Картоха.

Автор andy, 28-02-2024, 00:54:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 29-02-2024, 21:56:47
Цитата: Сергей Леонидович від 28-02-2024, 17:27:38
Цитата: Бандерівець від 28-02-2024, 13:01:06В мене подібна але з Алі, хєрня повна
в мене комбайн картошку чистить  :)

Хочу дуже комбайн чи як у тебе робот але кощтують вони просто дофіга. Зараз дуже складний час і трати гроші не має бажання. Невідомо що ще буде
та вже ж є
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

andyTopic starter

Цитата: makrak80 від 29-02-2024, 21:21:50викладай рецепт ..
Я готував три рецепти, два дольками, а один шайбами. Всі смачні, тільки шайбами найменше кипятити, і справді хрумкі огурчики.
Здається по цему рецепту. Уточню, бо як правило найсмачніше записую.
https://youtu.be/cCdu1bnx21s?si=UgYu9sbSU7gD6m0o
Деньги под ногами, сумей поднять.

makrak80

Як раз тільки що його дивився ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Игорь

По дорозі в Затоку, коли траса впирається в Дністровський лиман, є село Роксолани.  Там росте чудова, дуже смачна картопля. Цікаво те, що якщо ту саму картоплю садити у іншому місті, такого смаку вже нема.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

Воно з усім так як з винами контрольованого найменування за походженням. Але мало хто звертає на те увагу.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Дмитрик

Є у нас під Києвом,в Немішаєво,інститут картоплі.Років 15 назад,може більше,набрав там з 10 сортів.Вони самі попереджають-не на всіх грунтах отримаєш результат по кожному сорту.
В мене прижились сорт червоної картоплі під якимось номером-назви ще не було.І сорт білої-назви вже не згадаю.
А потім в понребі перетрахалось все-на весні пару сортів впізнали-посадили окремо,а потім все впереміщку))))
Зараз вже третій рік не саджу-дурна справа,земля глинище одне,удобрити немає чим,роботи з нею і ядів.....
Зараз через товариша замовляєм з Чернігівщини.Біла Росса.
У них на полях товарна на продаж-там хімія і машинна обробка,а для себе вони хоч і під плуг садять та доглядають по іншому.

Бандерівець

На волині дуже смачна картопля, там грунти пісчані. Може тому там де Ігор описує так само пісчаний грунт і така смачна картопля.

фотограф

Цитата: ДимаС від 01-03-2024, 04:47:20
Воно з усім так як з винами контрольованого найменування за походженням. Але мало хто звертає на те увагу.

У нас все простіше, скільки себе пам'ятаю була "жовта", "червона",  "біла",  "синєглазка", "сорокаденка" :D  Жовта та червона завжи гарні, біла частіше гімно (зате велика), та "синєглазка"разварюється, сорокоденка зрозуміло - рання.  Такий місцевий АОР :D
Може тому що сіл навкруг валом, там не промислово але "для себе по гектару"  у кожного, все це там не з'їдається, по весні даром роздається мішками кому треба,  в місті теж квест - ну  візьми  відро -два на посадку. Все це  перемішується та нічого ніколи не вироджується. Це ж просто звичайна, завжди однакова картопля, котру з кожним роком їмо все менше, але саджаємо стільки ж , традиції непорушні ...

andyTopic starter

Цитата: фотограф від 02-03-2024, 12:29:37У нас все простіше, скільки себе пам'ятаю була "жовта", "червона",  "біла",  "синєглазка", "сорокаденка"
То давно було. Колись і полуниці, і капусти і всього іншого, були відомі всім сорти. А зараз скажи кому меньше тридцяти років за сорти які були. 
Називається забудь що було. Я вище писав, що приблизно років 15 назад, багато картоплі стало гівном на ринку. Прийшли сорти на врожай, ГМО всякі гібриди. І це не тільки  картоплі стосується.

andyTopic starter

makrak80,  я крутив три рецепти і всі вийшли бомба.
По тому відео, з своїми додатками. А саме.
Я боявся що взорвутся банки і варив хвилин пять, перший раз. Вийшло смачно. Огірки не були хрумтячі.
Другий раз добавивив раді приколу кабачки. Тоб то пополам з огірки, кабачки кубіком 1см*1см, і трошки солодкого перцю кубиками.
Вийшло щось таке цікаве, що капець. В одночас і з перчинкою і солодкого. Для жінок бімба.
А третій рецепт як на відео, просто прогрів. За крутив.
Реально, наче свіжі огірки на смак.

Пи си, я як Андрій Жук, вже стаю.

makrak80

Цитата: andy від 09-03-2024, 13:35:34Другий раз добавивив раді приколу кабачки.
Дружина робить кабачки кубіками в сацебелі , що в АТБ продають в прямокутних банках , виходить дуже смачно ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

andyTopic starter

Цитата: makrak80 від 09-03-2024, 17:10:55що в АТБ продають в прямокутних банках
Будемо вважати вдалою шуткою..

Хтось

Цитата: andy від 29-02-2024, 18:04:53
Цитата: makrak80 від 28-02-2024, 09:41:11Чистити не треба , тільки добре вимити
Картопля взагалі цікавий овоч, дуже багато залежить від землі, регіону, сорту.
Одна вариться буквально хвилини, інша як скло, пів дня варити треба, і один фіг фігня.
У нас тут на півдні, дуже смакує мені Слов'янка, Королева Анна, Коннект, на ранню( до речі сьогодні посадив для себе) Рівьєра.
Ми торік саджали Рівьеру, Гранаду, Пікассо, Королеву Анну, Арізону по 2-3 рядки кожної. Найбільш смачні перші 3. У нас не південь, земля ще мерзла місцями.
Ось фотка з торічного сезону

andyTopic starter

Цитата: Хтось від 18-03-2024, 22:20:51Ми торік саджали Рівьеру, Гранаду, Пікассо, Королеву Анну, Арізону
У нас на ранью саджають рівьєру та тірас в основному.
А так, на зиму в основному словьянка, взагалі є багато сортів, я не займався картоплею, другі культури вирощував.Купував раніше, а це для себе вже під плівку трохи посадив рівьєри.

SMF spam blocked by CleanTalk