Малюк та Карлсон. Останні зміни.

Автор Игорь, 14-05-2022, 11:49:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Лінії дефлегмації та охолодження не відрізняються між собою, назви чисто умовні. Доки розберемось, можна тимчасово поміняти місцями штекера насосів  та датчиків

А я спробую напружити пам'ять:)
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ivan_fd

Це зрозуміло, що вони умовні. Жовта відсилає на сервер, а синя ні.

ИгорьTopic starter

Є.
Дуплет народився з фанкойла та успадкував особливості його прошивки.
Фанкойл керує вентилятором на насосом автономки. Головний параметр в автономці - це температура на виході, що керує насосом. Температури та оберти холодної лінії  другорядні, а інформація з гарячої (насосної) сторони є достатньою. Тому на сервер передаються данні саме гарячої лінії, а параметри аварій (зашкал та охолодження) перевіряються саме по ній.
Цей принцип перейшов до Дуплета, але у ньому гаряча, контрольована  лінія керує  дефлегмацією, а неконтрольована - охолодженням.
Віправити це ек складно, але...
Якщо використовувати Дуплет по призначенню, "безлюдний" режим зі сповіщенням через сервер та застосунок не потрібен. Бо оператор на місті.
Але якщо використовувати Дуплет як ти, для ректифікації (тобто не зовсім по призначенню), то насос системи охолодження разом з датчиком температури можна підключити до лінії, умовно названої "дефлегмація", та отримувавати всю необхідну інформацію.
Зараз зміню прошивку.

ИгорьTopic starter

Цитата: ivan_fd від 08-06-2022, 23:03:00
Це зрозуміло, що вони умовні. Жовта відсилає на сервер, а синя ні.
А має бути навпаки. Зараз зроблю.

Чи ти вважаєш, що потрібна інфа з обох ліній?

ivan_fd

Хотілося б, щоб обидва відсилали. Якщо ні, то хай так і буде.
Чому дві, одну налаштував для ректифікації, а іншу для для дистиляції. Але й так добре.

ИгорьTopic starter

Лови.
Тепер поводиться як два окремих пристрої (DupDef та DipOhl) , але з однаковим айді.
Надсилає iнфу по черзі. Номер прошивки не міняв, бо ти - єдиний користувач.
У попередньому повідомленні файл duplet3 теж змінено

добавлено: 09-06-2022, 07:37:33

Доведеться ставити обидва датчики навiть якщо достатньо одного. Бо застосунок буде кричати "дай датчик".

ivan_fd

Цитата: Игорь від 09-06-2022, 01:10:56Доведеться ставити обидва датчики навiть якщо достатньо одного. Бо застосунок буде кричати "дай датчик".

А про це я, якось не подумав. Ну нічого, може на стороні додатку щось придумаю.
Дякую за розуміння й витрачений час.  ;)

добавлено: 09-06-2022, 12:49:45

Я тут подумав. А цю прошивку хтось буде використовувати ще, крім мене?
Бо, якщо  вона тільки для мене, то й додаток переробляти, немає великої потреби.
Там ж потрібно досить багато змін зробити.

Можливо, як Ігор й казав, нема потреби в відсиланні даних на сервер з обидвох половинок.

ИгорьTopic starter

Навіщо переробляти додаток? Все вже вирішилась на сервері, тільки підключай два датчика.
Може додати пункт меню - що саме відправляти на сервер?

ivan_fd

Цитата: Игорь від 10-06-2022, 14:15:48Може додати пункт меню - що саме відправляти на сервер?

Оце було б найкраще.

А то я вже майже переробив додаток.

Цитата: Игорь від 10-06-2022, 14:15:48Все вже вирішилась на сервері, тільки підключай два датчика.

Воно, то так. Але додаток реагує тільки на останнє повідомлення. А потрібно слідкувати за двома останніми. Я планував зробити вибір за яким слідкувати.
І тоді датчик можна підключати тільки один.

добавлено: 10-06-2022, 22:31:23

Ігор, через скільки сервер видає ПРИСТІЙ НЕ НА ЗВ'ЯЗКУ? Щось досить довго потрібно чекати.

ИгорьTopic starter

Якщо від останнього пакету інформації від приладу до моменту звернення додатка на сервер минуло 10 хвилин, сервер повертає строку про відсутність  зв'язку з приладом. Зменшити?
Давай зроблю перемикач з одного каналу сповіщень на інший. 
Чи не поспішаємо... 

ivan_fd

Якщо я вірно зрозумів, то прилад відсилає на сервер дані раз в хвилину?
Може зменшити, бо за 10хв може багато може статись.

