Мощность и давление на РК ДУ 60

Автор Dyplet, 07-11-2019, 10:40:26

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vova0869

А что-то из совка найти можно и какие параметры должны быть.А то я от танометра приготовил.

ГонщикФормулы

Почитав по форуму, вроде как 1-6 кПа подойдёт. Но пусть лучше знающие люди скажут.

Игорь

Да. До 4,а лучше до 6 кПа. Но это устройство одноразовой потребности.Я когда-то пустил по рукам такой манометр, и он осел где-то в запорожской области.
Шланг с успехом заменяет манометр. Тема "гудбай, манометр."
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ГОГа

до 4-6 кПа - это напорометры
Стоят около 1100 - 1700 грн.
Наверное, те, кто знакомы и живут в одной области, могут скинуться и купить один. По-любому, вне зависимости от количества ректификаций, я ставлю свой и это успокаивает мне нервы. Может это излишество, но... Нервы - бесценны. 
Единственный "грех" на земле - это глупость

ГонщикФормулы

Нашол за 200грн, гулять так гулять, пойду куплю, пусть будет уже все по фен-шую)))

добавлено: 09-09-2023, 17:43:26

Купил манометр)) ну он конечно большой, думал что они маленькие, а этот в руку ели помещается.

Игорь

И резьба у него можете оказаться не ½", а М20х1.5

vova0869

yrabarskiy

Цитата: ГОГа від 09-09-2023, 14:37:39до 4-6 кПа - это напорометры
Стоят около 1100 - 1700 грн.
Наверное, те, кто знакомы и живут в одной области, могут скинуться и купить один. По-любому, вне зависимости от количества ректификаций, я ставлю свой и это успокаивает мне нервы. Может это излишество, но... Нервы - бесценны. 

Я про манометр, він же напоромір, те що він заспокоює нерви це безперечно, але ще є випадки коли убезпечує становище. Немає нічого постійного. Так можна сказати роками все йде по "накатаному" і раптом, бувають казуси. Вчора пропарив парогенератором колону, не перший раз. Нічого не демонтував, все залишалося на своїх місцях. Просто під'єднався до штуцера, який вварений на дефлегматорі і продув колону парою, температурою майже 120*С.
     Сьогодні розпочав ректифікацію і раптом сюрприз. При робочих налаштуваннях потужності, тиск зазвичай  3 кПа почав доходити до 4 кПа. Знизивши потужність РОСА на 5 одиниць тиск знизився до необхідного. Це зменшення потужності на 225 W. Вирішив що це захлин, який не хоче ліквідуватися, тому відключив нагрів
Через 20 хв повторив спробу. Те саме. Поки відбираю голови на пониженій потужності, але з тиском як зазвичай, побачу що покаже ситуація при відборі підголовників.
     Ну а тепер уявимо щоб не було манометра.
Хмільна вода не приведе до добра!

ГОГа

Цитата: yrabarskiy від 22-09-2023, 19:36:12Ну а тепер уявимо щоб не було манометра.
...псувалися і горіли нервові клітини..

yrabarskiy

Потрібно зважати на те, що не у всієї спільноти ректифікаторщиків обладнання та система контролю за аварійними ситуаціями на потрібному рівні. Да, у випадку настання захлину та випорскування спиртосуміші назовні проходить певний час. Манометр надає можливість виявити це завчасно. Якщо оператор на робочому місці, це добре, а якщо займається іншими справами, тоді точно, горіли б нервові клітини.  :D

ГОГа

Цитата: yrabarskiy від 22-09-2023, 21:24:24Да, у випадку настання захлину та випорскування спиртосуміші назовні проходить певний час. Манометр надає можливість виявити це завчасно. Якщо оператор на робочому місці, це добре, а якщо займається іншими справами, тоді точно, горіли б нервові клітини.
Може це є зайве, але я при  ректифікації завжди поруч з колоною, док вона виходить на режим. Тобто, коли я впевнився, що колона стабілізувалась і захльобу немає, я спокійно займаюся іншими своїми справами. Цей момент відбувається ще на стадії "робота на себе", ну а потім дуже малоімовірно, що розвинеться захльоб. І ще: незважаючи на автоматику, засоби безпеки, я хоч і не поруч з колоною, але завжди напоготові - щось роблю в хаті - і завжди готовий до несподіванок (раз відкрутився клапан спіртовий і спірт почав просочуватись назовні, раз дружина пролила воду і я ледве встиг витерти підлогу, вода вже добиралася до датчика потопу, раз тріснув зливний кран і я в процесі помітив, що щось крапає під куб).

