РОСА

Автор Игорь, 05-01-2015, 23:29:30

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

otto

Доброго дня .Десь тут бачів пост з фото синього розьему і семістора .Може хтось мае хочу як приклад виконання.І якщо можна хто як приеднюе клапан з дефом ?HX3 мае різьбу М!0 може хто знае про якій переходнік  або фото в особисті якщо мож .Буду вдячний
- Петро, а Петро, а ти ведро води вип'єш? -Ти що, хіба я кінь? -А ведро горілки? -А хіба я не козак?

Назим

Цитата: Serhiy від 27-04-2024, 16:42:20Тогда, пускай старшие товарищи тебя поправят
ну пускай, если я ошибаюсь... только давай я тогда для начала воспользуюсь одним математическим доказательством которому научился у Игоря однажды. То которое основывается на предположительном гипер-преувеличении в ту или иную сторону.  Допустим в процессе отбора голов, причем когда отобрана большая их часть отключают электричество. А отключают его  как назло вот именно в тот момент когда отобрано ну пусть 60-80%  голов, т.е большая его часть... И вот закон подлости отключение электричества происходит сотый раз ...  И хватит ли тогда спирта если каждый раз будем начинать с начала  и опять отбирать полностью головы?
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

Ivan 68

Цитата: гуральник від 27-04-2024, 15:45:07Я не Ігор, але якщо змінити цифри, тобто налаштування, то тут все розписано:
Не зовсім так, бо перед тим Ігор одразу написав про налаштування першого перегону для ректифікації.
Так, в мене мало досвіду користування Росою, пару перших перегонок, але вони не для дистиляції, вони для ректифікації. Тому і спитав у Виробника, яка в нього думка - як можна правильно налаштувати Росу саме для дистиляції.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Serhiy

Цитата: Назим від 27-04-2024, 17:12:47И вот закон подлости отключение электричества происходит сотый раз ...  И хватит ли тогда спирта если каждый раз будем начинать с начала  и опять отбирать полностью головы?
Конечно, не хватит.
Но если каждый раз отбирать не полностью, а лишь остаток голов, с учётом уже отобранных, то спирта вполне может хватить.
Даже в твоём гиппер – преувеличенном предположении.

Всегда

yrabarskiy

Цитата: Назим від 27-04-2024, 17:12:47Допустим в процессе отбора голов, причем когда отобрана большая их часть отключают электричество.
Час практичних напрацювань змінює деякі бачення та підходи до процесів нашого хоббі. Стосовно припинення безперервного процесу під час ректифікації на стадії відбору голів, то деякі колеґи практикують штучно, на деякий час робити знеструмлення. Аргументація цьому - покращення органолептики сортировки. Були даже запити до Ігоря  передбачити у РОСА таку функцію.
     Особисто сам випробував штучну перерву процеса. Результат позитивний.
Хмільна вода не приведе до добра!

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 27-04-2024, 17:17:52як можна правильно налаштувати Росу саме для дистиляції.
Якщо одним словом, то ніяк.
А якщо налаштувати під конкретний перегон, то потрібно прочитати мій попередній пост і внести свої цифри в режими від п1 до п4. А вони різні для кожної дистиляції, немає шпори, як для рк.

Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

https://youtu.be/tyibN2lebho?si=m2O0cG7XH05l3n3z
Натикнувся ось на таке відео.
Можливо у Ігоря є для нас, дистиляторщиків, якась пропозиція. Або буде.

Назим

Цитата: Serhiy від 27-04-2024, 16:26:50В обратном случае (если питание исчезло во время отбора голов), начинать ректификацию следует с самого начала, даже если большая часть голов уже отобрана.
так все таки сначала?

Цитата: Serhiy від 27-04-2024, 17:32:39Но если каждый раз отбирать не полностью, а лишь остаток голов
или  лишь остаток голов?

мне видятся два противоречивых высказывания...или я не допонял твою мысль, или ты поменял свое мнение?

Цитата: Serhiy від 27-04-2024, 16:26:50То есть критическим этапом является этап отбора голов. Если перерыв произошёл после Р3, можно считать, что Рубикон пройден
но в чем тогда критический этап?
нет ведь разницы, если
Цитата: Serhiy від 27-04-2024, 17:32:39... каждый раз отбирать не полностью, а лишь остаток голов
это же и есть продолжение с того же места...
Цитата: Serhiy від 27-04-2024, 16:26:50Если перерыв произошёл после Р3, м – продолжать можно с того же места.
т.е. если отбирать только остаток голов, то можно сказать что надо всегда продолжать с того места где остановились? на любом этапе не зависимо Р3 или Р4, или Р5...?

Цитата: Serhiy від 27-04-2024, 16:42:20Тогда, пускай старшие товарищи тебя поправят
и тогда в чем меня поправлять?

