РОСА

Автор Игорь, 05-01-2015, 23:29:30

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

ДимаС

Якщо не треба прямо зараз гроші, прошу бронь, у мене якщо одна операція пройде - за місяць маю забрати, якраз про такий думав.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Сергій Леонідович

не горить, взагалі не думав продавать, якщо потрібно, притримаю
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

asvar

Пошукав по форуму хвилин 10, не зміг знайти. Який роз'єм у роси для підключення тену? Треба на другий куб зробити підключення, по магазинам не можу знайти такий роз'єм. Буду вдячний

ИгорьTopic starter

[attach=1]
ШР20П4НШ8Н-М
Click me

Не переплутай комутацію.
В роз'ємі 4 контакти, в Росі вони з'єднані попарно. 1+2 та 3+4. 
Якщо переплутати, миттєво згорить симістор, а роз'єм може зпіктися.

[attach=2]
ШР20У4НШ8Н-М теж підійдуть.

Все добре, але мінімальна сума замовлення 300 грн. Пошукай по назві, може знайдеш іншу пропозицію.

Якщо не знайдеш нічого цікавішого, у неділю відправлю тобі перший варіант за 150 грн з доставкою на відділення або поштомат Нової Пошти.

Або за 300 грн з вже припаяним двометровим кабелем ПВС 2х2.5.
[attach=3]

Якщо не у неділю, ціни на 50 грн менше, але без доставки
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

Я зробив простіше - повісив розетку і перетикаю між кубами.
А зара зробив би ще цікавіше - через автомат чи пакетний перемикач на дін-планку...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

asvar

Всім цим щас займається мій брат, для нього це дуже складно ). Мені простіше заплатити грощі та отримати готове рішення. Бо коли я зможу туди приїхати поки не відомо.
Відписав Ігорю в особисті, вважаю допоможе.

Anti8

Питання мабуть до Ігора.

Придбав останню Росу, зробив все, зі старої Роси переставив датчики температури, ну і почав займатись справою  :),
2-3 ректифікації зробив і от тиждень тому зазираю у кімнатку, а там через ТЗА шурує спирт..
тобто не спрацював датчик перегріву, цю ректифікацію доробив.(добре шо вчасно побачив і це було не вночі).
Далі замінив датчик , той шо стоїть на перегрів.
Роблю дистиляцію, приклав датчик перегріву до кубу, все спрацювало досить швидко.
Тепер от роблю рк, прикладаю до гарячого кубу(програма 2), датчик спрацьовує, але через 80 сек.,
якось задовго бо на старій Росі не один раз було, шо вимикали воду і тіки пар починав виходити через ТЗА, то секунд 10 і перегрів.

Може алгоритм трохи змінено для РК чи ще шось, але якось стрьомно.
Вода стоїть на вихід 56 с, температуру перегріву поставив 59 с.
Донбас - це Україна!

ИгорьTopic starter

Міняти датчик перегріву не треба, бо якщо він не працює або дає недостовірні дані, Роса зупиниться з "діагнозом" Егг°С. Де саме стоїть датчик перегріву? У воді на виході з дефу? А може зовні, торкається водяної трубки? Далеко від дефа? Чи побачить датчик перегрів якщо вода раптово зупиниться або зовсім зникне? Як швидко він це побачить? Датчик перегріву має стояти там, де температура стовідсотково полізе вгору при нестачі охолодження. Наприклад, на шляху пари з ТсА.

ИгорьTopic starter

Цитата: Anti8 від 20-08-2023, 21:48:56прикладаю до гарячого кубу(програма 2), датчик спрацьовує, але через 80 сек.,
яка температура перегріву налаштована? В якій настройці?
Цитата: Anti8 від 20-08-2023, 21:48:56Вода стоїть на вихід 56 с, температуру перегріву поставив 59 с.
це до прикладання датчика до куба, чи після?
Який на твоїй Росі (або на дзвінку) стоїть номер?

ИгорьTopic starter

Якщо датчик перегріву стоїть в моєму дефлегматорі у верхній сполучній камері, то налаштування перегріву для нього - 70 градусів. Якщо твій деф пускає пару вже при температурі води 59 градусів, то 70 для нього забагато. Якщо ти не змінив це налаштування, все зрозуміло.

