Сыр.

Автор gasblender, 15-11-2013, 15:06:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

фотограф

адин O0, просто напихав багато, це десь у середині літа. Виймаєш  все полки з дверей і на полку влазить три голівки,  одна трохи виступає, але в двері не упирається. Далі один на одного як влізе.  Ящик з низу теж викидаєш, туди в мене влізло шість голівок і одна "на ребро" :D
Хочу форму прямокутну, щоб більш міста задіяти  :) :) :)

Delta

Цитата: фотограф від 04-05-2017, 12:11:57Виявляється, сиру теж буває багато ;)
Так може треба продати, трохи?
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Сергій Леонідович

Підтримую!
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Forpost

Цитата: zx7 від 03-05-2017, 21:30:48
Цитата: Forpost від 30-04-2017, 09:10:46Я ничого не продаю. 

шо даже сир не продаєш?

Сир продаю звісно. То я про форми.
Доречі, до Вас питаннячко у лічку відписав.

Сергій Леонідович

Цитата: Forpost від 05-05-2017, 07:15:17Сир продаю звісно.
То як придбать і скількі коштує?

Forpost

Цитата: Сергей Леонидович від 05-05-2017, 07:16:52
То як придбать і скількі коштує?

Такий сирочок - 320 грн./кіло
Це качокавалло. Витримую поки що виключно його. Є копчений.
Також є сулугуні та інші свіжі, але зараз іх пересилати проблема, дуже жарко. Можна тільки копчений.
Копчу на опілці вільхи півтори доби холодним димом.
Заложив Гауду на довгий термін.

Сергій Леонідович

скількі важить один?

Forpost

Одна головка приблизно від 1 до 1,3 кіло.

Сергій Леонідович

Цитата: Forpost від 05-05-2017, 07:32:23Такий сирочок - 320 грн./кіло
Незадорого?В інеті 230 грн. Може ти цифри переплутав?Чи є якись об'єктивні причини?Якщо є,то я візьму головку копченого

Forpost

Цитата: Сергей Леонидович від 05-05-2017, 08:19:04
Цитата: Forpost від 05-05-2017, 07:32:23Такий сирочок - 320 грн./кіло
Незадорого?В інеті 230 грн. Може ти цифри переплутав?Чи є якись об'єктивні причини?Якщо є,то я візьму головку копченого

Не переплутав ні в якому разі. Доречі, я ніде не писав, що в мене дешевий сир, так що не зовсім зрозумів, чому Ви так здивувалися. А об'єктивні причини звісно є. Розповім поки що про одну. Буде много литер.
Я розпочав власне виробництво сиру у 2012 році. Одразу з'ясував дуже просту річ, яка стовідсотково тут відома усім та відноситься до сиру саме так, як до будь якого продукту чи речі - можна виробляти щось так, щоб воно багато та гарно продавалося або можна виробляти той самий продукт найвищої якості, насолоджуватись самому, продавати його значно менше, але не турбуватись чи то за рекламаціі чи то за те, що в тебе буде мало покупців, бо кожен покупець стає постійним ( 9 з 10 якщо чесно ).
У зв'язку з тим, что сирне виробництво я розпочав ВИКЛЮЧНО для власного вживання, питання не стояло зовсім. Усі сири вироблялись "для себе". Пара друзей скуштувала та розказала іншім. Інші приїхали, купили. Відтоді стало питання, чому не продавати. Звісно, стало питання - по якій ціні?
Поїхав я у Дніпро на Озерку ( ціни буду давати ті, що є зараз, бо не пам'ятаю, які саме ціни були тоді ). Стоїть сулугуні - 120 грн кіло. Кажу - спробувати. Не питання, ріже шматок. Перше враження - це їсти не можна. Кажу - є щось їстивне? Зрозуміла, відповідає. Йде кудись та несе те, що зовні більш схоже на сир, бо значно біліше. Куштую - це дуже близько до того, що я намагався скуштувати, але всеж не те. Кажу скільки? 200 грн за кіло. Питаю, краще є? Так щоб я потрібно, з незбираного молока? Каже - ви з глузду з'їхали? Хто ж його купить? Саме тоді я зрозумів, що мій сир можливо дійсно потрібен тим, хто його хоче чи може купувати.
Щоб було зрозуміло - зараз я продаю сулугуні по 240 грн. за кіло та вже відмовився його висилати, тому що недостатньо молока, незважаючи на те, що зараз корови 20 відсотків добавили. Як я казав - він по 120 у вільному продажу на ринку.
Сподіваюся, що достатньо обгрунтував те, що мав на увазі.
Крім того, молоко в різних куточках країни коштує по різному. Шановний  фотограф вище написав, що він може вільно придбати молоко по 7 грн. Я по 8 готовий брати півтонни на добу. Тільки нихто не пропонує. Бачите різницю? Це 12 відсотків тільки на моєму бажанні. А продають його оптом ще дорожче. Тому обходжусь виключно своїм.

