Опалесценция

Автор crofNN, 10-04-2017, 09:01:18

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

ГОГа

Осадок нужно отфильтровать. При выпаривании может произойти как частичное, так и полное растворение осадка, мало того, возможно при выпаривании получить компонент, который изначально не был в осадке.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Victor

В мене вчора в дистиляті  теж появилась опалесценція , але причину я знаю.  Це завжди стається,  коли я міняю стару саморобну силіконову прокладку на нову, теж саморобну. З часом проходить.

Игорь

Цитата: crofNN від 01-05-2017, 09:11:34А можно ли качественно определить что за осадок выпал из сортировки
Можно!
Каплю осадка налить на стекло и мягко выпарить, то есть дать высохнуть.

Если осадок - эмульсия примесей спирта - эфиры, кислоты, альдегиды, ацетали, спирты и прочее,  то есть то, что пришло в раствор при конденсации паров, то одно из двух.
1. Они испарятся полностью и на стекле не останется следа.
2. Останется маслянистая прозрачная капля жидкости, которая при нормальных условиях в отсутствии спирта и воды трудно испаряется.

Если осадок - суспензия нерастворимых солей, которые не пришли в виде паров из дистиллятора, а образовались из примесей воды, то на стекле останется порошок, мелкие кристаллики этих солей в виде белого пятнышка.

Если же останется маслянистое мутное невысыхающее пятно, то надо будет разбираться дальше.

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

crofNNTopic starter

Игорь, осадок хлопьями и их не очень много, т.е. не все дно покрыто, а так, изредка. Так как лучше поступить? Снять с осадка, а затем часть жидкости с этими хлопьями вылить на стекло?
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

Игорь

Наверное достаточно будет подобрать пипеткой или ложечкой одну хлоп... блин, не знаю как будет слово "хлопья" в единственном числе...
Одну или пару хлопушек в капле сортировки на чистое стекло или зеркальце - и пусть сохнет.

chelovechik

вот два одинаковых раствора.
Всё одинаково.
за исключением того что осмо вода простояла в шланге сутки и первая баклажка дала муть.

[attach=1]

crofNNTopic starter

chelovechik, А что за шланг?
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

chelovechik

Цитата: crofNN від 02-05-2017, 17:38:43
chelovechik, А что за шланг?
пвх , в нем осмовода текла.  кран закрыл - в шланге осталась вода , на утро открыл - первая баклаха с мутняком.

Корпич

Вот здесь видел почему именно 53.77 об %
http://forum.vinograd.info/showthread.php?p=876149#post876149

Из личного опыта виноградный бренди, настоянный на дубовой щепе, при ступенчатом разведении (понемногу снижая крепость) при 55% об ещё прозрачный, при 53 опалесценция.
Я убирал за сутки-двое с помощью классической винной оклейки желатин+бентонит.

При использовании воды после осмоса учитывайте что вода по параметрам всё таки разная. Водопроводная вода (при заборе из открытых водоёмов) зима -весна -лето различается по составу.
А Человечек вон пишет что в начале фильтрации тоже другая, то есть нужно сливать некоторое количество воды в начале.

crofNNTopic starter

Для статистики. Крайняя ректификация. ~ 40л 40%об сахарного СС (25л самогона 50%, 8л перегнанных хвостов 50% и вода 7.5л). Щелочи 17г (титровал). Нет и намека на опалесценцию. На вкус и запах - все отлично.

GOOD SEM

Для інформації.
==============

Можливо якість "спирту" уже краща (вчусь і наразі не задаюсь хім. аналізами), але використовуючи воду Aqua Life опалесценція при розведенні до 40% відсутня. Раніше пробував різну, в тому числі для дитячого харчування - явище опалесценції було стабільним навіть при вищому процентному співвідношенні.
Если путь ведет к цели, то безразлично какова его длина.

