Автономка для РК

Автор Anti8, 07-09-2022, 16:24:02

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

Цитата: Володимир2916 від 08-10-2025, 22:26:21Яка частина кондиціонеру потрібна?Якої мощності?Щоб могла утилізувати 3.5 квт напруги тену
Мені Ігор робив з 12ки зовнішній блок, 2,7 кВт легко. Тобто зовнішній блок з 18ки буде те що любиш
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Сергій Леонідович

Цитата: Delta від 08-10-2025, 22:35:00Сама класна автономка, це тепла підлога! Як що є можливість, то краще тепла підлога, чим кондєй..
Я робив автономку з системи опалення квартири, теж чудово поралася

vova0869

Краще 24 блок.На вирiст i запас .

гуральник

2,7 кВт і внутрішний 18 справиться, але як каже класик: запас жопу не їбе.)
Любіть життя. Повторення не буде...

GRIP

Хлопці ,якщо я не спец по кондіціонерах , для мене це нічого не каже '' 18 блок чі 24 блок а може 12 блок'' це ви кому пишете? Людині яка просто питає , хочу автономку на потрібну енергію роботи ? Зробить фото, розміри, що це таке? Добре підлога , яка площа? Я на восьмому поверсі роблю теплу підлогу в туалеті і в ванній кімнаті. Цего достатньо. ?Ця порада для кого?
Оскільки істина в вині ,частина їй уже в мені.
 Глупість це не відсутність ума, це такий ум.

Сергій Леонідович

Цитата: GRIP від 10-10-2025, 16:39:33Хлопці ,якщо я не спец по кондіціонерах , для мене це нічого не каже '' 18 блок чі 24 блок а може 12 блок'' це ви кому пишете? Людині яка просто питає , хочу автономку на потрібну енергію роботи ? Зробить фото, розміри, що це таке? Добре підлога , яка площа? Я на восьмому поверсі роблю теплу підлогу в туалеті і в ванній кімнаті. Цего достатньо. ?Ця порада для кого?
18-24 це потужність в BTU, тобто здатність кондєя утілізовать тепло. Тобто навіть 9тка, теоретично, може з'їсти три киловати, 12тк та 18тка, залюбки. (Для перекладу БТУ в кіловати (кВт) треба показник в БТУ поділить на 3412 (1 кВт = 3412 БТУ/г)

Игорь

Цитата: Володимир2916 від 08-10-2025, 22:26:21Яка частина кондиціонеру потрібна?Якої мощності?Щоб могла утилізувати 3.5 квт напруги тену
Автономка починається з дистилятора. Щоб зробити автономку, або просто відповісти на твоє питання, потрібна інформація про дистилчтор. 
З.5 кВт потужності - це лише половина інформації.  Треба ще дізнатись спроможність, здатність дистилятора віддавати тепло. 
Деякі поширені холодильники, наприклад, кожухотрубні,  фізично не здатні ефективно віддавати тепло.  
Як перевірити дистилятор на здатність працювати з автономною? 
Треба запустити його в роботу на воді (але при можливості краще на бразі), на потрібній потужності, та дати на вхід теплу воду з температурою 35-40 градусів. 
Потік води має бути якнайменшим, але таким, щоб на виході самогону не було проривів пари, а сам дистилят не був занадто гарячим. 
Потім  треба заміряти температуру води на виході охолодження
Якщо вона буде віща за температуру на вході на 15-20 градусів, все добре, автономне охолодження можливе.
Якщо ні - то ні, треба приділити увагу дистилятора, збільшити його ефективність, щоб він міг прогріти воду до 60-70 градусів з холодним дистилятор та без проривів пари 
Якщо дистилятор ефективний, то можна оцінити який саме блок, з якими цифрами BTU потрібен, але і тут не все так просто. 
Якщо температура повітря 40 градусів, в дистилятора взмозі прогріти воду лише до 45 чи 50 градусів, то хоч три 24-ки одночасно використовуй - толку не буде.   
Володимир, якщо буде інформація про ефективність твого дистилятора, можна буде продовжити спілкування.  
До чого я веду. 
Ти вже отримав рекомендації про блок 18, в краще - 24. 
З одного боку, я підтримую такі поради, але одразу шукати та купляти блок не раджу, щоб не було потім неприємних сюрпризів

