Как эффективно работать на колоне 3 дюйма

Автор ГонщикФормулы, 19-10-2022, 22:31:51

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

yrabarskiy

Цитата: Игорь від 09-01-2023, 06:37:07Сейчас исследую подобную ситуацию и прихожу к выводу, что воздух из такой колонны часами не вытесняется

Стосовно витіснення повітря з куба, у якому залишається вільного об'єму 30 л, та колони ДУ-60, вчиняю наступні дії:-
- до моменту закипання у кубі навалки, забезпечую його сполучення з атмосферою  (відкриваю аварійний клапан, яким обладнана кришка для заливу).
Коли температура навалки  доходить до кипіння, але ще не закипіла, із куба починається витіснення наявного повітря. Через 4 мм отвір клапана це дуже добре відчувається по теплому струменю цього повітря. Через декілька хвилин у невидимому струмені  починають з'являтися видимі парові проміжки.
     Із ТЗА також  чується шипіння повітря.
Далі струмінь із куба стає більш видимий та шумний. Чекаю, доки встановиться безперервний паровий струмінь.Куб обладнаний манометром тиску і коли стрілка доходить до 2 кПа клапан закриваю. У цей час струмінь із ТЗА посилюється (охолодження не вмикаю доки тиск не підвищиться до 3 кПа).коли включаю охолодження тиск знижується до 2 кПа і поступово доходить до налаштованих для роботи 3 кПа.
Хмільна вода не приведе до добра!

Батарейкин

Цитата: Игорь від 09-01-2023, 06:37:07Тут Lazy вспомнили...
ну речь то не о лази...
и методика то не его.
просто он тему создал

Цитата: Игорь від 14-02-2014, 00:12:05

Очистка самогона маслом - весьма эффективный прием, но разбавление самогона перед такой очисткой обязательна. Высшие сивушные спирты, от которых избавиться перегонкой невозможно, очень не дружат с водой, но очень дружат с маслом, и охотно переходят из разбавленного самогона в масляную эмульсию.
Кто-то писал про холод... если перед такой обработкой самогон сильно охладить, эффект усилится, так как при понижении температуры растворимость сивухи в воде падает и она охотней сбежит в масло.
Кто заинтересуется этим методом очистки, рекомендую почитать о такой очистке в книжке Дорош-Лысенко.
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Диоген

Цитата: yrabarskiy від 09-01-2023, 09:32:52

Стосовно витіснення повітря з куба, у якому залишається вільного об'єму 30 л, та колони ДУ-60, вчиняю наступні дії:-

Обратите внимание на этот опыт, в будущем он станет правилом.

добавлено: 10-01-2023, 07:51:53

P.S. Предварительный внешний нагрев царги упростит и ускорит процесс развоздушивания.
Брауншвейгские спирали Гроссе-Ётрингхауза

Батарейкин

Цитата: Диоген від 10-01-2023, 06:54:26Обратите внимание на этот опыт, в будущем он станет правилом.
думаю это не сокращает ни времени... и не увеличивает количества воздуха из бака и царги
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Диоген

Цитата: Батарейкин від 10-01-2023, 14:22:41
думаю это не сокращает ни времени... и не увеличивает количества воздуха из бака и царги
Почему? Давай подробнее.

Батарейкин

в связи с малом сопротивлением воздущному потоку насадки в царге.

у меня валяется в гараже 1500*52 с насадкой.
буду в гараже подую.
уверен ртом легко продувается

Диоген

Цитата: Батарейкин від 10-01-2023, 15:35:39
в связи с малом сопротивлением воздущному потоку насадки в царге.

