Шашлык

Автор Бандерівець, 12-05-2014, 16:26:27

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

toroid

Цитата: sonor від 28-04-2023, 11:53:4690% "получаемости" и "вкусности" шашлыка зависит от мяса.
Все типа по уму.Но есть лайфхак - порезанное мясо,не приправленное,на пару минут погружаем в плотный содовый раствор.Время критично.Еще один лайфхак - мясо подвергаем большому давлению,на 10минут,желательно в маринаде при мин жидкости.В тему - 100 гр спирта в маринаде не помешает.
Кончай дедукцию,гони продукцию!Наноспирт пей и утром не болей.

andy

Цитата: toroid від 29-04-2023, 21:25:50Все типа по уму.Но есть лайфхак - порезанное мясо,не приправленное,на пару минут погружаем в плотный содовый раствор.Время критично.Еще один лайфхак - мясо подвергаем большому давлению,на 10минут,желательно в маринаде при мин жидкости.В тему - 100 гр спирта в маринаде не помешае
Якось мутно написано, детально що і як можно написати?
Деньги под ногами, сумей поднять.

_Jack_

Цитата: Батарейкин від 23-01-2023, 00:48:15
Цитата: Delta від 22-01-2023, 08:56:23Взагалі штука класна! Головне, що ти не прив"язаний.
для меня сам прикол...
провонятся у костра!!!
сделать вид что самый важный в этом процессе!!!
По мотивам вышесказанного, хочу немного похвастаться, к чему и сам приложил свои руки.  :D
Сабантуй, человек на 200... 80 лет хозяину фирмы.. он есть на фото, готов поспорить, никто точно не скажет, кто именно. 😁
П.С. Украинские приправы - рулят ! ❤️👍☝️😜😁

Батарейкин

Цитата: _Jack_ від 09-06-2023, 23:41:14он есть на фото, готов поспорить, никто точно не скажет, кто именно. 😁
я и тебя там не нашел (((

кстати на прошлой неделе пробовали шашлык из говядины почечная часть...
очень даже зашло!!!
ну из приправ была классика )))

лук
черный перец
и что бы не пересушить - майонез

на 8 человек
3кг
1кг говядины +2кг свинины
свинина после говядины была слишком прозаична (((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

БандерівецьTopic starter

Сергій Леонідович

спробуй це, та не слухай москалів!
Шашлик по моєму

Зазвичай починаєм з м'яса, його нарізаємо кусочками гідними до споживання, не завеликими але і не замалими. Звісно м'ясо має буть свіжайшим і обов'язково свинячею шиєю, якшо серед гостей всі християни, або відсутні мусульмани.
М'ясо порізане, переходим до інших справ. По перше треба зробить цибулячий сік. В жодному разі це не можна робить чєснокодавкою. Я роблю луковий сік - сокочавилкою, або по старинці - руцями. Це не важливо чим, важливий результат. Якщо є сокочавилка, це зєр гут, якщо нема, то руці.
На 2 кіло м'яса, треба узять 3-4 гарних цибулини, не молодої, старенької, але ж гарної, порізать напів кільцями і трішеки посолить, для того щоб легше відійшов сік. Перемішать з сіллю і залишить на 10-15 хвилин. Після, міцними рухами сильних рук, по максімуму віджать сік. Все, цибуля нам більше не потрібна. Вона може підійти для дерунів, але то по бажанню.
Тепер нам потрібно довести кількость рідини до 10% від кількості м'яса, тобто в твоєму випадку - 200мл. Цибулиний сік змішуємо з водою та соєвим соусом в рівних пропорціях, заливаємо це в нарізане м'ясо і масуючими рухами, вбиваємо цю рідину в шашлик без залишку.
Коли це зроблено, починаємо займатись спеціями. Сіль нам вже не потрібна, тому в 50 мл. олівкової, чи гарної соняшникової олії додаємо, пів чайной ложки зіри, пів чайної ложки чорного перця, тритину, або менше тритини чайної ложки коріандру, і трішечки, для гостроти, перцю чілі, (ще можна додати хмелі сунелі, або уцхо сунелі, або пажитник). Суміш спецій (без масла), збиваємо в кавомолці, або в тим що в тебе є, засипаємо в підготовлену олію, ретельно перемішуємо і чекаємо 10 хвилин, потім ще раз перемішуємо і вливаєм усю оцю отруту, в м'ясо.
Перемішуємо, накриваємо і на ніч ставим до холодильника. Увага, м'ясо перед тим як смажити, має буть кімнатной температури, ні в якому разі неможна смажить його холодним! Тобто м'ясо потрібно витягти з холодильника за 3-4 години до мангалу.
Залишилося гарно його обсмажити на мангалі на вугіллях, порізати дрібненько зелень, посипати і подати до столу. Смачного
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Сергей Леонидович, Я так завжди роблю як ти написав, але хочеться щось інше спробувати. Поексперементувати.

Колись декілька разів маринував в аерані, мені тоді дуже сподобалося

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 22-06-2023, 20:04:48
Сергей Леонидович, Я так завжди роблю як ти написав, але хочеться щось інше спробувати. Поексперементувати.

