Джин

Автор oleg_n, 12-10-2012, 17:49:40

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

APTEM

Цитата: Vlader від 05-09-2015, 19:02:36до какой кубовой температуры отбираешь?

Без градусника, все на нюх! От можжевельника сильно зависит, чем он дольше хранится тем меньше выход.
Запах кориандра в отдельную тару и потом смешиваю по вкусу.

добавлено: 05-09-2015, 21:19:54

Цитата: Vlader від 05-09-2015, 19:02:36примерно 1.4 литра 82% вкусного джина.

Навеска 200 г/л ?
Тогда разбавь водой а потом водкой.... раза в 4 ;)  крепость 40 -50 (как нравится) 50 г/л достаточно!
Я сразу делаю "ЯД" (примерно 100 г/л), а потом разбавляю.
Каждый раз все по новому, т.к. ингредиенты разные.
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Vlader

Цитата: APTEM від 05-09-2015, 21:16:39
Навеска 200 г/л ?
Навеска 200г/ на 2л сортировки 50% по рецепту Олежище или 100г/л.

Ок, спасибо, попробую добавить сортировки!

Кому интересно, привожу свои ощущения при отборе настойки по рецепту Олежище с модификацией АРТЕМа :):
1. Головы, ~15мл с литра настойки.
2. Температура до 87.0 в кубе:можжевельник плюс лимон, лютая опалесценция, но имхо самый вкусный джин, который я пробовал. Бифитер походу отдыхает.
3. Температура до 89.0 в кубе: кориандр, имхо 40г/на 2 литра сортировки 50 градусов очень много, сразу в пропасть РК.
4. Температура до 94.0 в кубе: отголоски можжевельника и остальные специи(кроме черного перца, он чувствовался в конце диапазона кориандра),  вкусно, думаю, что вкуснее многих "магазинских" джинов, но, еще раз имхо, несравнимо с частью номер два.
Отбор выше 94 градуса в кубе остановил. Отбирал медленно, порядка 80 градусов в струе. Кег 50 л и дистиллятор от Игоря плюс "мистралическая" насадка в нем :)

pinskslonik

Цитата: Vlader від 05-09-2015, 22:16:42имхо 40г/на 2 литра сортировки 50 градусов очень много, сразу в пропасть РК.
Попробуй напиток через месяц , по началу  тоже думал много.
Жыве Беларусь!

Dudley

Мені так дивно, колеги, читати все, що Ви пишите про джин! Як на мене Ви придумуєте велосипед! Для того щоб зробити справжній джин, треба не багато, просто дотримуватись технології, придуманої кілька сотень років тому і все! Так, можна гратись з інгредієнтами, бо кожен хоче мати свій джин, але для чого майструвати п'яте колесо до воза?! Дуже цікаво, який же результат? Чи дійсно ваші джини за органолептичними відчуттями схожі на правильний джин?!

pinskslonik

Цитата: Kroll13 від 06-09-2015, 08:51:44Чи дійсно ваші джини за органолептичними відчуттями схожі на правильний джин?!
Правильного джина нет , как  нет одинаковых людей  увсех разные вкусы.Но за одно уверен джин сделанный самостоятельно
больше натуральный ,чем то  что на прилавке . Как молоко от своей коровы против 'молока' в магазине. Или в магазине  болие
правильное молоко ??
Жыве Беларусь!

Dudley

Тут я з Тобою повністю згідний! Я про натуральність! Але до органолептики джину є певні вимоги, і їх не можна обходити, бо тоді це буде просто алкогльний напій, або симуляція джину!

ГОГа

Kroll13, давай по-порядку :
1. Джинов ( сортов) великое множество, их изготавливают по разным технологиям, используют разнообразные ингридиенты. Для примера посмотри таблицу, выложенную на HD, или просто полазь в интернете с этими вопросами.
2. Технологии, кои применяем мы, мало отличаются от ряда технологий, используемых в промышленном производстве, мало того, зачастую наши технологии лучше, т.к.они отражают исходные, старые технологии, а современные промышленные технологии отличаются от исходных также, как производство, например, хлеба ( сравни хлеб магазинный и домашний).
3. В абсолютном большинстве мы используем более качественное сырье - начиная от вкусоароматических компонентов и заканчивая спиртом.
4. Мне практически 60 лет, я объездил кучу стран ( командировки) и по-пил джина вволю ;) и позволь отметить, что подавляющее большинство фабричн марок и сортов джина ЗНАЧИТЕЛЬНО уступают по качеству нашим джинам: начиная от органолептических свойств и заканчивая утренним самочувствием...
А посему выводы, однозначные выводы : наш джин, в подавляющем большинстве своем лучше магазинного, хлтя и в магазинах есть очень достойные марки джина, например, Бомбей Сапфир, Гриналс..

Что -то вложенная таблица хреново скопированна..., а посему даю ссылку на адрес: http://forum.homedistiller.ru/index.php?topic=29.80#msg93607
Единственный "грех" на земле - это глупость

Батарейкин

Kroll13!
давай поступим по другому...
я не знаю что такое правильный джин.
я настоящий магазинный пил только два раза в жизни
столетний естественно никогда... и интересно на что ты ориентируешься называя

Цитатасправжній джин, треба не багато, просто дотримуватись технології, придуманої кілька сотень років
сколько человек пробовали твой джин и он понравился им?

