Ночино.

Автор Батарейкин, 10-06-2015, 13:48:02

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

в нас вони вже таки здоровезні, що я навіть і не збирав
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

makrak80

Як і багато фруктів , сорти горіхів різні , ранні середні , пізні . Тому не питання , можливо знайти те що потрібно . В нас тих горіхів - як гною ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

BazilVV

Вже рік як зробив ночіно, все по рецепту, АЛЕ, щось забігався чи що, не профільтрував розчин, а тільки декантував його, постояло більше пів року, я побачив що на дні осадок (пісок), проба напою показала його пекучість, смак добрий, такий і має бути, але дуже пекучий, типа спирт вживаєш  :-\.
Стоїть далі, думаю що робити? Поради приймаються.

yrabarskiy

Цитата: BazilVV від 22-06-2024, 22:54:25що робити? Поради приймаються.
Вживай як лікувальний засіб, чайною чи столовою ложкою.
     Доречі, зробив на днях також, але буду вживати в лікувально-профілакьичних цілях. Чомусь в описах ніде не вказують про сприятливий вплив на щитоподібну залозу, адже зелені горіхи мають великий вміст йоду.
     А для застілля є сортировочка.  :)
Хмільна вода не приведе до добра!

ДимаС

Цитата: BazilVV від 22-06-2024, 22:54:25
Вже рік як зробив ночіно, все по рецепту, АЛЕ, щось забігався чи що, не профільтрував розчин, а тільки декантував його, постояло більше пів року, я побачив що на дні осадок (пісок), проба напою показала його пекучість, смак добрий, такий і має бути, але дуже пекучий, типа спирт вживаєш  :-\.
Стоїть далі, думаю що робити? Поради приймаються.
То певно ти забув додати цукровий сироп

добавлено: 22-06-2024, 23:15:13

Цитата: yrabarskiy від 22-06-2024, 23:12:55
Цитата: BazilVV від 22-06-2024, 22:54:25що робити? Поради приймаються.
Вживай як лікувальний засіб, чайною чи столовою ложкою.
     Доречі, зробив на днях також, але буду вживати в лікувально-профілакьичних цілях. Чомусь в описах ніде не вказують про сприятливий вплив на щитоподібну залозу, адже зелені горіхи мають великий вміст йоду.
     А для застілля є сортировочка.  :)
Багато йоду теж не треба.
А от якщо шлунок крутить чи кишківник турбує - 30г сприяє покращенню дуже швидко
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

vova0869

Вiн потребуе витримки вiд 3 рокiв .

BazilVV

Цитата: ДимаС від 22-06-2024, 23:13:23То певно ти забув додати цукровий сироп

Все по рецепту.

Цитата: ДимаС від 22-06-2024, 23:13:23Багато йоду теж не треба.

Тут не буде передозіровки, можна вживати стільки скільки можеш  ;)

добавлено: 23-06-2024, 22:51:19

Цитата: vova0869 від 23-06-2024, 07:17:10Вiн потребуе витримки вiд 3 рокiв .

Буду чекати, значить ))).

БатарейкинTopic starter

Цитата: vova0869 від 23-06-2024, 07:17:10
а чего не 18???
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ГОГа

Цитата: Батарейкин від 25-06-2024, 00:04:09
а чего не 18???
Абсолютно правильный вопрос.
Лечебные свойства ночино практически не зависят от выдержки. Что касательно вкусоароматики, то со временем резкость и "зеленоореховость" смягчаются, и смею отметить, что некоторым это не нравится. Если употреблять ночино с тоником, то вообще наплевать на выдержку (хотя, минимальная должна быть - ну, примерно с пол-года). Таким образом, все зависит от того, насколько нравится или не нравится первичный (зеленоореховый) вкус ночино.
Spoiler
наверное, нашлись бы и такие, которым бы понравился ночино выдержаный годика три в дубовой бочке...
[close]
Единственный "грех" на земле - это глупость

ДимаС

Я тримав півроку у 3л бочці - не скажу що це щось дало. Ночіно має свій потужніший за бочку аромат.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

vova0869

Цитата: Батарейкин від 25-06-2024, 00:04:09
а чего не 18???
Это моё субъективное мнение основаное на дегустациях каждые пол года .У нас как раз был всплеск ночино на форуме я и ждал нектар а он всё не появлялся .Я даже думал что у меня орехи не той системы или руки с головой кривые .

БатарейкинTopic starter

Цитата: ГОГа від 25-06-2024, 07:00:02бы понравился ночино выдержаный годика три в дубовой бочке...
бочку загаживать?

Цитата: vova0869 від 25-06-2024, 10:31:14я и ждал нектар а он всё не появлялся .
чужой пробовал?
когда на встречах дегустируешь - то понимаешь....
Цитата: vova0869 від 25-06-2024, 10:31:14что у меня орехи не той системы или руки с головой кривые .

добавлено: 26-06-2024, 14:35:40

а так может просто не твой напиток.
40мл ночино в литр сортировки - хорошая ореховая горилка кстати
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Ivan 68

В оригінальному італійському рецепті я десь прочитав рекомендується починати споживати Ночіно під час збору горіхів на наступну настоянку. Тобто через рік і далі.
А вермут зроблений з сухого білого вина та всього, що було в ночіно на Різдво та Новий рік. Тобто через 3-4 місяці.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ГОГа

Цитата: Батарейкин від 26-06-2024, 14:34:42Цитата: ГОГа от Вчера в 07:00
бы понравился ночино выдержаный годика три в дубовой бочке...
бочку загаживать?
..Смотря с какой стороны смотреть)))
во-первых я написал, что может найдутся такие, которым это понравится.
во-вторых, бочка дубовая - идеальный сосуд для квашения помидор. И многие (особенно женщины) считают, что нефиг дубовую бочку загаживать, например, солодовым дистиллятом  :D
Единственный "грех" на земле - это глупость

vova0869

Тут може щепа зробити свою роботу .

SMF spam blocked by CleanTalk