Колись декілька разів маринував в аерані, мені тоді дуже сподобалося
Я багато років маринував на сироватці, але цей рецепт, то є квінтесенція мого багаторічного шашличного досвіду
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Сергей Леонидович, тільки я беру свинну полядвицю, ну дуже мені неподобається шия, від неї мені хочеться блювати. Замість солі даю глутамат натрію

Пробував свину вирізку, але не я її готував, ну теж нічого

Треба з телятини ще приготовити, колись давно тыльки з телятини робив

ГОГа

Встромлю я своїх 5 копійок.
Так, Сергій леонідович правий: свиняча шия - то є найкраще. Телятина - то на "любителя". Щодо яловичини - то треба обережно вибирати м'ясо: раз-на-раз не випадає (по смаку - все ґаразд, але часто жорткувато виходить).
Мариную я просто: на 1 кг м'яса - 2-3  великі цибулини: м'ясо порізати на шматочки потрібного розміру, цибулю почистити, нарізати тоненькими скибочками, трішечки дадати до цибулі солі (ТРІШЕЧКИ!)  - аби краще сік пустила і перем'яти цибулю. Потім беремо чорний перець горошком (по смаку, я бкру на кг м'яса десь з пів чайної ложки , мелемо його (але не дрібно) і свіжезмеленим посипаємо м'ясо. І більше ніяких додатків.
М'ясо (пару-трійку кг) засипаємо в п'ятилітрову ПЕТ пляшку з-під води, засипаємо туди пом'яту цибулю, перетрушуємо все це і заливаємо сильно газованою звичайною водою. Закриваємо кришку пляшки і ідемо спати.
На раня їдемо в ліс і готуємо вугілля, мангал... Про вугілля - це окрема розмова.
М'ясо в пляшці прекрасно транспортується. За ніч вугільна кислота, перець  і цибуля гарно промариновують м'ясо. 
Розрізаємо ножем пляшку (щоб зручніше м'ясо діставати). Вивалюємо м'ясо, наливаємо на нього грамм-30 олії і добре перемішуємо. М'ясо на шампури - і смажити.
Не солимо! Посолити можна після смаження, але я і того не роблю: є соуси, що я роблю сам.
М'ясо таке має свій аромат, який не перебивається спеціями. Чорний перець лише відтіняє смак м'яса.
Яловичина, що таким чином смажена - суперова, але, як я вже писав, часом буває жорсткувата..
Хто хоче відтінків - прошу дуже: є безліч рецептів соусів, на любий смак.
Единственный "грех" на земле - это глупость

БандерівецьTopic starter

Цитата: ГОГа від 22-06-2023, 22:13:13Вивалюємо м'ясо, наливаємо на нього грамм-30 олії і добре перемішуємо
Для чого давати олію перед нанизуванням на шомпура? Я розумію давати олію коли даєш спеції, ефірні масла добре розчиняються в спеціях.

Цитата: ГОГа від 22-06-2023, 22:13:13Яловичина

Яловичина - тверда, а от телятина супер

ГОГа

Цитата: Бандерівець від 22-06-2023, 22:38:25Для чого давати олію перед нанизуванням на шомпура? Я розумію давати олію коли даєш спеції, ефірні масла добре розчиняються в спеціях.
Для того, щоб м'ясо не пересушивалось.
Spoiler
IMHO: Я не люблю в м'ясі какофонії ароматів спецій: враження, що хотіли замаскувати запах тухлятини. Це ж саме стосується і рибної юшки. Теж саме стосується і додавання в каву спецій. Ну...кожний Іван має свій план.. :)
[close]
Щодо телятини: вона таки підходить, коли це "зріла" телятина, майже яловичина.  М'ясо теляти не має того аромату, що потрібно. Тоді так, потрібні спеції. Це як в стейках. Телятина - м'яка, але...то не стейк (хоча може бути і досить смачна). Єдине - це м'ясо молодого ягня. Воно годиться: має свій неповторний аромат.
Але...в кожного свій смак і свої захцянки. Особисто я телятину можу споживати в двох варіантах: це "кишеня" - тобто фаршироване ребро теляти, або у ковбасах.  Ну нема у телятини необхідного смакоаромату.
Единственный "грех" на земле - это глупость

sonor

Цитата: Сергей Леонидович від 22-06-2023, 20:01:05спробуй це, та не слухай москалів!
Шашлик по моєму
Мариную так само вже років 20, тільки додаю ще пару столових ложок кетчупу або пасти для золотистого кольору та пару крапель оцету для кислинки.

БандерівецьTopic starter

Цитата: ГОГа від 23-06-2023, 08:36:43Щодо телятини: вона таки підходить, коли це "зріла" телятина, майже яловичина.  М'ясо теляти не має того аромату, що потрібно.
Погоджуюсь. Тому і в стейках з телятини розчарувався, не відомо яке мясо попадеться.

Хіба можна пробувати з говяжої вирізки робити. Вирізка мягка

P.S. Але нєєєє. Ціна говяжої вирізки  540.00 грн/кг

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 23-06-2023, 11:17:29P.S. Але нєєєє. Ціна говяжої вирізки  540.00 грн/кг
ну у вас жмоты перекупы (((  брал по 180грн

на шашлык хороша именно почечная часть
пару раз пробовал
маринад с майонезом больше понравился
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

SMF spam blocked by CleanTalk