Подголовники в брагу

Автор Игорь, 01-12-2016, 13:02:39

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 3 Гостей дивляться цю тему.

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 31-05-2025, 10:59:42Я правильно розумію, що для РК, щоб сирець був міцніший (само собою сюди і все вищесказане) варто додати підголовники, або хвости?
Я взагалі вже років 8-10 спирт роблю суто з відходів від дистиляції , там голови , хвіст та ще бо зна що ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

гуральник

І досить гарний спирт получається. Я теж так роблю.
Любіть життя. Повторення не буде...

веталь

Цитата: makrak80 від 01-06-2025, 10:22:03Я взагалі вже років 8-10 спирт роблю суто з відходів від дистиляції , там голови , хвіст та ще бо зна що ...

Що зливаїш все в кучу,і підголовники і хвіст.Кажуть що небажано,що потрібно окремо.Чи нема ніякої різниці...

vova0869

Поки менi вiдходи дистилляцii переробляли на спирт РК була не потрiбна .

makrak80

Цитата: веталь від 01-06-2025, 12:04:03Що зливаїш все в кучу,і підголовники і хвіст.
Так все що залишається після прямотока та короткої насадочной . РК чистить все ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

Аналогічно, весь шмурдяк з дистилятів чудовий спирт на виході народжує за допомогою РК.
Але з джину окремо збираю залишки й окремою РК проганяю. Бажано навіть 2 рази, якщо треба чистий спирт. Якщо знов на джин пускати - то й одного разу достатньо.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ДимаС

Правда останній раз ще на 1,2м РК робив це. Може 1,5м й за раз вичистить, не знаю...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

веталь

Що очистить...Якщо якісь домішки то так якщо позбутись запах джину то ні.Яколись запоров зуброку вирішив перегнати знову на спирт,колона 1.5 метри відбір по шпорі,запах зубровки лишився тільки більш противний а спирт на смак нормальний.Ще колись переганяв виноградне вено на спирт,сусід попросив.Спирт сирець пахнув чачою кажу давай залишимо як є ну дуже смачно пах чачою..Каже ні давай спирт,а спирт розбавлений десь далеко пах виноградом.Мені здається що ні 1.5м ані 2м від запаху не очистить.Можливо це тільки вмене так..

ИгорьTopic starter

Я мав aналогічний досвід з перегонкою невдалої лимонної настоянки. Отримав спирт чудової якості, з легким ароматом лимона. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Батарейкин

Цитата: Игорь від 31-05-2025, 10:31:04Особливо корисно зміцнити цукрову брагу якщо перегонка затягується.
в общем то согласен(((
но я собирался перегонять 1 сентября!
но попал в больницу и было не до бочки, хотя мог и субпродуктов типа голов или гамноспирта руками жены добавить.
но решил будь что будет....ну влечу на 1500грн... и перегнал в конце января.
получается брага простояла в теплой 25-27С квартире 6 месяцев. на поверхности была белая пленка. ее я собрал и запустил.
продукт получился отличным
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Батарейкин

Цитата: веталь від 31-05-2025, 14:14:35А якщо на 100л готової браги вже перед самим перегоном залити літир підголовників та літир прихвостнів та
ерундой занимаетесь
и ректификация и дистилляция - энергоемкие процесы по очищению продукта от гамна...

пример.
самогон после прямотока 5-6грамм на литр гамна
после НБК  3грамма
после РК  - меньше 3мг/л
брагу никогда на анализ не посылал
если на форуме кто то видел - то тыкните

поэтому смотрим!
РК умешьшает гадости в 1000раз.

вы берете 40л СС в нем 40*3=120г/л гадости
и они потом перейдут в головы. вы их отделили...
а потом к этим 120 добавили прошлые 120г/л дерьма ((
получили 240г/л в кубе.
и после РК если не принимать ДОПОЛНИТЕЛЬНЫХ действий вы получите не 3 а 6мг/л

если совсем абстрактно... то жена делает торт, а вы принесли картошку с землей.... и пытаетесь ее всунуть в торт
представляю реакцию жены (((
у меня примерно такая.

просчитывать сколько лишнего дорогого электричества вы тратите не буду...
а еще перегон удлиняется по ВРЕМЕНИ
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Батарейкин

Цитата: веталь від 01-06-2025, 12:04:03що потрібно окремо.Чи нема ніякої різниці...
именно раздельно лучше хранить и перерабатывать...
потому что разные алгоритмы перегона
кстати хвосты лучше сразу в унитаз!!!
пересчитай по времени и электричеству сколько будет перегон хвостов.... и что ты с них добудешь?
оно того стоит???

Ivan 68

Цитата: Батарейкин від 04-06-2025, 18:06:15кстати хвосты лучше сразу в унитаз!!
Хвости після РК, чи після дистиляції?
Краще ніяк, ніж як небудь.

Батарейкин

Цитата: Ivan 68 від 04-06-2025, 18:46:57після РК,
конечно РК
на НБК нет отбора голов или хвостов

Ivan 68

Я все більше про дистиляцію печуся...
За порадою Ігора на форумі в якійсь з тем на форумі, придбав РК, в додаток до дистиляції для бочок від 50л і дуже тому радий.
Краще ніяк, ніж як небудь.

SMF spam blocked by CleanTalk