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

taxidermist

Якщо можна і я викладу пару думок.Напевно я як і більшість новачків які пройшли від бідона з змієвиком до колон і купились на супер пропозиції в інтернеті -маючи вже деякий досвід (читанням пів року цього форуму теж дуже допомагає) хочеться якіснішого продукту і отримувати його на більш менш якісному обладнанні.перша проблема-колона.Якісної насадки про яку тут багато обговорювали придбати немає де,дефлегматор теж саме.Друга проблема це охолодження.Автономка теж в приорітеті.Зібрати систему- кондиціонер,насос.датчики не проблема ,а проблема щоб ця система була контрольована,безпечна і щоб не сидіти біля неї годинами .Як я зрозумів Ігор вже цим не займається ,а в інтернеті те що рекламують це не автоматика а просто якісь крутилки.І це одні з небагатьох  питаннь на які я поки що відповіді не маю, а час іде

SAMSON

Цитата: taxidermist від 12-10-2025, 19:57:17.Друга проблема це охолодження.Автономка теж в приорітеті.Зібрати систему- кондиціонер,насос.датчики не проблема ,а проблема щоб ця система була контрольована,безпечна і щоб не сидіти біля неї годинами .Як я зрозумів Ігор вже цим не займається ,а в інтернеті те що рекламують це не автоматика а просто якісь крутилки.І це одні з небагатьох  питаннь на які я поки що відповіді не маю, а час іде
Дивись давно колись так само читав форум , і мав зовн блок кондюка і заказав тоді якраз і Малюк і його товариш Карлсон були створені , але можливо і тепер ще спитай у Ігоря хоч Малюка може зробити , бо інакше треба альтернативу якусь шукати 😉

Игорь

У мене ніколи не було "складу готової продукції", нема і зараз. Але якщо потрібен Малюк, Карлсон, або Фанкойл, вони з'являться за пару-трійку днів. 
Володимир 2916, ти бачив такі графіки?

Игорь

Це працює Фанкойл.
Він керує одночасно насосом та вентилятором в автономія, та водні секунд 20 надсилає на сервер дані про стан процесу. Сервер збирає таку інформацію за добу, ти можеш будь-який відтинок часу.
На спопереднбому скриншоті можна побачити, що аварійна декілька годин працювала, потім була зупинка, а просто зараз знов працює.
На скріншоті нижче - шість годин сьогодні.

Игорь

Зверни увагу. 
Температура гарячої лінії (тобто на вході в автономку) була налаштована на 62  градуси. Фактична температура, ії показує верхній графік), не відхиляється від завдання навіть на чверть градуса.
Для цього автоматика змінювала оберти насоса, і ці зміни можна побачити на другому графіку.
Третій та четвертий графіки - це те саме, але для холодної лінії на виході з автономки. Третій - це температура ( призначена 40, фактично коливається в межах пів-градуса навколо завдання), та оберти вентилятора, які змінювала автоматика.
Цікаво ще детально подивитись момент початку охолодження.

Игорь

Охолодження увімкнулось сьогодні опівночі, вхід в  режим охолодження відбувся плавно, м'яко, без суттєвого "зашкалу" температури ані на холодній, ані на гарячій лінії. 
Я до чого веду. 
Так працює Фанкойл. 
Малюк, та Карлсон керують відповідно насосом та вентилятором. Керують по такому самому алгоритму, але не відправляють даних на сервер. 
Якщо ж необхідність, можу зібрати будь-ще з цих трьох варіантів, або навіть зробити повну систему охолодження під ключ, якщо пришлеш мені зовнішній чи внутрішній блок. 

SMF spam blocked by CleanTalk