Из личной переписки.

Автор Игорь, 11-10-2022, 05:53:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Я не згоден з тезою, що це два парових відбору.
По-перше, це введе плутанину і непорозуміння при обговоренні.
По-друге, це по суті не так.
Якщо дефлегматор конденсує пару частково, то ми маємо два вихідних потока з нього - вихід рідини знизу, та вихід пари зверху. 
Доречі, флегми в повному сенсі, тобто повернення в куб, нема.
Це цікаво, бо дефлегматор втрачає назву, він в цьому приладі не відділяє флегму, а розділяє потік пари на два потока, різних по складу. 
Доречі, якщо такий дистилятор поставити на ББК, то отримаємо те, що Батарейкін називає шаровим відділенням головних домішок.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Це інструмент з широкими, але з невивченими можливостями. 
Ми не знаємо ані в якій пропорції ділити потоки, ані звідки брати цяцю, а звідки - каку, ані як змінювати параметри по мірі зменшення вмісту спирту в навалці.
Але досвіди вже йдуть. Я про них вже писав.

vova0869

Зрозумiв .Потiк пара дiлиться на двi частини одна е парою а друга рiдиною .Тодi на царгу поставити вузол вiдбору по рiдинi з доохолоджувачем далi прохiдний дiмрот керований малюком ну i вище вiдбiр по пару .Я це горожу для эксперементiв щоб зiбрати схему Игора з тих вузлiв якi вже е .

ИгорьTopic starter

Знов ні. Вузол відбору по рідині передбачає, що певна доля рідини буде відібрана, а решта повернеться в куб. Це не передбачається.  
Йдеться про першу перегонку. 
Все, що вийшло парою з куба, назад вже не має повернутись.  
Цей потік ділиться на дві частини - більш міцну, та менш міцну.  Пропорцію можна резульувати потоком води. 
Більш міцна містить ВСІХ домішок на літр спирту в декілька раз  більше, Ніж менш міцна. 
Всіх за виключенням двох  - метанолу та фурфуролу. Але перший у нас не накопичується в значних кількостях, а другий скоріш бажана домішка, ніж небажана, особливо для зернових дистилятів.

SMF spam blocked by CleanTalk