Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

VadymB

Цитата: makrak80 від 03-03-2026, 22:04:37У ньому я гоняю любі густі фруктові та зернові браги
А над бідоном що у Вас? через перехідник умовний прямоток?

VadymB

Цитата: Игорь від 03-03-2026, 16:14:44Бідон... Без газа... Літня кухня... Звичайна плита. Ти про тісто не забув? А може у тебе ще й охолодження не проточне?
От саме так і є. Навіть і в голову не прийшло, що можна тупо через кришку в отвір вставити датчик і Бобра. Кегу на боку для газу я бачив, дуже сподобалась ідея і виконання, я Ваш ютуб весь передивився, і Вашу рекомендацію почати із скороварки також обмірковував не один раз, але вагаюсь поки. Ми з батьком переганяємо удвох, він собі, я собі, але він із секти мене і так влаштовує, тому скороварки буде замало, він цукор переганяє і вже як модернізуватись, то і це враховую. 

VadymB

Цитата: Игорь від 01-03-2026, 10:42:16Готувати Бобра? :) 
Здається, останнього разу зробив на одного більше, ніж було потрібно, тож лежить один десь на поличці, чекає на справжню роботу.
Якщо є готовий, то здорово. А що по вартості?

makrak80

Цитата: VadymB від 04-03-2026, 12:30:44А над бідоном що у Вас?
так , простий мідний сорочковий прямоток ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Игорь

Цитата: VadymB від 04-03-2026, 12:43:13Якщо є готовий, то здорово. А що по вартості?
Знайшов у минулорічній гілці. 
https://labspirt.com/forum/index.php/topic,9359.msg361229.html#msg361229 
Ціна не змінилась. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Батарейкин

форум точно -  Лаборатория  спирта?

а не сборище вонючих самогонщиков?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Игорь

Переход на личности был лишним.
Некоторые ректификаторы тоже воздух не озонируют.
А по поводу Форума... 
Наш Форум - лаборатория спиртного, а не вонючего спирта. 

Игорь

Ось до може трапитись якщо нема Бобра...
Spoiler
[close]

Zag

Перша перегонка. Куб на 50 літрів з кега. Далі коліно і кожухотрубний холодильник. Керування Росою та Малюком. Виставив зупинку перегону по температурі в кубі на відмітці 99.5 градусів. Перед закінченням перегону поміряв спиртуозність і бачу, що в струї ще 20%. Підняв температуру закінчення на Росі до 99.9 градусів.  На 99.8 градусів поміряв спиртуозність в струї - 12%. Міряю спиртометром 0-40%. Аналог АСП 3. В чому причина? Грішу на те, що датчик температури від Роси встановлений в гільзу блок-тену. Хоча раніше Гуральник показував, що різниці немає де встановлено датчик. Як вигнати до нуля?
Шануймося,  бо ми того варті!

vova0869

Спробуй зверху поставити або датчик або термометр.

Zag

Цитата: vova0869 від 04-04-2026, 21:05:07Спробуй зверху поставити або датчик або термометр.
Зверху куба?

Zag

Тільки що поекспериментував з положенням датчика в гільзі по глибині. Показники температури на Росі суттєво відрізнялися. Вихід бачу в тому щоб по спиртометру визначити необхідну спиртуозність і підібрати відповідне положення датчика по глибині. Позначити глибину засовування датчика синьою ізолентою)))

Zag

Цитата: vova0869 від 04-04-2026, 21:05:07Спробуй зверху поставити або датчик або термометр.
Є термометр на верхній стороні кега, але під кінець перегонка він знаходиться у паровій зоні

vova0869

Це не страшно .В мене теж так бувае.

SAMSON

Цитата: Zag від 04-04-2026, 21:21:18Є термометр на верхній стороні кега, але під кінець перегонка він знаходиться у паровій зоні
термометр має бути в рідині в так званій ватерлінії

SMF spam blocked by CleanTalk