Бочки 18л від ОЛПОЛ

Автор Fatum, 27-10-2025, 15:07:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vova0869

А що до бочки ,нова ,стара ,який обпал .Бо я зовсiм iнформацii не знайшов .

makrak80

Цитата: vova0869 від 06-02-2026, 15:01:53Хто що знае про бочки для витримки при температурi 50 + вина /модери/
Володя ти вже повинен знати , що бочки з вином та міцними напоями ведуть себе по різному , наприклад з вином можуть десь сочитися - підтекати , все залежить від темп . та вологості зберегання ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Так невеликий досвiд напрацюаав але поради не завадять.

FatumTopic starter

Доброго дня спільното. Підкажіть починаючому винокуру в витримці. Простояли дистиляти 55-57% в підвалі 10-14°C, 70-80% 4 місяці. Ще місяць тому фруктовий аромат при дистиляції був попереду і гарно виражений, тепер смак почав набирати більше дуба і танінів, фрукт на другому плані. Термін наче не великий, що порадите щоб не зіпсувати.

ДимаС

Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

FatumTopic starter

Слива та виноград.

Ivan 68

А об'єм бочок? Нові, не нові? Це ж все має значення.
Взагалі то міцні напої ставити у підвал не дуже добре. Вино - так. А міцні - ні.
Краще ніяк, ніж як небудь.

FatumTopic starter

Слива в бочці з під Бордо Олпол 18л, дистиляту 16л 55% та виноград в бочці реновація з середнім відпалом Олпол 18л, дистилята 16л 57%. Чому в підвал не дуже? Температура та вологість наче підходе.

Ivan 68

Якщо брати розрахунок 1 галон - 1 місяць витримки в новій бочці (є такий показник в Америці), то виходить, що потрібно перший раз тримати 4-5 місяців.
Але у мене таких малих бочок не було. Досвіду немає. Може хлопці, хто подібні об'єми бочок мають можуть сказати.
Я маю лише одну маленьку на 5,8л. Після третьої заливки вже тримав по 7-8 місяців. Зараз стоїть в ній гарбузовий дистилят. Скоро буде рік. Проблем немає.
Що стосується підвалу. Міцні дистиляти дуже сильно вбирають в себе сторонні запахи. І якщо в підвалі щось пропаде з овочів, стрельне банка, десь з'явиться сирість, вірогідність, що всі ці запахи опиняться в бочці дуже висока.
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Незнаю про підвал, бо ніколи там не тримав, але дубильності в бочці з під бордо просто немало би бути, по ходу.
Любіть життя. Повторення не буде...

FatumTopic starter

Цитата: гуральник від 04-06-2026, 22:28:29Незнаю про підвал, бо ніколи там не тримав, але дубильності в бочці з під бордо просто немало би бути, по ходу.
Ну в бордо днища з нового дуба. Мжливо звідти.

ДимаС

Як на мене - пішов перекос у плінтус - треба знімати з бочки, дати відпочити ще рік, ну або місяці 3-6 з примусовою аераціє ю наз на N днів.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Остапич

Цитата: Ivan 68 від 04-06-2026, 22:19:07Якщо брати розрахунок 1 галон - 1 місяць витримки в новій бочці (є такий показник в Америці), то виходить, що потрібно перший раз тримати 4-5 місяців.
Але у мене таких малих бочок не було. Досвіду немає. Може хлопці, хто подібні об'єми бочок мають можуть сказати.
Я маю лише одну маленьку на 5,8л. Після третьої заливки вже тримав по 7-8 місяців. Зараз стоїть в ній гарбузовий дистилят. Скоро буде рік. Проблем немає.
Що стосується підвалу. Міцні дистиляти дуже сильно вбирають в себе сторонні запахи. І якщо в підвалі щось пропаде з овочів, стрельне банка, десь з'явиться сирість, вірогідність, що всі ці запахи опиняться в бочці дуже висока.
Доброго здоров*я. Впало в очі "гарбузовий дистилят", так розумію, що ця тема на форумі відсутня (не знайшов),можеш поділитись що й до чого.
,,Будь-яка досить розвинена технологія не відрізняється від чарівництва." Артур Кларк (1900–2008)

vova0869

Я в пiдвалi витримую.Не треба тягнути сюди промисловiсть.Хто там витримуе в 18 л бочках.Мiнiмальна витримка 3 Роки для фруктових.Як що швидко щепи бажано ароматизованоi на мiсяць 10 г на лiтр.Настоянка дубова готова.Тепер по сутi.В бочцi проходять рiзнi процесси реакцii .Досконально це не вивчено та мабуть i не буде.Кожного дня ,тижня ,мiсяця смак буде мiнятися.Коли я теж був переляканий та ходив колами бiля двоих бочок 15 та 20 л я там такого напробував.Через рiк отримав як менi здалося плiнтус.За порадою я залишив на пiв року напiй вiдпочивати.А через рiк була приемна легка дубовiсть.

Zag

Цитата: vova0869 від 05-06-2026, 08:18:38За порадою я залишив на пiв року напiй вiдпочивати.А через рiк була приемна легка дубовiсть.
Відпочивати вже у склі?
Шануймося,  бо ми того варті!

SMF spam blocked by CleanTalk