у меня валяется в гараже 1500*52 с насадкой.
буду в гараже подую.
уверен ртом легко продувается
Сильно не затягивайся. :)
Как говорит Игорь - "Мимо кассы". Рекомендованное рабочее давление колонны 10 -20 мм. рт. ст.(зависит от размера насадки). Травленая насадка никогда не бывает сухой, даже флегмы не видевшая, она впитывает влагу из воздуха(гигроскопичность).  И если насадка осталась мокрая после крайней перегонки, то воздух из неё никогда не выдавишь, пузыри удерживаются в капиллярном слое. Замкнутый круг.
Насадку надо сушить.
Прогрев царгу градусов до 60 -70 (пока греется куб) мы выпариваем жидкость и освобождаем воздух из плена.  Когда пар, "даст пенделя" воздуху, дойдет до дефлегматора и появится флегма - выключаем нагрев колонны и снижаем мощность нагрева куба. Загрузка колонны идет сверху, ректификация началась. Работает весь слой насадки.
Мне нравится.

ГонщикФормулыTopic starter

А если насадка не травленая? Или на таких уже не работают)))

Диоген

ГОГа

Выходит, что под теплоизоляцию царги колонны нужно намотать между двумя слойками изолятора нихромовую спираль для обогрева предварительного.
..или разогреть куб почти до кипения, открыть клапан куба и продуть колонну феном, воздухом нагретом эдак градусов до 100..
Диоген, а как ты прогреваешь колонну?
Единственный "грех" на земле - это глупость

Диоген

Если мотать нихром, то на саму царгу, через стеклоткань. По другому не практично.
Игорь обозначил проблему, yrabarskiy поделился опытом, я вижу перспективу и предлагаю вариант решения. Будет время, испытаю на практике.
К стати, у Креля есть похожее, только там решали проблему пристеночного (стр. 403):

Spoiler
[attachimg=1]
[close]

vova0869

А если поставил тройник или вварить штуцер и продуть термофеном 300-500 градусов а потом заглушить .

ГОГа

Единственный "грех" на земле - это глупость

vova0869

yrabarskiy

Цитата: Диоген від 10-01-2023, 23:23:34Насадку надо сушить.
Прогрев царгу градусов до 60 -70 (пока греется куб) мы выпариваем жидкость и освобождаем воздух из плена.  Когда пар, "даст пенделя" воздуху, дойдет до дефлегматора и появится флегма - выключаем нагрев колонны и снижаем мощность нагрева куба. Загрузка колонны идет сверху, ректификация началась.

Стосовно попереднього опису.
     Тепер є ще одне ноу-хау в продовження цих дій. Це штуцер 1/2 з шаровим краном розташований в низу дефлегматора. Він зазначений для пропарювання колони без її демонтажу з куба, чи зняття самого дефлегматора. А можливо і таке застосування.
      Суть в тому, що коли повітря із куба витісняється в колону воно не конденсується і виходить через ТЗА, а коли повітря витіснене, то  спиртові пари потрапляючи в колону починають одразу ж внизу  конденсуватися на поверхні насадки. В подальшому насадка прогрівається і спиртовий конденсат перевипаровується. Він знаходячись у паро-крапельному стані і доходячи до дефлегматора, який поки не охолоджується, виходить назовні через ТЗА. Однак, т.я. ТЗА має прохідний отвір 4 мм, то створюється відповідний опір, в наслідок якого починає підійматися загальний тиск. Про це я писав попередньо. Відповідно дуже швидко починається захлин колони. Тому, щоб його уникнути на допомогу приходить вищезазначений штуцер з краном, у якого прохід не 4мм, а 15. В подальшому парокрапельна спиртова суміш крізь нього покидає колону, забираючи з собою і повітря і найїдючіші голови. Повернення їх в колону майже немає.
     Щоб уникнути від таких дій сильного смороду, до крана підєднав сантехнічний гофрований нерж. трубопровід, який проходить спіраллю в 120 мм пластиковій метровій трубі. Там цей сморід і конденсується.
     Перевага такої конструкції ще й в тому, що коли під час відбору голів, деякі колеґи  застосовують короткочасний збільшений відбір, чи струс рівноваги в насадці, то всерівно більша частина спирту повертаються в колону. Відповідно ККД невеликий, на відміну від такого варіанту..

Що скажете?

Хмільна вода не приведе до добра!

SMF spam blocked by CleanTalk