цитата: Остапич від 20-03-2025, 11:54:32Ввечері повернувся з сімєю до хати, а на полу розлитий мій напій. Вимочив з полу близько 5л
Такого не може бути . Якщо не має нияких слідів витоку , то значить то не з бочки , або ти погано дивився ... Візьми окуляри , а краще лупу та роздивись . Ну і питання - якого х.. в бочці робить кран ? Частіше всього він бува винуватцем течеї . Його тре було з новья викинути та забити туди якусь пробку ...

Теж думаю так, мабуть хтось все ж таки пошапарював та лише набідокурив.

IgorKip

Я вже десь писав про це. Років 10 тому в мене витікла діжка бренді 5 л через кран. Я був такий злий, що на всіх моїх діжках змінив крани на чопіки.

ГОГа

Приватний будинок... Може хтось з родичів був і трохи розлив під час дегустації?
Единственный "грех" на земле - это глупость

SMF spam blocked by CleanTalk