Цитата: Игорь від 11-06-2022, 06:57:17Давай зроблю перемикач з одного каналу сповіщень на інший. 
Чи не поспішаємо... 

Якщо вам не важко, то зробіть. На мою думку, це буде саме вірне рішення.

Я додаток переробив, але такого там наворотив, що вже сам не розумію. :)

Serhiy

Цитата: ivan_fd від 11-06-2022, 10:00:35Може зменшити, бо за 10хв може багато може статись.
Мені здається, що й за одну хвилину може багато чого статись.
Напевне звертатись до промислового сервера частіше ніж раз в хвилину занадто ресурсомістке  задоволення. Якщо підняти у себе домашній сервер, можна буде скоротити час реакції на підвищення температури, наприклад до 5 секунд? Або й до однієї секунди.
Це ж може бути навіть сервер на віртуальній машині?
Всегда

ivan_fd

Ігорові штуковини видають на сервер інфу один раз в хвилину. А аварійна ситуація "Пристрій не на зв'язку" формується на самому сервері. До сервера звертаємось тільки ми, якщо нам потрібна інформація і пристрої, які її туди записують.

Сервер підняти не проблема. Але безкоштовні сервера, сильно обмежені.
Локальний не обмежений, але який з нього толк, ви ж ним зможете користуватись тільки вдома.
Хоча може є якісь інші варіанти. Я тут не дуже плаваю.
І ще потрібні скрипти для сервера.

Я додаток тестував на локальному сервері, щоб не нагружати labspirt. Але ті скрипти, що я намалював, зовсім не такі. І я уяви немаю, що там відсилає, наприклад, Малюк, чи Дуплет.

P.S: Прийде Ігор, пояснить.

ИгорьTopic starter

Стоп, хлопці, стоп.
Мої МУПи, що керують НБК, звертаються на сервер що п'ять секунд. Це дає змогу керувати процесом дистанційно та оперативно міняти всі потрібні коефіцієнти. Це - система дистанційного керування, налаштування та спостереження.
Відчуваєте? Кожні п'ять секунд. 
Перевантаження сервера нема.

Але я не про це. Треба чітко розрізняти проблеми керування, безпеки та інформації, сповіщення. 
Мені здається, ви хворієте дитячою хворобою бажання бути частиною процесу, її гвинтиком.
Інформація про проблеми має бути переданою за пару секунд, але не користувачеві, а на виконавчий пристрій - реле, клапан, тощо.
Наприклад... рідина на підлозі - стоп нагрів, стоп насос автономки або клапан подачі води, стоп клапан відбору. Плюс бім-бом на дзвіночок поруч та знак оклику на сервер. Хазяїн, що знаходиться поруч, почує дзвоник одразу, але це не команда йому до дії, як цуцикові, а доклад. "Була небезпека, все зроблено по інструкції, при нагоді приділи мені кріхту дорогоцінної уваги".Все.
В цей час малюк, що керує охолодженням, або буде вимкнений разом з насосом охолодження, або лишиться працювати, та за деякий час побачить, що нагріву вже нема. Що таке, що так, за декілька хвилин сервер надішле хазяїнові повідомлення. Якщо хазяїн знаходиться поруч, йому цей доклад не потрібен, він вже в курсі. А якщо далеко....
Я впритул підійшов до головного.
Якщо хазяїн дізнається про аварійну зупинку за хвилину чи за десять, що зміниться?

Serhiy

Раніше при виході температури за певні межі, пікала сигналізація, я біг і накручував регулятор напруги на помпі.
Тепер, коли цим займається Малюк, спрацювання Alarm, це вже не сигнал про те що потрібно терміново діяти.
Причина спрацювання сигналізації перегріву  - наслідок не потрапляння води в систему охолодження, через проблеми з помпою, або через проблеми з водопроводом. Не те не інше не вдасться налагодити за хвилину, адже термодатчик на тса спрацює швидше і взагалі зупинить процес.
Потрібно погодитись з тим, що Alarm від Малюка це епітафія, яку можна спокійно прочитати в кінці одного процесу і перед початком наступного. І справді, для попереднього процесу вже нічого не зміниться від того, як швидко я її зможу прочитати за хвилину чи за 10.
Всегда

SMF spam blocked by CleanTalk