Джин

Автор oleg_n, 12-10-2012, 17:49:40

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

crofNN

Цитата: Сергей Леонидович від 31-12-2015, 09:59:22
Що ж трапляється! ;)
Як самопочуття? :)

добавлено: 31-12-2015, 15:01:58

Начитался и насмотрелся про джин. И подумалось мне, а ведь у меня есть волшебная корзинка из мелкой сеточки от дяди Игоря: http://labspirt.com/forum/index.php/topic,1377.msg101561.html#msg101561

По моему она идеально подойдет в качестве джин-корзины. Напихать в нее ингредиентов, залить в куб литра 3 сортировки 45% и вперед. Что скажете ?

Еще есть непонимание. При каком способе будет лучше экстракция эфирных масел - при настаивании в р-ре и последующей перегонке или при использовании джин-корзины ?

Срочно нужен можжевельник :) Уже реки чешутся!
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

Сергій Леонідович

Цитата: crofNN від 31-12-2015, 10:00:02Як самопочуття?
Спасибо,без последствий!Сегодня же Новый Год встречать!Во время остановился! :D
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

moh1971

Цитата: crofNN від 31-12-2015, 10:00:02волшебная корзинка из мелкой сеточки
я думаю,что сетку правильней поставить перед холодильником,чтоб экстракт не попадал в куб.

crofNN

Цитата: Kroll13 від 31-12-2015, 22:13:35
Сітка для ботаніки ставиться в горловину куба, це називається система Картерхеда! Цей метод взяли за основу Бомбей і Хендрікс! Особисто я провів багато експериментів в цьому напрямі! Кому цікаво пишіть, задавайте питання, поділюсь досвідом!
Расскажи пожалуйста разницу при экстракции настоя (кипения настоя или болота в кубе) и экстракции из сухих компонентов (сетка)? В чем принципиальное различие, при каком из способов экстракция полнее?
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

Dudley

Ректифікат розвору деминералізованою водою до 45 градусів, заливаю в куб, на сітку кладу основну ботаніку, в патрот іде свіжа цедра цитрусових, дистиляція проводиться до температури в кубі 88.8 градусів, дистилят має на виході 53 градуси! Відсутність процесу мацерації дає змогу зменшити кількість ефірів і зробити більш тонкий букет джину! На даний момент хочу поекспериментувати з 2 видами дистиляції, звичайна і парова. Що вийде, не знаю!

добавлено: 01-01-2016, 21:59:49

До речі опалісценция повністю відсутня, але джин виходить дуже міцний!

APTEM

Kroll13, выше написанное - бред (имхо)
Цитата: Kroll13 від 01-01-2016, 21:57:21Ректифікат розвору деминералізованою водою до 45 градусів, заливаю в куб
Цитата: Kroll13 від 01-01-2016, 21:57:21на сітку кладу основну ботаніку, в патрот іде свіжа цедра цитрусових,
Спрашивается- почему

Цитата: Kroll13 від 01-01-2016, 21:57:21дистиляція проводиться до температури в кубі 88.8
Если в кубе просто спирт :o

И если не трудно, нарисуй наконец схему того о чем ты говоришь....
Т.к. из написанного тобой ничего не понятно!
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Dudley

я не розумію яка схема Тобі потрібна, якщо детальні фото свого обладнення я виклав кілька сторінок назад, а сам процес описав вище?!!

добавлено: 03-01-2016, 10:10:42

даю відповідь на Твої питання! Теоритично хвостів там не повинно бути, але в процесі ряду експериментів я виявив що здійснюючи дистиляцію довше ніж до 88.8 результат однозначно негативний, джин виходить жорсткий, схожий на дуже погану горілку! А цедра не кладеться з основною ботанікою через те, щоб розділити ароматику, так як я не хочу бачити у букеті свого джину занадто багато ноток цитрусових!

Delta

Цитата: Kroll13 від 03-01-2016, 09:59:11я не розумію
Kroll13, Де стоїть термометр куба? У рідині, чи у паровій зоні?
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Dudley

crofNN, ароматика однозначно повніша при мацерації, але і мінусів є багато, виміряти точну кількість ефірів в ботаніці змоги не має, і партія від партії інгедієнтів відрізняється навіть якщо брати у одного постачальника! У мене був випадок коли, коли при однаковій кількості фенхелю 15г, аромат дуже сильно відрізнявся, можна сказати він навіть забив основу букету джина! При використанні методу Картерхеда такого б не трапилось! Зараз хочу поєднати 2 основних способи дистиляції, але в сітку для ботаніки в горловині покладу тільки цедру апельсина та лимона! Не знаю як в інших областях України, але у нас, в Рівному, знайти нормальні цитруси стає все складніше, Турція завалила просто ринок своєю продукцією, а по якості вона найгірша!

добавлено: 03-01-2016, 10:23:01

Сергій, термометр стоїть у паровій зоні!

hachok

Цитата: Kroll13 від 03-01-2016, 09:59:11я не розумію яка схема Тобі потрібна

в розрізі намалюй куб, намалюй сітку, намалюй дистилятор і вкажи висоти і ширини, місця датчиків, якщо щось там є чого не вказав також намалюй

Dudley

ОК! Зроблю, не питання!

crofNN

Kroll13, а де можна більше почитати про метод Картерхеда?
У мене зараз головне питання - як разрахувати кількість інгредієнтів в корзині порівняно з мацерацією. Для експериментів я хочу почати с 0.5-1л перегонки, але навіть не знаю з якої кількості ягеля почати.

Dudley

Вибачась колеги за малюнок, художник з мене не дуже, та й похмілля дає про себе знати! :) Розміри апарату вкажу пізніше, так як зараз він захований, а діставати його досить проблематично! Фото я виклав в цій темі на сторінці 24!

добавлено: 03-01-2016, 19:50:11

crofNN на превеликий жаль джерел інфо я не записував і не запам'ятовував, коли робив начитку про джин інфо було дуже багато, також багатогодинне спілкування з професійними сомільє мережі супермаркетів Wine Time дало свої плоди, але якщо наткнусь на метод Картерхеда, обов'язково напишу Тобі! На даний момент можу запропонувати Тобі свою навіску на 10л - ялівець 200г, касатік 20, коріандр 30, корінь дягіля 15, фенхель 15, свіжа цедра апельсина 20!

crofNN

Купил в фитоаптеке 50г ягод "ялівець звичайний" за 30грн. Дорого, но спайсеришоп на каникулах, а мне не терпится :)

Планирую сделать следующее:
1л 45% в куб. В аромокорзинку 25г можжевельника, 10г кориандра зерна, пару-тройку полосок церды лимона и немного меньше апельсина. Покапельно дробно отбираю 10мл, 50мл, тело до 90-92C (по запаху) и хвосты отдельно. Что получится - не знаю :) Пропорции тоже типа сам придумал :)
Что-то посоветуете изменить ? Хочу получить хоть подобие джина для джин-тоника

ГОГа

Ще трохи кмину -грам 5
Единственный "грех" на земле - это глупость

SMF spam blocked by CleanTalk