Delta

Цитата: yrabarskiy від 22-09-2023, 19:36:12Сьогодні розпочав ректифікацію і раптом сюрприз. При робочих налаштуваннях потужності, тиск зазвичай  3 кПа почав доходити до 4 кПа. Знизивши потужність РОСА на 5 одиниць тиск знизився до необхідного.
Я це все пов"язую тільки з стрибками атмосферного тиску....У самого те саме...Раніше роками не регулював потужність на Росі, тепер практично кожну РК. Й спостерігаю за РК, поки не почнуть йти голови...Таке явище зара не тільки в мене...зі столиці дзвонили й казали , що РК постійно треба крутити..(потужність). Раніше також не регулювали... :(
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

yrabarskiy

Цитата: ГОГа від 23-09-2023, 08:06:06Може це є зайве, але я при  ректифікації завжди поруч з колоною, док вона виходить на режим. Тобто, коли я впевнився, що колона стабілізувалась і захльобу немає,
Повністю підтримую  і зазвичай сам так роблю.
    Доречі, про ситуацію з підвищенням тиску
про яку описував попередньо,.на етапі відбору підголовників тиск почав знижуватися і я поступово підвищив потужність нагріву до зазвичай робочого. Незрозуміло чому так, адже після відключення нагріву я дав 20 хв витримки на стікання флегми і і підводив потужність до робочої поступово. Коли роблю продувки колони то тиск підвищується до 4 кПа але після за 1-2 хвилини стає на місце. Незрозуміло. Надіюся пересика насадки та центровка колони вилікує цей недуг.

добавлено: 23-09-2023, 08:59:57

Цитата: Delta від 23-09-2023, 08:29:49Я це все пов"язую тільки з стрибками атмосферного тиску
ББК реагує на зміну атмосферного тиску і це видно по графіку, ректифікаційна колона також, але воно в очі не кидається і не настільки це дієво щоб аж відбувався захлин.

Игорь

Давление в колонне может и должно меняться. И самое неправильно, что можно сделать а таком случае, это начать крутить нагрев.
Я часто использую аналогии.  Попробую и сейчас
Нормальное артериальное давление - это 120 на 80.
Молодой человек, увидев, что у него 110 на 70, принимает таблетку для поднятия давления.
А через час, увидав 130 на 80, принимает другую таблетку, на этот раз - для снижения давления.
И так - каждую ректификацию каждый день.
Несомненно, здоровье этого молодого человека в опасности, но не из-за давления, а из-за того, что он слишком часто его измеряет.
Его можно спасти?
Без проблем.
У него нужно забрать манометр тонометр.

yrabarskiy

Цитата: Игорь від 23-09-2023, 11:54:58Давление в колонне может и должно меняться.
Так-таки, так, але в допустимих межах і без настання негативних наслідківт. Якщо при тиску 3,3 - 3,4 кПа колона зазвичай поступово починала входити в захлин, відповідно з наростанням тиску, то як потрібно було мені діяти коли тиск дійшов до 4 кПа. Так, я почав поступово зменшувати потужність, аж на 5% досягнувши при цьому зазвичай як завжди робочого тиску, який напротязі 30 хв не змінювався. Вирішив перезапуститися, при цьому понад 20 хв дав можливість стекти флегмі. Перезапуск нічого не змінив. Голови відбирав на пониженій потужності. Коли відбирав підголовники, тиск трохи понизився, але не до необхідної межі. При цьому я додав лише на 2% напруги і так веду основний відбір. Тиск лише при кубовій температурі 88*С став на відмітку як зазвичай при початку без нюансової ректифікації. Стрілка напороміра час від часу переміщається на 2 поділки збільшення та зворотньо. Можливо путанка не контактує з насадкою таке інколи трапляється. Надіюсь оглядом з'ясується причина.

SMF spam blocked by CleanTalk