Батарейкин

Цитата: GOOD SEM від 02-06-2017, 14:21:33в тому числі для дитячого харчування -
интересно чем она от взрослой кроме маркетингового хода отличается.... ценой вполтора раза дороже??? )))

у кого нет дома осмоса берите обычную разливную в магазинах.
не нужны там никакие соли...
всю воду минерализуют искусственно.
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Misьko

В мене ситуація взагалі дивна. Я розводив свій самогон подвійної дистиляції звичайною водою, вода в мене з глибини приблизно 7-8 метрів, солей в ній повно. Розводив до 50°, ніколи нічого не мутніло, тепер зробив спирт, розвів до 45°, дало муть, яка не фільтрувалася в перший день, а на другий день випав осад, білий кристалічний, як випарена кухонна сіль, а розчин став абсолютно прозорий, на стінках осад теж відклався. Осад з бутля змився дуже слабким розчином лимонної кислоти. Чайна ложка з гіркою на 2-3 літри води. Смак явно змінивсяв кращу сторону, до речі.
Осад не зберігся, хоч я його зібрав, дружина помила склянку, але якщо ця ситуація повториться - спробую віддати на аналіз, хоч хз, що це мені дасть. Все це відбувалося в звичайних температурах, 20-25 ° С. Якість спирту в мене скоріш за все сумнівна, дві ректифікації це не досвід а спроба вирішити організаційні питання.

d_k

Цитата: Misьko від 02-06-2017, 22:07:29Якість спирту в мене скоріш за все сумнівна
у меня была таже история, поэтому перешел на осмотическую воду и забыл про муть в сортировке, так шо спирт непричем.

Игорь

Misьko, питання про походження осаду не стоїть. У твоєму випадку білий осад на склі пляшки - звичайні солі жорсткості. Саме такі, що лишаються на стінках чайнику.
Питанні в іншому. Чому при однакових умовах розведення різного спирту однаковою водою, результат виявляється різній? Осад то з'являється, то ні.
Я бачу лише дві причини цього. Або нам тільки здається, що умови та (або) вода однакові, або причина - різний спирт.

Вода з того ж самого джерела може мати різний склад домішок. Він може змінюватись у різні пори року, та якщо джерело поверхневе, дуже залежить від інтенсивності осадів за минулу добу, тиждень, місяць. Це не вичерпний перелік чинників, що впливають на склад води.

Умови розведення - це не тільки пропорція спирт-вода та послідовність їх змішування. Кажучи про однакову воду та однакові умови змішування, ми кажемо тільки про ті фактори порівняння, що... а) знаємо, та ... б) вважаємо суттєвими.
Але такими не вичерпується перелік можливих причин помутніння. Це ще швидкість змішування та (можливо) напрям обертання та обороти мішалки, температура складових, атмосферний тиск, інтенсивність потоку космічних променів, фаза Місяця... Прибічники екзотичних теорій, що не вдається ані підтвердити, ані спростувати, додадуть ще гору факторів, які неможливо побачити, почути, виміряти, навіть уявити собі.
Про що ти думав коли змішував горілку? Яке в цей час в тебе було самопочуття? Ти був напідпитку, чи після вчорашнього, або перед завтрашнім? Змішував натщесерце, чи після гарного обіду?

Спирт. Це окреме питання.
Якщо загальна вага домішок у літрі спирту вимірюється одиницями чи десятками міліграм, цих домішок недостатньо для створення осаду, що можна побачити неозброєним оком. Але невеличка, мікроскопічна кількість деяких домішок при певних умовах може стати ініціатором, провокатором процесу кристалізації домішок води, яка з умови відсутності цих "ключиків" та умов могла б і не відбутися.

Тобто... Істинна причина помутніння може бути такою.
Наявність однієї молекули діацетилу на 100 мільйонів молекул спирту не може бути вимірена або визначена ані органолептично, ані хроматографічно. Але коли на розчин такого спирту у колодязній воді попав струмінь сонячного світла, ця молекула змусила з'єднатися  дві молекули карбонату магнію зі складу води. А доки ці дві молекули приєднували де себе третю, п'яту та сто п'яту, домішка встигла змусити до з'єднання ще п'ятьсот пар молекул карбонату. Через три сотих секунди розчин перестав бути прозорим.

добавлено: 03-06-2017, 08:25:59

Зауважу... Діацетил, карбонат магнію та сонячний промінь я навів для прикладу. Не хотів би, щоб хтось зробив висновок про причетність сонця чи діацетилу до опалесценції.

SMF spam blocked by CleanTalk