Кава

Автор Бандерівець, 16-03-2023, 13:43:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

БандерівецьTopic starter

Gourmet, Бачу ти розбираєшся в кофемолках.Я уже 3-й тиждень вибираю. Хочу з плоскими жерновами і щоб молола в порох, для турки. Мені порадили цю кофемолку Giota (Turin) DF64. Що скажеш?

БандерівецьTopic starter

Тільки, що всліпу продегустував дві однакові кави від різних продавців.

Кава була Ефіопія Yirgchecheffe

1. Koffen, на запах спершу віддавало якимось милом, а потім зрозумів, що це квіткові нотки. Вони мені якраз і несподобалися. На смак одинакові, але квіткові нотки замітні
https://koffen.com.ua/coffee/efiopiya-yirgchecheffe/

2. knbk. На запах, як звичайна кава, на смак теж
https://knbk.in.ua/ua/p477019017-arabika-efiopiya-jorgachef.html

З дегустації зрозумів, що кава від  knbk краща, буду тепер там брати каву, хоча вона і дорожча. Але грань дуже мала.

Але в мене зараз в дома 14 сортів кави, навіть незнаю що з нею робити, буду пити до нового року

P.S. Говорив по телефону з knbk, вони сказали що дуже багато факторів на смак та запах впливають, сьогодні наприклад вам сподобалась наша каву, через місяць може бути навпаки. Чи якщо взяти інші сорти то може бути по різному.

БандерівецьTopic starter

Ще таке зауважив.

Як дегустувати в сліпу, кави різні, але коли ти їх окрумо пєш то вони всі хороші

БандерівецьTopic starter

Три тижні мук по вибиранню кавомолки доходять до завершення. Накінець вибрав, на цьому тижні має приїхати в Україну, а потім до мене.

Хотів кофемолку лише з плоскими жерновами(в них помол не розкиданий по фракціях). Також вона мелеть каву в порошок для еспрессо. Важко було знайти непрофесійну(професійні непідходили бо вони дуже ввеликі) кавомолку для дому

Giota df64e

Ціна 15800 грн.
Опис   https://www.espressooutlet.net/espresso-outlet-blog/turin-df64e-in-depth-review/

ГОГа

Володя, тоді і кавоварка має бути відповідного рівня!
Единственный "грех" на земле - это глупость

БандерівецьTopic starter

Цитата: ГОГа від 17-05-2023, 19:29:12

Погоджуюсь, але я не хочу кавоварки, мені не подобається еспрессо.

Я тобі казав, що мені найбільше подобається кава так робити:

На 150 мл. води, мелемо 15 гр. кави, заливаємо каву в термогорня, накриваємо кришкою і чекаємо біля 20 хв. А тоді пємо, так мені найбільше подобається.

В турці я готую каву коли роблю латте, тому, що для латте потрібно каву злити з осаду.

Турка за 1500 грн мені супер підходить

фотограф

Цитата: Бандерівець від 12-05-2023, 19:07:372. Сиропи.
- Бомбезний сироп кокосовий та карамельний.
- Лісовий горіх середній, на любителя.
- Солона карамель нормальна, оцінка 4.
- Шоколад так собі, мені не зайшов.
- Ризький бальзам повна фігня.
Тільки вони солодкі виявилися, я один купив, піде дружині у якесь печиво.  Так що ароматизовану каву сироп не замінить, хіба хто з цукром п'є.

добавлено: 17-05-2023, 20:16:19

Цитата: ГОГа від 17-05-2023, 19:29:12
А кавові зерна так взагалі сташно уявити
Наскільки я пам'ятаю, вся ця тема з фракціями почала нав'язуватися споживачам в останні роки, на новомодні аєропреси, фільтркави. До речі,  воду теж треба спеціальну :)

