Бочки 18л від ОЛПОЛ

Автор Fatum, 27-10-2025, 15:07:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

FatumTopic starter

Доброго дня спільното. Як любитель з невеликим досвідом хочу порадитися з досвідченими людьми. Маю в цьому році декілька видів плодових дистилятів, а саме абрикос, слива, чача, та яблуко. Хочу витримати в бочках але враховуючи невеликий об'єм +/- 20 літрів кожного постає питання з бочками. Хотів взяти Олпол, але такого об'єму не має, а є 18л перерізи з французьких б/у. То ж питання чи користувався хтось такими, і з під яких вин підійдуть під такі дистиляти. Р.S. Більші брати для мене сенсу не має, сировини більше не буває та і не вип'ється.

makrak80

А що тебе бентежить ? Перерези завжди користуються попитом , особливо з під вина ... Да і вони , бачу дешевше від 25ок . Бери  , не пожалкуєш !
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Вип'эться .Перерiз в твоему випадку кращий варiант . Портвейн ,херес це топ але цiна та обман теж не порадують .Тому бери щось простiше .

makrak80

Цитата: vova0869 від 27-10-2025, 15:59:02та обман
який обман , разі що ціна , олпол пристойна контора ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

FatumTopic starter

Цитата: makrak80 від 27-10-2025, 15:52:39А що тебе бентежить ? Перерези завжди користуються попитом , особливо з під вина ... Да і вони , бачу дешевше від 25ок . Бери  , не пожалкуєш !
Те що не пожалкую я розумію, вже тону інфи на форумі по цій темі перечитав 🤦🏻�♂️. Питання в тому чи є в когось практичний досвід саме цих бочок, і з під якого типу вина під який дистилят взяти? Там як мені сказали є декілька з червоних і декілька з білих.

FatumTopic starter

Цитата: vova0869 від 27-10-2025, 15:59:02Вип'эться .Перерiз в твоему випадку кращий варiант . Портвейн ,херес це топ але цiна та обман теж не порадують .Тому бери щось простiше .
Про який обман іде мова? Ціна прийнятна на Олполі. Стосовно простішого думав, але враховуючи велику позитивну репутацію Олпола, та гарний результат у великої кількості крафтовиків на їхніх бочках, експерементувати з дешевим і простим не хочеться. Шкода часу, сировини та роботи.

vova0869

Обман це коли перерiз оброблять ароматизатором хересу та продадуть набагато дорожче . Тому я раджу не шукати перерiз з хереса та портвейна .Не буде гарних напоiв в малих бочках це аксiома .Не виходить витримати в 20 л бочцi хоч 3 роки .А новi ще гiрше .Я починав з 15 л .Я не блохер я хочу вберегти тебе вiд своих помилок .

FatumTopic starter

Цитата: vova0869 від 27-10-2025, 16:38:35Обман це коли перерiз оброблять ароматизатором хересу та продадуть набагато дорожче . Тому я раджу не шукати перерiз з хереса та портвейна .

А що були прецеденти з обманом від Олпол? Я навмисне переріз і не шукав, думав взяти нові але якісні, та невеликий обʼєм якось сам продиктував такий варіант. Які альтернативні варіанти на вашу думку?

vova0869

Були але не олпол .Цей шлях проходять всi .Варiанти такi .Збирати дистиллят два роки та залиати 40-50 л бочку .Купити одну бочку перерiз та витримувати 1 рiк а з iншими пробувати кубики ,щепу .

FatumTopic starter

Ну те що обману повно то зрозуміло. Але мова про Олпол, тим паче саме Ви неодноразово на форумі рекомендували брати їхні бочки )))

vova0869

Це кращi Украiнськi бочки .Але в тебе малий лiтраж .

FatumTopic starter

Цитата: vova0869 від 27-10-2025, 17:12:27Це кращi Украiнськi бочки .Але в тебе малий лiтраж .

Та оце ж літраж і підводить. Як хобі і для себе хватає, тим паче що сировина своя. А робити більше треба напрягатися, шукати додатковий матеріал. Займаюсь цим не так давно, був досвід використання щепи від Олпол на дуже малих обємах, сподобалось, хочется чогось кращого.

FatumTopic starter

Цитата: vova0869 від 27-10-2025, 16:38:35Обман це коли перерiз оброблять ароматизатором хересу та продадуть набагато дорожче . Тому я раджу не шукати перерiз з хереса та портвейна .Не буде гарних напоiв в малих бочках це аксiома .Не виходить витримати в 20 л бочцi хоч 3 роки .А новi ще гiрше .Я починав з 15 л .Я не блохер я хочу вберегти тебе вiд своих помилок .

От Ви постійно пишете що не буде гарних напоїв в 18л бочці. Але ж в кожного свої смаки та ідеали, комусь можливо він буде і гарний, ми ж не конкуруємо з елітними напоями. З вашого досвіду дистилят в бочці малого обʼєму буде кращій чим на дубовій щепі?

vova0869

Ми не конкуруемо з элiтними напоями /якi в нас продаются/ми робимо краще .Тому я пропоную купили лише одну бочку та порiвняти зi щепою .В мене бочка 15 л на краплю випередила щепу за рiк .Я бажаю тобi гарних напоiв .Кожен крок в перед буде давати плоди ,а величина крокiв залежть вiд тебе .

makrak80

Цитата: Fatum від 27-10-2025, 17:34:01З вашого досвіду дистилят в бочці малого обʼєму буде кращій чим на дубовій щепі?
та не хвилюйся , після бочки навіть 5 літрів , продукт буде краще від трісок , я навіть на запах зразу відрізняю ... Зрозуміло що з більшой бочки буде кращий продукт , алеж в неї і витримувати треба довше . Можно одну такую тримати , та дві-три 20-25 літрів , які будуть видавати кожні півтора , два роки добрий напій . В мене навіть дві пятнахі є . Час - життя . А ми не знаемо скільки в нас того часу залишилось ...

SMF spam blocked by CleanTalk