Цитата: yrabarskiy від 27-04-2024, 17:42:20Аргументація цьому - покращення органолептики сортировки.
Особисто сам випробував штучну перерву процеса. Результат позитивний.
это наверное подтвердит то что при остановке (экстренной или искусственной) нет смысла отбирать головы опять полностью с начала?
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

Serhiy

Цитата: Назим від 27-04-2024, 19:14:44так все таки сначала?
или  лишь остаток голов?
Цитата: Serhiy від 27-04-2024, 16:26:50При повторном отборе голов естественно корректируется количество, но не продолжительность.
Вероятно, мне не удалось донести свою мысль. Попробую снова, не отказываясь ни от одного своего слова.
Ректификацию следует начинать сначала, но отбирать нужно лишь остаток голов.
То есть повторный отбор голов начинается сначала, и длится (по времени) ровно столько же, но отбирается (по количеству) не сначала, но остаток.
Всегда

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 27-04-2024, 18:57:48для нас, дистиляторщиків
Якщо є потреба, то... :)
Бо моя Роса і Малюк з кулєрами вміють і можуть все, що мені потрібно. 8)
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 27-04-2024, 18:57:48
https://youtu.be/tyibN2lebho?si=m2O0cG7XH05l3n3z
Натикнувся ось на таке відео.
Можливо у Ігоря є для нас, дистиляторщиків, якась пропозиція. Або буде.
Я працював на цій автоматиці. Вона у першу чергу для регулювання міцності, прогнозованоі, заданої. У процесі дистиляції все одно треба бути поряд зі своїм носом, як мінімум на граничних переходах. Автоматика може робити дистиляцію за заданим алгоритмом, якщо щоразу однаковий затор, усі його компоненти, усі умови й фактори, які можуть впливати ззовні. Такого не буває у реальності дистиляторщика. Не треба робити з творчого процесу цеглину...
Режим у Росі називається Перегонка. Тобто це заздалегідь режим саме для кубової перегонки СС для отримання в подальшому спирту на РК.
Те що він зручний при дистиляції - це так - регулювання потужності, безпека, контроль температури у кубі, автоматичне увімкнення води на охолодження... переключення між режимами ручне при отриманні дистилятів. Єдине що дожимка хвостів може бути автоматичною...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

Доберусь додому та доєднаюсь. Відповім.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Якраз укріплення мене турбує більше всього. Бо для РК це добре, а для дистиляції - ні. Для РК бажано 55*, а для дистиляції в половину менше.
Як на Росі обійти це - поки що не знаю.

добавлено: 27-04-2024, 21:55:14

Цитата: ДимаС від 27-04-2024, 20:16:57У процесі дистиляції все одно треба бути поряд зі своїм носом, як мінімум на граничних переходах.
Згідний на всі сто!

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 27-04-2024, 21:53:07
Якраз укріплення мене турбує більше всього. Бо для РК це добре, а для дистиляції - ні. Для РК бажано 55*, а для дистиляції в половину менше.
Як на Росі обійти це - поки що не знаю.

добавлено: 27-04-2024, 21:55:14

Цитата: ДимаС від 27-04-2024, 20:16:57У процесі дистиляції все одно треба бути поряд зі своїм носом, як мінімум на граничних переходах.
Згідний на всі сто!
Іване, при чому тут Роса до укріплення?

добавлено: 27-04-2024, 22:43:16

Та налаштуй на Росі перегонку до 99,5С і буде те саме що й без Роси. Там вся різниця у тому що хвости Ігор не рекомендує забирати, тому і 55-60% замість 40%, бо хвости сумарно мають не більше 25% зазвичай
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

Про поновлення процессу після раптової зупинки при ректифікації.

По-перше, треба з'ясувати на якому етапі сталася зупинка.  Якщо розподілювача фракцій нема, то всі зміни посуду користувач виконує власноруч і тільки пан Альцгеймера може змусити забути яка фракція була останньою. 
Якщо розподілювач фракції є, то точку зупинки можна з'ясувати по позиції розподілювача, але це не дуже добре.
Бо якщо зупинка відбулася на етапах розгону або роботи на себе (Р1 та Р2), розподілювач буде стояти на позиціях голов або підголовків  (Р3 або Р4) відповідно. Тому якщо розподілювач стоїть на позиціях голов або підголовків, треба подивитись у ємності.

По-друге, треба з'ясувати скільки часу Роса встигла попрацювати в останньому режимі. Найлегше це зробити по об'єму відбору в останній ємності.  Давайте по режимах.

Якщо зупинка відбулась в режимах Р1, Р2, або якщо кількість відібраних голов не сягнула третини планової кількості, треба просто почати все з початку.

Якщо голов набралося третина чи більше, треба запустити процес з початку, але зменшити налаштування часу відбору голів.
На скільки? Пропорційно кількості вже відібраної фракції, з округленням у більший бік, або додамо годину на запас.
Ну, припустимо, було налаштовано 10 годин, відібралась половина об'єму. Переналаштуємо час на 5+1 = 6 годин.

Якщо зупинка відбулася на етапі підголовників, вважаємо, що ця фракція ще не відбиралась. Це коротка фракція, зазвичай це пів-години та пів-літру оборотного спирту, не будемо витрачати час на розрахунки. 
Запускаємо Росу з Р1, чекаємо доки почнеться Р3, і переводимо Росу на Р4.

Зупинка в режимі Р5 потребує уваги. Я захопився за голову коли прочитав деякі рекомендації вище. Тому перериваюсь на теорію.

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SMF spam blocked by CleanTalk