Скорость сбраживания(сахарной браги)

Автор oleg, 25-05-2012, 16:57:16

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Delta

Цитата: yrabarskiy від 05-12-2018, 18:53:48І зовсім це не рукоблудство
yrabarskiy, якби Батарейкин, завершив, тоді "Да"...Але він експеримент прервав...це як прерваний статевий акт!
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Delta

yrabarskiy

Цитата: Delta від 05-12-2018, 19:15:23yrabarskiy, якби Батарейкин, завершив, тоді "Да"...Але він експеримент прервав
Зате я його неодноразово використовував, зазвичай у зимові місяці.
Хмільна вода не приведе до добра!

Батарейкин

Цитата: Delta від 05-12-2018, 19:15:23якби Батарейкин, завершив,
возьми повтори эксперимент.
слабо?
тем более все контролируемо и можно спасти
я для себя выяснил что раньше ошибался насчет высокой температуры.
мне этого было достаточно.
если все трындящие скинутся по соточке на сахар я вам и при 45 попробую сбродить.
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

vova0869

Как  обещал Олегу . Вода 50 градусов , я 36,9 /залез с большим трудом /через 30 мин  вода 43 градуса я 38,3 через 30 мин я 36,6 .Жив здоров . Запрещено при высокой температуре ,давлении  с больным сердцем ...

Батарейкин

Я ПЕРЕМЕРЯЛ НЕДАВНО.  нагонял до 41. стало дурно....
сердечко
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

vova0869

Лучше эксперименты проводить на дрожжах .

Delta

Цитата: Батарейкин від 05-12-2018, 22:04:46возьми повтори эксперимент.
Первое, что дрожжи - дрожжам рознь...Некоторые выдержат такую Т*С, а некоторые нет...
Второе - у тебя кубик, у меня НБК...а это разные пчёлы...то есть в случае недоброда, барда из куба не выливается в каналью, а в ней повторно заколачивается...Из НБК надо собирать барду специально, а это гемор...
Ну и последнее...я где то писал, что работал где то в нулевых, с дрожжами, которые только появились...и Давал им Т*С выше 30*С...и был постоянно недоброд...Когда мне дали рекомендации от производителя, (держать Т*С не выше 30*С), то все получалось...

Батарейкин

недоброд можно по вкусу понять и интенсивности брожения.
так что это просто отмазки
дрожжи у меня львовские экстра желтые - чего и вам советую.

где то писал... некоторые нет... - никакой конкретики
а тот "производитель" просто продавец на рынке насколько я помню- мог сказать все что угодно

yrabarskiy

Цитата: Delta від 15-11-2018, 06:22:24Не всім дріждям комфортно при  41*С...Декілька років тому, а точніше у 2000-2002, я мав гіркий досвід з недобродом...а все тому, що дріжжі гинули при Т*С +33*С...Так мені сказав поставщик
Spoiler
У цих роках я тільки подумав про секс і брунька одразу бубнявіла, а у 2018 р. не дуже хоче. Мабуть з головою щось?
[close]
;) :)  Я до того, що тодішніі дріжджі пінили і не були термофіли як на сьогодення. І взагалі мова велася про Екстра спиртові, мої львівські.

Delta

Цитата: Батарейкин від 06-12-2018, 08:19:32недоброд можно по вкусу понять и интенсивности брожения.
При чем тут это? Недоброд - это потери денег...и исправить можно только повторным заколотом, после перегона недобродившей браги...
Можно забить на расходы и вылить в каналью...это же ведь хобби!

Delta

Цитата: yrabarskiy від 06-12-2018, 08:47:05Екстра спиртові, мої львівські.
Це самі найдорожчі дріжді...
Я юзаю самі найдешевші...різниця в одну, дві доби для мене некритична! А от ціна у два рази -це суттево!

yrabarskiy

Тоді діємо іншим чином. Я збродив на дріжджях 25 кг цукру, після початку  освітлення бражку перегнав. На дні емкості приспособа для залишення осівших дріжджів. Я заклав на ньому нову закладку цукру 25 кг додавши на всяк випадок для перестраховки 500 гр нових дріжджів. Особливої зміни в швидкості зброджування і його інтенсивності не замітив. Чім не економія?

Delta

Цитата: yrabarskiy від 06-12-2018, 09:07:45Чім не економія?
Згоден...економія. Але ти ні де не писав про ці свої дії...
Напиши в подробицях, скільки ложив перший раз, скільки докладав при другому збродженні...Скільки йшло бродіння?
Я такого на форумі не зустрічав...можеш окрему  тему відкрити.

yrabarskiy

Цитата: Delta від 06-12-2018, 09:40:07Я такого на форумі не зустрічав...можеш окрему  тему відкрити.
Навіщо створювати якщо є ця.
     Не так давно Ігор ставив експеременти про швидкість зброджування в залежності від температури тощо і вказував скільки залишається життєздатних дріжджів. Не може бути щоб ти цього не читав. Мабуть тоже старієш, "шклероз"  :D.
     Взагалі я при цьому ніякої задачі не ставив. Просто було цікаво і спробував. Усе нормально. Пробував закладати  у відношенні на 1 кг цукру 70 гр дріжджів також нормально. Завжди на 4 добу перегон при частковому освітленні. Головне щоб Т*С не менше 35. Коли менше 32 втратимо добу, бо закінчення бродіння не раптове а повільне. Ну і відповідно як показує практика цукор також має вплив. З жовтуватістю кращий у всіх відношеннях.

добавлено: 06-12-2018, 12:37:58

Цитата: yrabarskiy від 06-12-2018, 11:39:34Не може бути щоб ти цього не читав. Мабуть тоже старієш, "шклероз"  .
Дааа Delta гріх буду мати, ти в цій темі не засвітився, мабуть десь за бугром був на відпочинку :D
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,6540.0.html

добавлено: 06-12-2018, 12:40:30

SMF spam blocked by CleanTalk