Скорость сбраживания(сахарной браги)

Автор oleg, 25-05-2012, 16:57:16

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

что стоит запомнить полезного.Если дрожжи переработают килограмм сахара, то независимо от того, при какой температуре это происходит, брага получит определенное количество тепоа, и если не отдаст его окружающуй среде, обязательно увеличит свою температуру. Поэтому, если сбраживание происходит при высоких температурах, следует позабртится о том, чтобы бочка могла отдать тепло до того, как дрожжи почувствуют себя неуютно. Это начинается при температуре порядка 40-ка, активность дрожжей угнетается (своеобразный инстинкт самосохранения), а слабые дохнут.Приболее вфсокх температурах дрожжам становится совсем плохо,  и даже снижение температуры не гарантирует прежней активности. При температуре 50 живых дрожжей практически не остается.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

какова скорость роста температуры..При брожении в пластиковой бочке без утепления, но в помещении с температурой 28, я стабильно наблюдаю в первые 5-6 часов брожения  рост температуры со скоростью 2 градуса в час, пожтому предпочитаю стартовать при температуре 30-32 градусов. При этом не доливаю  10-15% воды чтобы при необходимости серез 5-6 часов "гасить пожар". Если пожара нет, доливаю воду с температурой 35 градусов
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Delta

Цитата: yrabarskiy від 06-12-2018, 11:39:34Дааа Delta гріх буду мати, ти в цій темі не засвітився
Юра, я цю тему бачив, але не слідкував....Там нема, того, що мені потрібно...там розмови про мінімальну кількість дріжжів й про Т*С бродіння...висновки такі:
Цитата: Игорь від 28-03-2018, 10:51:51Вот мой вариант.
90-литровая емкость с 15-ю килограммами сахара и 1,5 кг дрожжей,
Цитата: Игорь від 14-03-2018, 03:45:011. Для моих условий сбраживания, оптимальный гидромодуль равен 5,8, а закладка дрожжей 10% от веса сахара.
А мене цікавлять...приклад: На 10кг цукру кладемо 1кг дріжжів, перебродило, знімаємо з осаду й в цю ємність докладаем 10кг цукру й 0,7кг (або 0,6кг) дріжжів...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

yrabarskiy

Цитата: Delta від 06-12-2018, 13:24:48А мене цікавлять...приклад: На 10кг цукру кладемо 1кг дріжжів, перебродило, знімаємо з осаду й в цю ємність докладаем 10кг цукру й 0,7кг (або 0,6кг) дріжжів...
Робив для НБК так:  - 25 кг цукру; 2,5 кг дріжджів: 110 л води.  Збродило. Перегнав. Залишився осад дріжджів, до якого додав воду, сироп із 25 кг цукру і 0,5 кг свіжих дріжджів. Збродилося практично за такий же час. Точно не міг встановити бо зазвичай розброджую вранці, а це наніч. Можливо на 5-8 год довше. Перегнав. 
Хмільна вода не приведе до добра!

Delta

Цитата: yrabarskiy від 06-12-2018, 14:26:57Робив для НБК так
Скільки  разів ти повторював експеримент?
Після другого бродіння, більше не пробував на третій раз?

Delta

Ще питання, а як піна...була чи ні?

yrabarskiy

Цитата: Игорь від 06-12-2018, 12:56:28При брожении в пластиковой бочке без утепления, но в помещении с температурой 28, я стабильно наблюдаю в первые 5-6 часов брожения  рост температуры со скоростью 2 градуса в час, пожтому предпочитаю стартовать при температуре 30-32 градусов.
"Все сходится - ребеночек наш" :D
    варіант 1 (5чх2*)=10*+28*=38*
    варіант 2 (5чх2*)=10*+30*=40*
     При цьому відіграють роль навики роботи з обладнанням. Я піднімав верхню та нижню  кришки бокса і вентиляція стабілізовувала температуру до необхідної. Коли ігнорував такі дії були зальоти.

добавлено: 06-12-2018, 14:48:58

Цитата: Delta від 06-12-2018, 14:40:08Ще питання, а як піна...була чи ні?
Я ж попередньо писав, піни немає взагалі. Тільки підскакують бульбашки СО-2. Піна може раптово виникати коли втручаєшся,- доливаєш сироп, чи перемішуєш, на 20-30 секунд.

Delta

Цитата: yrabarskiy від 06-12-2018, 14:45:37Я ж попередньо писав,
Ти не відповів на пост №949...

guron

Дрожжи то же бывают разные , свежие , не свежие . Потом если харьковская экстра , то это одно , если другие марки , то может быть несколько по другому . Я Харьковскую экстру в Черкассах найти не могу . Есть только Львовская экстра + много других производителей , А Харьковскую почему то к нам не возят.

yrabarskiy

Цитата: Delta від 06-12-2018, 14:54:17Ти не відповів на пост №949...
Бо з телефону, сліпий як кіт Базіліо.
     Ні більше не ризикував.

Delta

Цитата: guron від 06-12-2018, 15:45:09Я Харьковскую экстру в Черкассах найти не могу
Плохо ищешь...Должны быть...просто надо найти диллера и у него спросить, куда их возят...

Батарейкин

Цитата: Delta від 06-12-2018, 14:39:07Після другого бродіння, більше не пробував на третій раз?
че там бояться? не запустилось нормальное брожение - прям туда докинул свежих бойцов и все!
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Delta

Цитата: yrabarskiy від 06-12-2018, 16:26:27Ні більше не ризикував
Тоді є над чим працювати...треба дочекатись літа... ::)
Взимку стрьомно... :(

Delta

Цитата: Батарейкин від 06-12-2018, 16:41:56че там бояться?
Просто если бродило и недобродило, то эта фича не поможет... :( А вот если не стартонула... ???... но она стартонет по любому...

yrabarskiy

Панове! Ви хочете на пенсію? Вони живі організми і тому після другого разу на заслужений відпочинок їх. Молодим у нас дорогу!
     А чому не хотів ніхто приєднатися до екперементу, який пропонував Ігор?

SMF spam blocked by CleanTalk