Цитата: Олежище від 03-05-2017, 14:03:58Был ли у вас лично печальный опыт, того что после 2 суток хранения закваски при температуре 0С, она портилась и не получалось сделать
Пробачте, не побачив Ваше питання раніше.
Якщо упаковка не відкривалася - не питання. Якщо відкрита та пересипана - не 2 суток. Пропадає приблизно на протязі третьої години.
Сухі культури поставляються з гарантованою вологістю 4-5%. Вони набирають вологість як шалені ( це можна легко побачити, воні темніють, тому що починають працювати ).  Так, я мав справу неодноразово з культурами, які здуру зважував до того, як нагріти молоко ( було на початку, досвіду ще не було ). Якщо вести розмову про твердий сир на витримку - він виходить менш якісний, ніж зроблений по правилам.
Є таке поняття як крива сквашування. Якщо говорити про свіжі сири типа сулугуні або адигейського - на неї можна плювати, бо там можна зовсім закваску не класти. Якщо ми говоримо саме про тверді сири, вік яких починається з 2 місяців та вище - це ДУЖЕ важливий момент.

Цитата: Олежище від 03-05-2017, 14:03:58И еще интересно, как вы пастеризуете молоко?
Знову - питання у тому, яка стартова кислотність молока та який сир я планую робити. Якщо твердий на витримку - я молоко не пастерізую. Якщо на свіжий - треба знати кислотність. В залежності від цього, або швидку до 85 градусів зі швидким охолодженням, або повільну до 72 градусів з витримкою 30 хвилин.

Сергій Леонідович

Дякую за відповідь!Візьму один копчений

самвидат

Понятно что вы сам себе производитель, и в праве назначать свою цену, которую считаете оправданной, и наверняка ваш сыр вкусный, качественный, правильный, но вот иногда беру такой сырок-как то для меня цена подходит больше, и вкус устраивает :D https://www.olx.ua/obyavlenie/sir-parmezan-IDrrq1A.html#bde2da44ff

Forpost

Цитата: самвидат від 05-05-2017, 11:29:03
Понятно что вы сам себе производитель, и в праве назначать свою цену, которую считаете оправданной, и наверняка ваш сыр вкусный, качественный, правильный, но вот иногда беру такой сырок-как то для меня цена подходит больше, и вкус устраивает :D https://www.olx.ua/obyavlenie/sir-parmezan-IDrrq1A.html#bde2da44ff

Не питання. Це Ваш смак, сперечатись з цього питання просто нерозумно.
Трохи правди про цей сир, бо я сам поки що пармезан не роблю, бо він мені просто нецікавий.