Anti8

Цитата: Игорь від 20-08-2023, 23:00:24
Міняти датчик перегріву не треба, бо якщо він не працює або дає недостовірні дані, Роса зупиниться з "діагнозом" Егг°С. Де саме стоїть датчик перегріву? У воді на виході з дефу? А може зовні, торкається водяної трубки? Далеко від дефа? Чи побачить датчик перегрів якщо вода раптово зупиниться або зовсім зникне? Як швидко він це побачить? Датчик перегріву має стояти там, де температура стовідсотково полізе вгору при нестачі охолодження. Наприклад, на шляху пари з ТсА.
Датчик стоїть на ТСА, і на старій Росі спрацьовував не один десяток разів.
на F4=59(це зараз), раніше було 61.
Вода в Малюку налаштована на 56 с.
Дефлегматор мій. Номер на росі - 927.

// і ще помітив, коли Роса зупинялась через перегрів, то температура датчика перегріву була завжди 62.5
Донбас - це Україна!

ИгорьTopic starter

Для початку зауважу.
Температура пари, що йде з ТСА при нестачі чи відсутності охолодження, завжди вище за 78 градусів. Якщо пара йде, а датчик ДОВГО прогрівається до 62 градусів, то місце його розташування обрано не дуже добре.

Далі. Якщо дотчик розташовано на ТСА, не слід прив'язувати аварійну температуру до температури води.
При достатності охолодження, з ТСА зовсім нічого не йде, і тепло може передаватись лише через гарячий метал. Треба поспостерігати яка температура на датчику при нормальній роботі, і налаштувати для аварійного датчика температуру на 5-7 градусів вище.

ИгорьTopic starter

Алгоритм контролю перегріву майже не змінився. Він оснований на врахуванні протиречивих вимог. 
Теба якнайшвидше спіймати момент нестачі охолодження, але при цьому треба позбавитись впливу хибних замірів температури.
Тому при першому зашкалі температури Роса нічого не робить, але насторожується.
Якщо при наступному замірі температура знов виявляється за межою, Роса виконує зупинку. Спочатку зупиняється нагрів, потім лунає "бімбом", потім за деякий час зупиняється вода.
Але відмінність новой версії від старих є. 
Якщо раніш заміри та аналіз температур відбувався раз у 6 секунд, тепер це відбувається раз у 7.2 секунди. 
Anti8, я не вважаю, що такі зміни можуть суттєво вплинути на безпеку.
Вірогідно, ти побачив, що пара шурує в той момент, коли датчик ще не прогрівся, або збільшена температура ще не була спіймана двічі. Ще декілька секунд, і все б зупинилось. 
Затримка, коли Роса "чекає підтвердження" заможної температури, неприємна "(шурує пара), але необхідна, бо без неї хибні зчитування або збої датчика призводять до хибних аварійних зупинок кожні декільканадцять хвилин. Щоб позбавитись витоків пари, корисно поставити невеличкий холодильник на виході ТСА.   

ИгорьTopic starter

Цитата: Anti8 від 20-08-2023, 21:48:56пар починав виходити через ТЗА
Пропоную, щоб не народжувати  нової термінології, у словосполученні "Трубка Зв'язку з Атмосферою" , застосувати слово "сполучення".  Це лишить незмінним скорочення ТСА.

Anti8

Цитата: Игорь від 21-08-2023, 07:52:49Далі. Якщо дотчик розташовано на ТСА, не слід прив'язувати аварійну температуру до температури води.
При достатності охолодження, з ТСА зовсім нічого не йде, і тепло може передаватись лише через гарячий метал. Треба поспостерігати яка температура на датчику при нормальній роботі, і налаштувати для аварійного датчика температуру на 5-7 градусів вище.
Оце мабуть і є корінь проблеми, бо сама трубка ТСА в мене звичайної температури, яка є в цій кімнаті, десь 33-35 с.,
Раніше, коли я регулював воду краном, то не міг точно слідкувати за температурою води на виході і на перегрів стояло з запасом (60-62 с.)
зараз з малюком все простіше.
Тому поставлю на перегрів десь 42 с. і буде як треба, тому при дистілляції і спрацьовувало швидко, бо там закладено на перегрів 42 с.

//читав , шо багато хто налаштовує, щоб ТСА плакало, з цією теорією не знайомий.
Для чого це роблять і наскіки це може покращити якість спирту?
Донбас - це Україна!

SMF spam blocked by CleanTalk