Бочки 18л від ОЛПОЛ

Автор Fatum, 27-10-2025, 15:07:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ivan 68

Мені всі різні бондарі радили одне і те саме. Для перевірки бочки заливай холодну воду в теплому приміщенні, а при заливанні дистиляту - навпаки. Теплий дистилят в бочку, яка стоїть в холодному приміщенні.
Краще ніяк, ніж як небудь.

FatumTopic starter

Цікаво чому так і як воно вплива на бочку.

Ivan 68

Не знаю. "За що купив, за те продав".
Краще ніяк, ніж як небудь.

vova0869

Питания про камiнь .Це зло яке розчиняеться в алкоголi та забивае пори дуба i обпалу нема .Тому цi барiки продать .

ДимаС

Цитата: Fatum від 24-01-2026, 16:24:26Цікаво чому так і як воно вплива на бочку.
Бо теплий дистилят вистигаєту холодному приміщенні та розріджує тиск у бочці, це збільшує час на пропитку бочки й затягування можливих підтікань
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

FatumTopic starter

Цитата: vova0869 від 24-01-2026, 21:16:29Питания про камiнь .Це зло яке розчиняеться в алкоголi та забивае пори дуба i обпалу нема .Тому цi барiки продать .

Якщо камінь критичний то в принципі його можливо прибрати содою. Але чи можна так робити?

vova0869

Навряд сода допоможе.Я обробляю собою нову бочку перед заливкою вина .Менi це рекомендовала Вiталiй бондарь .

Сергій Леонідович

Цитата: vova0869 від 25-01-2026, 13:03:58Я обробляю собою
Улибнуло
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

FatumTopic starter

Цитата: vova0869 від 25-01-2026, 13:03:58Навряд сода допоможе.Я обробляю собою нову бочку перед заливкою вина .Менi це рекомендовала Вiталiй бондарь .

Значіть закину метр металевого ланцюга і механічно зніму те що зніметься. Дрібний залишок думаю сильно не вплине на результат.

makrak80

Цитата: Fatum від 25-01-2026, 11:06:33Якщо камінь критичний то в принципі його можливо прибрати содою
по фото я не бачу каменя взагалі , суто окрашені клепки вином . Дист розчинить його якщо він там є , це навіть піде на користь ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

FatumTopic starter

Не обпалену бочку відправив за рахунок Олпол, зробили відпал і прислали назад. Навіть днища з обпалом. Бочки після замочування водою на 1 годину не дали ніяких протікань. Зроблено в принципі все чудово, об'єм 18,5л. Але як на мене перфекціоніста клепка зі старих бочок вибрана не найкраща, багато плям задирів, можна було трохи більше шліфонути. Також оцинковані кільця, скажу м'яко, в такому собі стані, багато де вже іржа повилазила. Ну я з прямими руками, то швидко поправлю.

Залив в ту що з під вина сливу 57% 16л, а в ту що з відпалом виноград 55% 16л. Вже два тижні в бочці. Нічого окрім замочування та промивання холодною водою з бочками не робив.

vova0869

Не зовсiм в тему .Хто що знае про бочки для витримки при температурi 50 + вина /модери/.Витримка буде на горищi коливаня температури буде ,чи закривати плотно заливний отвiр .Коллега пiдсказав що треба бочку в якусь емнiсть ставити щоб не дай Бог вино зi cтелi не потекло.

FatumTopic starter

Напевно треба залишити місце в бочці і може якусь пробку з зворотним клапаном.

FatumTopic starter

Доречі, хтось знає де можна купити ось такі пробки для бочок.

ДимаС

Цитата: vova0869 від 06-02-2026, 15:01:53Не зовсiм в тему .Хто що знае про бочки для витримки при температурi 50 + вина /модери/.Витримка буде на горищi коливаня температури буде ,чи закривати плотно заливний отвiр .Коллега пiдсказав що треба бочку в якусь емнiсть ставити щоб не дай Бог вино зi cтелi не потекло.
Стоять бочки без зворотних клапанів чудово у залізних на кілька поверхів стелажів у теплих влітку краях Америки і все з ними пречудово. Влітку у спеку до 40-50С під металом певно буває. Взимку морози бувають.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk