Аппарат для чачи

Автор Игорь, 13-05-2020, 00:02:59

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

vova0869

У нас мало у кого е подiбне обладнання.Воно рiзне.Ось мое.Вибачте не можу перевернути.

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 26-01-2024, 12:28:47гіркість в більшості дистилятів
В тім пості описаний мій досвід на СА з відбором самогону після дефа. Я так і не зрозумів чому такий результат. Звідки у відборі ці пекучі домішки.Чи я щось робив не так, чи на цьому апараті неможливо досягнути кращого результату .

Після аламбіка такого не було .
Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

Я більш ніж впевнений, що коли ти дійшов до роботи на Аламбіку, то всі відбори були більш коректними і чистими.

добавлено: 26-01-2024, 13:40:14

Цитата: vova0869 від 26-01-2024, 12:54:17
У нас мало у кого е подiбне обладнання.Воно рiзне.Ось мое.Вибачте не можу перевернути.
Чому різне? Куби різні, а далі все схоже. Навіть якщо різні об'єми кубів, шоломів і т.і.
Я мав на увазі принцип перегонки.
В цій темі основна маса обладання, яке обговорюється, навіть якщо це прямотоки, з водяним дефлегматором та іншим, а це вже все одно інший принцип дистиляції.
Навіть Ігор (знімаю шляпу перед постами, багато чого почерпнув) іноді в поясненнях перескакує з прямоточника без нічого на щось інше. Я, можливо, через брак знань, помиляюсь, наперед прошу вибачення. Шукати по текстах свої враження, як доказ не буду (це на рівні внутрішніх відчуттів), бо банально немає часу. Тут би виловити те, що турбує. Воно ж як (думаю у всіх так плюс/мінус відбувалося) - подарували/купив перший апарат - попрацював - зрозумів куди хочеш рухатися - докупив обладання/доробив/переодладнав/змінив - але все нове потребує нових знань - знову підучився/начитався/навиганяв - зрозумів що, або ідеш не туди, або збільшилися забаганки, або збільшилися об'єми - знову потрібно підучитися - і так до якоїсь прийнятної для себе межі. Якось так. 
Краще ніяк, ніж як небудь.

vova0869

Сировина рiзна , бродить по рiзному/ дрiжжi рiзнi/- брага рiзна.Нагрiв рiзний , спiввiдношення куба до шолома рiзне - рiзна повiтрянна дефлегмацiя .Рiзнi рецептори оператора .

Батарейкин

Цитата: vova0869 від 26-01-2024, 12:54:17.Вибачте не можу перевернути.
странно...

ну про нюхание рук на форуме банят (((
поэтому промолчу

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

vova0869

Все вiрно аламбiком це не назвеш .

Батарейкин

нашли к чему придолбаться (((((((
так лучше?

речь о том что фото НОРМАЛЬНО вставляются....
и не надо на бок голову сворачивать
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 26-01-2024, 12:28:47Я вже плюс/мінус знаю, коли зайду в зону ризику з цією гидотою і беру окремо
це на кій кубовій температурі?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

гуральник

Не думаю, що то буде достовірна інформація.)
Ми нею скористатися не зможемо точно.(

Ivan 68

Цитата: гуральник від 26-01-2024, 17:29:15
  Не думаю, що то буде достовірна інформація.)
Ми нею скористатися не зможемо точно.(
Що не зможемо скористатися прямо зараз - це точно. Я тоді ще тільки по спиртометру орієнтувався. Найближчі перегонки будуть десь через місяць, півтора - тоді прислідкую і обов'язково відпишуся.
А на фото - цацка. Я нею ніколи не користувався. Просто стояла і все. Я про виділений термометр. Він навіть для автоматики автоклава не підходить. Зараз десь в коробкі лежить.

добавлено: 26-01-2024, 18:02:23

У мене є до форумчан, які користуються Аламбіком, пару запитань :
1. При першому перегоні варто використовувати шолом, чи можна обійтися конусом замість шолома?
2. Якою стороною по відношенню до куба ставите шолом при перегоні? Широкою чи вузькою?
Чому питаю. Десь прочитав, що якщо до куба широкою стороною - це для укріплення, а якщо вузькою - це для покращення смако-ароматики. Градус для на винограді перевірив. Дійсно на 3-4* менше. По смаку - Ще не пробував. Тільки перегони закінчив. Трохи відпочине - спробую, буду знати. А Ви що з цього приводу чули, або знаєте? Чи можливо це байки?

гуральник

1. Використовую нержову трубу з кільцями рашига.

2. Розширенням вверх. Але якщо розділити сирець на дві частини( довгі голови і тіло), то на другу половину сс можна перевернути шолом, якщо воно дійсно працює.))

Сергій Леонідович

шолом не кручу, бо немає змоги, завжди широкою частиною уверх, обидва рази перегоняю з шоломом, перший раз з мідними кільцями
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Ivan 68

З одного боку згідний, а з іншого прочитай останній пост в темі "Аламбік".

Beaton

Цитата: Батарейкин від 26-01-2024, 16:48:38
нашли к чему придолбаться (((((((
так лучше?

речь о том что фото НОРМАЛЬНО вставляются....
и не надо на бок голову сворачивать
Айфон не умеет в наш форум нормально вставлять фото.

SMF spam blocked by CleanTalk