Затор по червонй схемі для лінивих

Автор гуральник, 31-03-2024, 18:16:29

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vova0869

Да зерно фуражне кодзi давав 250 г на 40 кг зерна ,заводились швидко активна фаза днiв 5 пiд гiдрозатвором .Бродили мiсяць .Я один раз робив бо зерно треба було кудись дiти.

Назим

Цитата: voffka75 від 01-04-2024, 20:52:31Скількі тримав? Кукурудза мінімум три тиждня
это сбраживание?
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

voffka75

Цитата: Назим від 01-04-2024, 21:14:20это сбраживание?
Да. Но это кукуруза. Она дольше всех. Быстрее всех рис. Кодзи под него заточены. Есть разные способы ускорения, при желании можно ускорить до одной недели. Но я не вижу в этому смысла, потому, что кодзи это именно ленивая схема. ничего не делать, смысл их в этом.

добавлено: 01-04-2024, 21:23:26

Цитата: vova0869 від 01-04-2024, 21:10:39зерно фуражне
дробив?

гуральникTopic starter

Цитата: voffka75 від 01-04-2024, 20:52:31Кукурудза мінімум три тиждня
Якщо зробити так як описую у першому пості, то  на кодзях 4-5 днів.
Але за той час справляються звичайні зернові дріжджі.
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Звiсно дробив на зернодробилцi два рази . Мука не вийшла але мiленько вийшло .40 кг заливав 60 л кипятка розмiшував та запарював двi години розбавляв холодною водою при 25' вносив кодзi . Зерну було два роки але не зiпсоване .Може зерно таке .Головне це досвiд . Джин вийшов гарний але на винограднiй основi краще як для мене .

Сергій Леонідович

Сьогодні намолов кіл з 40 якогось зерна, що знаходив в гаражі, одне точно пшениця, одне якесь зелене, чи вітчизняний солод, чи жито, покупав все ще до окупаціі, не зіпсоване, завтра може запарю, подивимось що вийде. Запарю як завжди: на 40 кг. 40-50 літрів окропу, 2 години, перемішать, води до 1х4, 24 градуси і кодзі, вони в мене в морозилці уже з років п'ять, тому дам 10 грам на кг. отей во, що я там намолов :)
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

гуральникTopic starter

Цитата: Сергей Леонидович від 02-04-2024, 14:53:27Запарю як завжди
Запарювати потрібно малу порцію і добре накривати.
Після осолодження можна засипати у більшу посудину.

Сергій Леонідович

Цитата: гуральник від 02-04-2024, 15:20:49
Цитата: Сергей Леонидович від 02-04-2024, 14:53:27Запарю як завжди
Запарювати потрібно малу порцію і добре накривати.
Після осолодження можна засипати у більшу посудину.
так і планую, в перегонном кубі буду запарювать, а туди більш чим 20кг. сировини не улізе

Гад

В Вас за стіко років нема ПГ і ємкості з барботером?

Сергій Леонідович

Цитата: Гад від 02-04-2024, 16:43:35
В Вас за стіко років нема ПГ і ємкості з барботером?
це до кого питання? Якщо до мене, то навіщо воно мені? В мене є пвк на 100 літрів з мішалкою, парогенератори в мене теж є, от гадство, барботера нема! Але якось обходився

ДимаС

Сергію Леонідовичу, думаю до вас питання ;)
А я наприклад не пішов шляхом барботера та ПГ, а таки дяка форумчанину - перейшов на ПВК по червоній схемі, ну а для білої схеми є й ПВК й пивоварка з тим може допомогти...

добавлено: 02-04-2024, 17:19:23

Мені чомусь парогенератори - це щось стьомне... пара, тиск... Ну типу не для домашнього використання.
Хоче перечитавши гілку про створення НБК бачу що саме для зернових - це безальтернативне рішення.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Сергій Леонідович

Цитата: ДимаС від 02-04-2024, 17:18:11
Сергію Леонідовичу, думаю до вас питання ;)
А я наприклад не пішов шляхом барботера та ПГ, а таки дяка форумчанину - перейшов на ПВК по червоній схемі, ну а для білої схеми є й ПВК й пивоварка з тим може допомогти...

добавлено: 02-04-2024, 17:19:23

Мені чомусь парогенератори - це щось стьомне... пара, тиск... Ну типу не для домашнього використання.
Хоче перечитавши гілку про створення НБК бачу що саме для зернових - це безальтернативне рішення.
Діма, я не знаю, чи є щось, чого в мене нема, а, нема триголової, як в Батарейкіна, все решта є, і не в одноразової кількості. Оту всю херню з паром, барботерами, не використовував, бо не бачив сенсу в цьому, коли є пвк, а пвк в мене вже стілько років, що і не пам'ятаю, та і її використовую вкрай рідко, бо зернові роблю або з кодзями, а їм пвк не потрібен, або по білой схемі, а там теж, все без пвк працює, а фруктово-виноградними садибами на жаль не обзавівся

гуральникTopic starter

Цитата: Гад від 02-04-2024, 16:43:35В Вас за стіко років нема ПГ і ємкості з барботером?
Повідомити
Та чому немає, є.
Мій метод швидше.
І менш енергозатратний. ;)

Гад

Між ПВК та НПГ вибрав НПГ через те що за допомогою НПГ я затираю три куба по 250, 300 та 630 літрів, і можу поставити барботер в ємність з будь яким об'ємом, цим же НПГ переганяю на НБК без відстоювань і фільтруваннь, якщо брага занадто густа ставлю на куб 250 чи 300 літрів дистилятор та переганяю знову ж таки за допомогою НПГ, але це я вже давно не робив НБК справляється!

Сергій Леонідович

Цитата: гуральник від 02-04-2024, 20:03:21
Цитата: Гад від 02-04-2024, 16:43:35В Вас за стіко років нема ПГ і ємкості з барботером?
Повідомити
Та чому немає, є.
Мій метод швидше.
І менш енергозатратний. ;)
та по великому рахунку, то не дуже і твій метод, бо я так роблю вже з десяток років, десь писав про цю методу

SMF spam blocked by CleanTalk