Gourmet

Цитата: Бандерівець від 17-05-2023, 09:52:07
Gourmet, Хочу з плоскими жерновами і щоб молола в порох, для турки. Мені порадили цю кофемолку Giota (Turin) DF64. Що скажеш?
Я особисто працював лише з тою, що описав (ручна, конічна).  І я п'ю еспрессо, а не по турецьки. Можу лише потеоретизувати. З плюсів побачив заточенність під домашнє використання: компактність, стаціонарна продувка (це зручно). Жернова там плоскі 64, підходять mazzer-овські, хоча там стоять китайські. Плюсом є те, що можна поставити жернова виробника SSP, але вони коштують дорого і на такому діаметрі приріст буде невеликий. З мінусів слабенький мотор, в комерційних мотор потужніший. Немає інформації з приводу оборотів, могли їх нагнати, щоб компенсувати слабкість двигуна, та й взагалі питання з приводу його ресурсу і надійності. Думаю, що по якості помолу вона не відрізнятиметься від комерційних фіоренцато ф64 чи мазер міні, користуватися df64 буде зручніше, термін служби менший навіть ніж в б/в комерційної. Натрапив на ютубі на порівняння з niche zero, в якої конічні 63мм жернова, так там автор звернув увагу, що на niche zero більше тіла, насиченності, хоча може це більш актуально для еспрессо.  З задачею молоти в порох для турки справиться, але чогось такого чекати не варто. Якщо хочеться більшої якості, то раджу дивитися на більші діаметри жерновів і унімодальну їх заточку ( приклад унімодальної заточки mahlkonig k32s).

добавлено: 17-05-2023, 20:55:46

Для кави по турецьки гарна кавоварка Beko bkk2300. Там спеціальна чашка і інфрачервоний контролер чи то температури чи то пінки, вже не пам'ятаю. Батькам таку купив, вони все життя готували в турці, казали нічого нам іншого не потрібно, а зараз тільки цією і користуються.

добавлено: 17-05-2023, 21:00:20

А зерна гарно готують на baristasteel. Звичайно, зерна потрібно підбирати під свій смак, а він там дуже різний. Knbk я не пробував.

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 17-05-2023, 19:33:05На 150 мл. води, мелемо 15 гр. кави,
круто
сердце не лопнет?

я думал ты на 250мл 3грамма ложешь ))) или кладешь
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

БандерівецьTopic starter

Цитата: Батарейкин від 18-05-2023, 01:18:08
Цитата: Бандерівець від 17-05-2023, 19:33:05На 150 мл. води, мелемо 15 гр. кави,
круто
сердце не лопнет?

я думал ты на 250мл 3грамма ложешь ))) или кладешь

1. Я пю каву арабіку 100%(низький вміст кофеїну), або каву без кофеїну "Колумбия Decaf". А для Орисі роболю каву з рабустою, бо вона хоче зранку бути бадьорою

2. Для еспрессо під рожок беруть 18 гр. кави

БандерівецьTopic starter

Тільки що в сліпу продегустував каву заварну та з турки. Кава з турки має більший арома, та відчувається кислинка. Кислинка все псує

Мені більше сподобалася кава заварна, але це все на любителя, що кому подобається.

Наприклад моїй дочці більше сподобалася в турці

Сергій Леонідович

Цитата: фотограф від 17-05-2023, 20:04:43А кавові зерна так взагалі сташно уявити
Для цієї кавомолки, тільки Kopi Luwak  :)
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ДимаС

Цитата: Бандерівець від 18-05-2023, 13:24:14
Тільки що в сліпу продегустував каву заварну та з турки. Кава з турки має більший арома, та відчувається кислинка. Кислинка все псує

Мені більше сподобалася кава заварна, але це все на любителя, що кому подобається.

Наприклад моїй дочці більше сподобалася в турці
не розумію тих хто не любить кислинку у каві. Пив би ти еспресо - зрозумів би ту гармонію та баланс... Кава без кислинки - не повна у букеті. Але смаки різні, то ж підбирай різну.
Як на мене занадто дохуан уваги каві.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ГОГа

Цитата: ДимаС від 18-05-2023, 14:23:55Як на мене занадто дохуан уваги каві.
Чекай, друже, ще до води не дійшли..., до степеню прожарки, до витримки після прожарки...
Единственный "грех" на земле - это глупость

ДимаС

То тре тоді і рекомендувати купити кілька кг зеленої кави та вчитись вдома обсмажувати її з різною інтенсивністю, різного ступеню обсмажування, при різній температурі - оце досвід гарний
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk