Многоликая дистилляция...

Автор Игорь, 18-02-2014, 11:24:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Залив... Перевірте будьласка чи вивантажується
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

З цих 400 з гаком сторінок можна вижати десяток та нормально перекласти. Бо я, відверто кажучи, багато чого зрозумів про пляшки та корки, а про головну фракцію - ні. 

ИгорьTopic starter

Хтось щось зрозумів?
Spoiler
Дистиляція в перегінному кубі
Перший ферментований браш міцністю 10% об. переноситься з холодного брашна у ферментері до гарячого брашна для дистиляції, де його попередньо нагрівають перед завантаженням у перегінний куб. Кожен з двох промивних кубів вміщує 285 гл і може бути дистильований у різні типи низьких вин, залежно від кінцевого стилю дистиляту, що виробляється. Для традиційного перегонного спирту весь спирт ефективно дистилюється, що дає низькі вина міцністю приблизно 22%. Для інших стилів виробляються міцніші низькі вина, в деяких випадках ближче до 45%. У цьому випадку залишковий спирт...
Залишки відпрацьованого промивного розчину витягують за допомогою двоколонної установки для отримання потоку легко ароматизованих рідких речовин. Друга дистиляція поєднує вина з низьким вмістом алкоголю та перероблені слабкі пінти, що забезпечує сумарний об'єм дистиляту в діапазоні від 225 до 400 гл, залежно від типу дистиляту. Фракцію пін відбирають на основі часу (20 хвилин), перш ніж розділити на міцні пінти. Ця дистиляція триває близько 6 годин, утворюючи міцні пінти міцністю зазвичай 72% об. Потім дистиляція розділяється на слабкі пінти та продовжується до завершення, даючи кількість слабких пінтів для наступної другої дистиляції. Міцні фракції продовжують подавати дистилят у спиртовий перегінний апарат для третьої та останньої дистиляції. Знову ж таки, перед розділенням на спирт відбирається фракція пени на основі часу. Дистиляція спирту зазвичай займає 13 годин перед розділенням на міцні фракції. Дистиляція продовжуватиметься на міцних фракціях, доки не буде досягнуто заданої міцності дистиляту, перед остаточним розділенням на слабкі фракції. У деяких випадках, знову ж таки, залежно від стилю виробленого горшкового дистиляту, до перегінного куба додають суміш слабких міцних спиртів або низьких вин плюс слабкі міцні спирти, щоб забезпечити виробництво достатньої кількості міцних спиртів. Кінцевий дистилят матиме міцність від 82 до 85% об., залежно від стилю горшкового дистиляту.
Обсяги партії та комбінації низькокалорійних вин, слабких дистилятів та винних дистилятів у партії також відрізнятимуться залежно від того, який тип дистиляту виробляється. Все це необхідно для виробництва різноманітних дистилятів на одній винокурні. Такий підхід був зумовлений невеликою кількістю винокурень в Ірландії та, отже, відсутністю можливостей для взаємних торговельних домовленостей між винокурнями. Через різноманітність вироблених типів дистилятів та пов'язаних з ними потоків низьких вин та фінтів, перегінний цех винокурні Midleton характеризується значним набором спиртових чанів та приймачів, тому окремі типи низьких вин та фінтів можна зберігати окремо. Внаслідок такої різноманітної дистиляційної діяльності та безлічі потоків дистиляції в процесі, ідея повністю збалансованого перегінного цеху (як це зазвичай буває в процесі подвійної дистиляції) не є доцільною метою. Поточні перегінні куби в Мідлтоні досить великі за галузевими стандартами. Поточні чотири перегінні куби в існуючому перегінному цеху мають однаковий розмір: два промивні посту, один перегінний куб для фінтів та один спиртовий перегінний куб, що забезпечить ємність 11 мільйонів літрів рідини. Впровадження нового Garden Still House дозволило встановити ще три перегінні куби, збільшивши ємність до 17 мільйонів літрів рідини. Поточний план полягає в тому, щоб встановити ще три перегінні куби у 2016 році, що доведе ємність перегінних кубів до 22 мільйонів літрів рідини. Всі перегінні куби нагріваються зовнішніми теплообмінниками, використовуючи пару від газових котлів.
[close]

Ivan 68

Так. Я зрозумів.
Браш - це брага.
Фінти - це голови.
Тут описано процес потрійної дистиляції.
Є дистиляція на традиційному обладнанні, а є дистиляція на ректифікаційній колоні.
В першому випадку сирець отримують 22%. В другому - 45%.
Промивний куб - це куб для браги.
Двоколонна установка - це аппарат Коффі. У нього досить цікава конструкуія. Це щось середнє між дистилятором і ректифікатором.
Ну і т.д.
Я згідний, що половина книжки - подяки, посилання на літературу і т.і. Але є і досить цікаві розділи.
Мене, наприклад, більше всього цікавили - сировина, зброджування, витримка.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Батарейкин

Цитата: Ivan 68 від 20-06-2025, 23:43:34Я згідний, що половина книжки - подяки, посилання на літературу і т.і.
гыы-гггыыыыыы
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Батарейкин

как  ты не поймешь что те писатели они просто  теоретики(((
их  задача была  написать книгу
а пьют они  виски из магазина
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

SAMSON

Цитата: Батарейкин від 20-06-2025, 23:49:00как  ты не поймешь что те писатели они просто  теоретики(((
их  задача была  написать книгу
а пьют они  виски из магазина
Невже любителі ректифікату зацікавилися дистмлятами , та ще інфою книжок - звідки таке  😁 , невже є вміння роботи ?чи це просто потяг до  віскі 😁?
Хоча сумніваюсь .

ИгорьTopic starter

Де межа між дистиллятом та ректифікатом? 
 Горілка "грей гус" - це дистилят чи ректифікат?
На ній написано, що це продукт п'ятикратної дистиляції.
А що насправді?
А на eтикетці віскі Джeмесон написано, що це продукт трикратної дистиляції, в на контретикетці  можна знайти напис, що воно зроблено зі спирту класу люкс, солодового екстракту та карамелі... 
То як з цим жити?

vova0869

Я для себе ,не претендую на iстину рахую так.До 80 дистиллят ,80-95 ндрф далi спирт.

ИгорьTopic starter

Тобто, якщо развести чистий спирт до 90%, це буде недоректифікат, в якщо до 75 - це дистилят?
А якщо після другої перегонки перша склянка дистиляту має міцність 92%, то це недоректифікат?
Чекай, перші, найбільш бздючі голови при ректифікації мають міцність більше 96 %, а тому по твоїй класифікації мають вважатись ректифікатом? 
Ти напевне зрозумів до якого висновку я тебе підштовхую. Різниця між ректифікатом та не ректифікатом криється не у концентрації спирту, а у концентрації домішок на літр спирту. 
Якщо вона вимірюється одиницями міліграм на літр спирту, то це ректифікат, якщо сотнями - то це плодовий чи зерновий спирт. Якщо десятками, то це ні риба, ні м'ясо. Кастрований плодовий чи зерновий, спирт, або невдалий ректифікований.
Однак, всі ці рідини є дистилятами тому, що всі вони отримані шляхом дистиляції, тобто послідовними процесами випаровування та конденсації. 

vova0869

Я все розумiю.То я спiшив та не розтлумачив.Вся рiзныця в домiшках.Ндрф теж можливо отримати на дистиляторi або РК.Для благородных дистиллятiв з витримкою вiд 3 рокiв паровий вiдбiр ну дуже потрiбен а дефлегматор то зло .Теоретично я це довести не можу а практика це довела не одноразово.Бiлi дистилляти так щоб менi сподобалися нi по рiдинi нi по пару в мене не вийшли .Кирувати Малюком ще не пробував.

ДимаС

Є чудовий білий дистилят, який виготовлений на основі ректифікату - це джин, який ми всі полюбляємо)
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Я думаю, що любу літературу потрібно читати з розумом. Потрібне осмислювати та використовувати. На не потрібне не зважати. Я маю на увазі не лише конкретно тільки цю книгу. Я не знаю як у кого, а у мене і в смартфоні, і на компьютері відбувається автоматичний переклад з любої мови на Українську, тому останнім часом помимо російськомовної літератури, читаю і іншу.
Прочитавши, наприклад, історію виробництва та витримки віскі, я зрозумів, що склад сировини, методи перегонки та подальшої витримки дуже сильно варіюються в залежності від вартості на сировину, природних умов для осолоджування, дистиляції і навіть витримки (наявність, або відсутність достатньої кількості бочок в певні періоди часу теж мало значення для міцності заливання), а також податків, які в різні часи на протязі останніх 200 років варіювалися і заганяли дистиляторів у потрібні державам рамки. І відповідно не варто, як на мене, сприймати все прочитане буквально, але застосувати, або сприйняти ті, чи інші методики ніхто ж не заважає...

vova0869

Цитата: ДимаС від 21-06-2025, 10:40:10Є чудовий білий дистилят, який виготовлений на основі ректифікату - це джин, який ми всі полюбляємо)
Я робив на зерновому дистиллятi . Сподобалось бiльше чим на спиртi .Ще спробую на виноградному дистиллятi.Я вже настойки роблю на винограднiй основi . Ну про смаки не сперечаються .

Ivan 68

Я теж проводив експерименти і мені настоянки на дистиляті, особливо на виноградному, подобаються більше всього.

SMF spam blocked by CleanTalk