я пробовал от 4 человек
1-Артем
2-Олежище
3-Маг-Гог
4-твой

список составлен согласно рейтинга.
причем у меня на работе(нас там  4человека)
может Олежище и не заслуженно на  втором месте, просто у него оставалось его мало и он прислал  небольшой пробник

добавлено: 06-09-2015, 09:59:58

картинка кривая приатачена
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

В76

Цитата: Kroll13 від 06-09-2015, 08:51:44Мені так дивно, колеги, читати все, що Ви пишите про джин! Як на мене Ви придумуєте велосипед! Для того щоб зробити справжній джин, треба не багато, просто дотримуватись технології, придуманої кілька сотень років тому і все! Так, можна гратись з інгредієнтами, бо кожен хоче мати свій джин, але для чого майструвати п'яте колесо до воза?! Дуже цікаво, який же результат? Чи дійсно ваші джини за органолептичними відчуттями схожі на правильний джин?!
Расскажи как ты делаешь джин?

Dudley

Шановні колеги! По-перше, цю таблицю я дивився вже кілька разів, про джин я вичитав все що було в і-неті на мовах, які я розумію! Зараз шукаю інфо на англововних сайтах! По-друге, Батарейків, джин який я для Вас висилав був продукт експериментів, і на жаль чи на щастя, це далеко не те, що у мене на даний час! Технологій є багато, але до класичних можна віднести наступні: 1. Мацерація-дистиляція-витримка 2. Дистиляція, за допомогою куба Картерхеда 3. Метод холодного з'єднення

добавлено: 06-09-2015, 10:18:06

Вибачаюсь, що не правильно написав, Батарейкін! Це випадково!

добавлено: 06-09-2015, 10:21:29

З радістю поділюсь рецептом! Як написано у нашого колеги Діліться досвідом, це шлях до безсмертя! Напишу пізніше, бо зараз не маю такої можливості! Трохи занятий!

В76

Цитата: Kroll13 від 06-09-2015, 10:15:32З радістю поділюсь рецептом! Як написано у нашого колеги Діліться досвідом, це шлях до безсмертя! Напишу пізніше, бо зараз не маю такої можливості! Трохи занятий!
Спасибо!

Dudley

І так, як і обіцяв, пишу свій рецепт джину! Це мій філосовський камінь, який я шукав більше року! Дуже сподіваюсь, що Вам сподобається, і результат принесе Вам радість, власне для цього я його і створив!
Інгредієнти:
Вода 1600 мл
Спирт 1600мл
Цедра лимона (свіжа) 13г
Цедра апельсина (сушена) 10г
Ялівець 70г
Фенхель 6г
Корінь дягіля 7г
Коріандр 15г
Мацерація 8 днів
Спиртуозність при мацерації 57*
перед дистиляцією влити в куб 1200 мл води
Коротко про інгредієнти! Майже всі інгредієнти я зберігаю в тряпчаних мішочках, так вони стають більш ароматними! Фенхель зберігаю в герметичній ємкості! Апельсини та лимони для цедри я беру тільки Іспанію! Вона більш ароматна! Аргентина більш-менш придатна, а от Турцію обходьте 10 дорогою, взагалі неяка! Спирт тільки зерновий, 96*! Вода демінералізована! Корінь дягіля бажано купувати цілий, щоб самому розібрати на тоненькі полоски! Ну і його величність Juniperus communis або ялівець звичайний, шишко-ягоди повинні бути темно-сині або чорні, в них багато ефірних олій і аромат просто божествений! Дистиляція у мене займає 2,5 год! Дистилят я розбавляю водою відразу після вигонкі до 45*! Жену до температури в кубі 95*! Ніколи ніякої опалесценциї! Чистий, як сльоза! Витримку провожу при кімнатній температурі, у темному місці мінімум 2 тижні! Бажаю успіхів!

добавлено: 06-09-2015, 23:38:22

Ще кілька слів про інгредієнти! Раджу купувати тільки в спеціалізованих магазинах, типу індійські спеції або в бабок, які самі їх зібрали, але і там є перекупи, варто придивитися до ціни! Удачі!

Delta

Щось я не зрозумів...
Цитата: Kroll13 від 06-09-2015, 23:26:47Вода 1600 мл
Спирт 1600мл
Цитата: Kroll13 від 06-09-2015, 23:26:47Спиртуозність при мацерації 57*
Це як? Може 47*?
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Dudley

Вибачаюсь, 51*! Зробив помилку і не перевірив!

Delta

Цитата: Kroll13 від 07-09-2015, 00:52:25Вибачаюсь, 51*! Зробив помилку і не перевірив!
Все одно щось не так...
Вода 1600мл, то спирту потрібно 1700мл, щоб було 51* :(
Або спирту 1600мл, то води потрібно 1500мл...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

SMF spam blocked by CleanTalk