Я сподіваюсь, що це - справжній пармезан. Швидке гуглення каже, що така фабрика дійсно є. Це я до того, що мені відомі дві сироварні у Одесі, які варять саме пармезан. Ну а клейма... Ви ж розумієте.
Це сир третьої категоріі, тобто категоріі Padano. ( Reggiano, Grana Padano та Padano ). Тобто це - абсолютно ординарний сир фабричного виробництва, витриманий приблизно від півроку до року. Його ціна в Італіі - до 5 Євро за кілограм. Якщо взяти до уваги ціну у 9 Євро на ОЛХ, можна гарантовано казати, що це - чистий контрабас, але на якість це аж ніяк не відображується.
Мій сир - іншій. Порівнювати його з цім, це як порівнювати ракію з кашасою ( на цьому форумі така метафора звучіть зрозуміло  :) ).
Але ж поглянемо вглуб.
Якщо взяти сорт Grana Padano - ви не почуєте різницю. Можливо, але маловірогідно. Якщо взяти Reggiano - різниця ДУЖЕ помітна. Ціна? В Італіі від 20 Євро за кіло. Помічаємо, так?
Але ж зараз ми розмовляємо про ФАБРИЧНІ сири.
Фермерський Reggiano починається від 50 Євро за кіло. Як вважаєте, почуєте різницю у смаку? Гарантовано!

Іноді мені кажуть - я можу взяти річну Гауду у магазині не набагато дорожче, ніж ти продаєш свій двомісячний. ТАК ТО Ж ГАУДА З ГОЛАНДІІ! Це приблизно 400 гривень за кило.
Не питання. Але скільки коштує кіло ФЕРМЕРСЬКОЇ гауди, якщо брати іі в Голандіі на фермі? Усього 20 Євро за кіло. Трирічна - від 40, п'ятирічна - від 60. В нас можна купити 5-тирічну фабричну гауду по 25 Євро. Ви відчуєте різницю у смаку? Да просто ШАЛЕНУ.

Іноді, я кажу, що в мене - кращій сир у світі. При цьому я не жартую. Я не кажу, що Я ОДИН виробляю кращий сир у світі. Але вже роки три я кажу, що я - один з тих, хто виробляє такий сир. Зробити поганіший - не питання, у 5 секунд. Але зробити кращій - неможливо.

фотограф

Forpost, сири твої красиві і твоя праця заслуговує поваги та грошей які ти просиш.  Але ми тут більш не за ціноутворення, а за популярізацію процесу... Я до того, що мабуть, великих продаж тут не зробиш ;) По цінах та асортименту ( українському і європейському) я по обіду свій погляд напишу. Тобі може не сподобатися, але ми тут прямі та іноді не тверезі, вибачай  :)

Forpost

Цитата: фотограф від 05-05-2017, 12:17:43
Forpost, сири твої красиві і твоя праця заслуговує поваги та грошей які ти просиш.  Але ми тут більш не за ціноутворення, а за популярізацію процесу... Я до того, що мабуть, великих продаж тут не зробиш ;) По цінах та асортименту ( українському і європейському) я по обіду свій погляд напишу. Тобі може не сподобатися, але ми тут прямі та іноді не тверезі, вибачай  :)

Популяризація виготовлення сирів - це оксюморон. Бо я займаюсь цим кожен день ( включаючи 31 грудня та дні народження моіх дітей ) останні 5 років. При цьому, я вважаю, що знаю приблизно 25-30 відсотків того, що повинен знати. Кожен день знаходиш щось нове та потрібне. Наприклад вчора перший раз зміг підібрати оптімальну частоту та час вимішування зерна для сиру з пліснявою та підібрав саме потрібний режим швидкості нагріву молока. Сподіваюсь, що Ви не вважаєте, що це можливо популяризувати?  :)
Ви можете сказати, а навіщо звичайній людині таки деталі? Не питання, навищо тоді робити сир? Є творог  чи кісляк. :) Але ж ми усі хочемо кращого. Як у самогоні, так і у сирі.
Щодо продаж - я й не планував тут ничого продавати, якщо чесно. Зареєструвався виключно потому, що цікавить саме самостійне виготовлення міцних напоїв. Більш ничого.
А про ціноутворення пишіть. Не впевнений, що ми з Вами були у тих  саміх місцях, але ж я багато побачив у Європі, тому пишу те, що бачив своїми очами. Знаю, де можна в Римі купити 21-річний Чивас за 60 Євро, а де у Парижі в центрі міста такий самий - за 12. Обидва - абсолютно автентичні.  :)

Cheers!  :)

SMF spam blocked by CleanTalk