Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Zag

Є перевірені варіанти?)
Шануймося,  бо ми того варті!

ДимаС

Пригощав мене Sector007 настоєм сортировки на солоді (певно ячмінному) - просто та смачно, якщо уіскі не зробити, а горілка не йде
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

гуральник

Частину дистиляту, отриманого по пивній схемі добавляв до солодового спирту отриманого на короткій насадковій, 750мм, колоні.
Любіть життя. Повторення не буде...

Я

Доброго здоров*я шановні форумчани.
                  Зерном пригостили - поставив зернову брагу, шокда буде її вичистити в нуль на ректифікаційній колоні.
                  Начитався/надивився всього різного, хочу спрбувати ректифікацію з уріпленням 93%, щоб залишити смак,  м*якість та отримати більш менш очищений продукт для споживання "по білому". Розумію, що це і не дистилят і не ректифікат, і все то не по науці, і то буде "ободриш", але є в кого досвід (бажано позитивний) в ректифікації з короктою насадковою частиною?
                  В мене є царга 750мм./ф50.
                  Що краще - мідні кільця Рашига  10х10х1 чи мідна СПН 5,6х5,6х0,5 , а може забити пижами РПН?,  і головне висота заповнення.                     
                  Також, якщо є в кого досвід, то хотів би поцікавиться оптимальною температурою припинення відбору тіла, чи  якщо в кого э більш детальне розуміння нюансів такої недоректифікації, поділіться будь ласка, можна в особисті чи в вайбер.
                  Завчасно вдячний за відповіді, Вашу увагу та час.

vova0869

Яке зерно ?Якщо пшениця нiчого гарного не отнимаешь.

yrabarskiy

Цитата: vova0869 від 22-06-2026, 18:09:16Яке зерно ?Якщо пшениця нiчого гарного не отнимаешь.
Підтримую. У мене із зернового ректифікату виходиила чудова сортировка з дуже приємним присмаком та запахом.
Хмільна вода не приведе до добра!

Игорь

Віталій, спробуй провести звичайну ректифікацію, але швидкість відбору тіла збільш раза в півтора - два, але перехід на хвіст зроби трохи раніше - при 93 чи 94. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Добрий день шановні колеги. Підкажіть, будь ласка, може хтось має досвід додавання ферментів до замішаної у воді муки і подальшому додаванні дріжджів для зброджування муки на спирт. Кодзі не пропонувати. По них все зрозуміло. Я на них перші два мішки муки вже переганяю. Мене цікавить саме такий спосіб - у холодну воду додати муку, вимішати, довести затор шляхом додавання гарячої води до 32*, додати ферменти А та Г і потім додати спиртові дріжджі. Хтось так робив? Який вийшов результат у порівнянні з нагріванням та охолодженням муки? Дякую.
Краще ніяк, ніж як небудь.

vova0869

Ферменти працюють при вищiй температурi.Треба перетворювати крохмаль на цукор.Як ти на вiскi робив тiлльки не кипятити а нагрiти до 68' внести фермент Г та потримати годину двi .

Ivan 68

Не факт. Чув і інші версії.

ДимаС

Забий у пошуку ХОС
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Дякую. Почитав. Спробую.

Andrik_K

Який гатунок муки краще використовувати?
Я знаю, що нічого не знаю

Ivan 68

Я купую саму дешеву

Serhiy

У мене завершується Р3. Раніше читав про те що деякі з колег перед Р5 перезапускають колону. Друзі, хто практикує такий прийом, опишіть як ви це робите, хочу спробувати.
Всегда

SMF spam blocked by CleanTalk