Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vova0869

Не треба бути такими категоричними.У кожного свiй шлях та можливостi.Як правило у нас не один куб.

vova0869

У мене була можливiсть притдбати ПВК на 1000 л по цiнi втормету.Але нi примiщення, нi потужностi нагрiву та i cировини для такого обладнання не маю.Можливо з часом я буду жалкувати а можливо я нiколи не доросту до такого.

фотограф

Цитата: VadymB від 25-02-2026, 21:06:14і перегнав 2 рази - раз майже до нуля, 2 раз відібрав грам 400 голів, 3.5л тіла (62 градуси), розвів до 22 градусів і гнав до 44 градусів приблизно в струї.
Щось незрозуміло. Якщо гнати до 0, то перщий погон буде десь біля 20 градусів. а то і менше.  А 62 це звідки? Це вже третій раз?

ДимаС

То ж другий погон тіло 62
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

VadymB

Цитата: фотограф від 28-02-2026, 19:15:51Щось незрозуміло. Якщо гнати до 0, то перщий погон буде десь біля 20 градусів. а то і менше.  А 62 це звідки? Це вже третій раз?

перший погон вийшов десь 38 градусів, з 12 кг крупи літрів 8 отримав. В мене немає асп3 на 0-40 тому міряв рюмковим, приблизно до 10градусів брав. Можливо мене той спиртомір ще обдурив і я недобрав добряче з браги. 62 в мене вийшло вже другий раз.

ДимаС

Треба навіть на поточному обладнанні перейти на заміри температури цифровим датчиком у кубі. Є простий варіант через ніпель чи як там він зветься вкрутити у куб вище тена.

Игорь

Готувати Бобра? :)  
Здається, останнього разу зробив на одного більше, ніж було потрібно, тож лежить один десь на поличці, чекає на справжню роботу.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

Вадим, почитай на форумі за прилад Бобер

Игорь

Можна i не Бобер. Достатньо поставити вимірювач температури в рідинну зону куба . Це дозволить в будь - який момент оцінити залишок спирта у кубі. Бобер - просто помічник, який підкаже коли та чи інша температура в кубі буде досягнень. Ну і ще дещо проконтролює.

VadymB

Цитата: ДимаС від 01-03-2026, 09:01:29Є простий варіант через ніпель чи як там він зветься вкрутити у куб вище тена.
Питання в тому, що в мене зараз звичайний бідон без тена, я жену на газу в літній кухні на звичайній плиті.
Я вже дивився в сторону кега, але зараз із світлом повна жесть. Та і на лох.уа всі куби поварені з ніпелем вгорі.
Я не знаю чи в бідон можна того ніпеля врізати.
Поки думаю, можливо на перший час через перехідник на кламп прямоток чіпляти. Чи можливо вже одразу замовляти апарат з парціальной конденсацією, але не розумію чи можна його використовувати на першому перегоні як простий прямоток. Про РК поки і не мрію, недешеве задоволення і в будь-якому випадку потрібно чимось брагу переганяти. Вчасно на форум натрапив, бо в минулому році вже прицінявся на блискучі іграшки. Хочеться максимально універсальне щось, але вже розумію, що в цій справі так не буває, але з іншої сторони поки не розумію що саме треба, з чого почати. Читав і за Бобра і за Малюка, сподобались девайси. Я так розумію Ігор багато різних пристроїв розробив.

Ivan 68

А хто казав, що кегу не можна на газу використовувати, навіть якщо тен там врізаний.
Це у мене лайт версія на фото. Все, що не мідне - від Ігора. Сьогодні переганяв голови з хвостами від варення для білого споживання.
На цьому ж кубі і РК ставлю.
Є ще ПВК на 135л. Сам робив.
А починав з 12л класичного Португальського аламбіка подарованого.
Брешу. Починав я давним давно з купленого в Новосибірські міні апарата, що на 3л банку стає. Називався - "Міхалич". Можеш погуглити. Прикольна була штука.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Игорь

Цитата: VadymB від 02-03-2026, 23:02:35Питання в тому, що в мене зараз звичайний бідон без тена, я жену на газу в літній кухні на звичайній плиті.
Бідон... Без газа... Літня кухня... Звичайна плита. Ти про тісто не забув? А може у тебе ще й охолодження не проточне?
Щось знайоме, десь я таке бачив.

Игорь

Точно, бачив. У кума. Коли з Бобром його знайомив.
Датчик температури, доречі, запустили в куб без гільзи, просто крізь дірку в крішці. Загерметизували тістом.
Бобра поселили на стінку. А бузкове відро - приспособа для додавання свіжої води саме на дно, звісно, по сигналу від Бобра.

Игорь

Цитата: Ivan 68 від 02-03-2026, 23:07:28А хто казав, що кегу не можна на газу використовувати, навіть якщо тен там врізаний.
Лише один екземпляр зробив. Для колеги. 
Кега на 50 літрів, з теном, але саме для використання на газу. Теж з Бобром, доречі. На мою думку, класно вийшло. Краще ніж у кума з бідоном. Але у кума свій вайб :)
Spoiler
[close]

makrak80

Справа в тому , що молочний бідон це незамінна весчь для браг , нерж палить сбоку . У ньому я гоняю любі густі фруктові та зернові браги без пригарів . разі що трішки прилипає дробіна в кінці перегону , простою мочалкою легко змивається . Навіть теном даю через РМ на півшишки ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

SMF spam blocked by CleanTalk